3-3
 (3-0)
Vallens IF

En grym första räckte inte

Så var det dags igen, nu med en ny serie och två nya lag, Munkedal och Vallen. Den sistnämnda blev DM-mästarinnor tidigare i veckan mot IK Rössö och var dagens motståndare. Så i hade all respekt för nykomlingen.

Vi tog tag i spelet direkt och pressade hem gästerna, skapade den ena chansen efter den andra och det såg riktigt bra ut. Vallen hade inte mycket framåt men deras kvicka forward lyckades ändå skapa två frilägen som Johanna rädda.

Efter knappa kvarten får vi en långfrispark som Christine tar hand om. Ett stenhårt skott strax ovanför backen blir det. Flisan AE snappar upp detta och på hockeymaner bara sätter dit foten och styr in bollen via målvakten och stolpe in. Ev. kan de va Maja som var målskytt då hon säkerställde att bollen verkligen var över mållinjen.

Tvåan kom på ett underbart anfall där bollen gick som på ett snöre fram till Maja som vänder om och frispelar Emelie strax utanför straffområdet. Emelie gjorde ingen misstag utan la iskallt in bollen bakom målvakten.

Trean var något liknande, efter ett långt anfall får Maja bollen igen denna gången hittar hon Nanna som dundrar in bollen i nättaket.

Fösta halvlek var nog en av de bättre vi gjort i år, trots 8-10 m/s motvind förde vi hela första halvlek och kunde i stort sätt räkna på ena handen de gånger gästerna var över vår planhalva.

Vi prata i halvlek att vi var tvungna att se upp med deras farliga kontringar, för nu kommer bollen att stanna i motvinden istället för att rinna igenom som i första. Tyvärr blev det som vi misstänkte, redan efter två minuter fick de ett friläge som Johanna halv räddar men bollen fortsätter in mot mål. Då kommer Matilda med hundra knyck och rensar bort den på mållinjen.
Vi svarar med två kanon avslut från Emelie och Nanna med deras målvakt är rena väggen. Åtta minuter in i halvleken smäller det bakom Johanna. På en kontring som vi tycks ha kontroll över lyckas de på något konstigt vis vinna tillbaka bollen och göra mål.

Målet gjorde att vi blev lite ängsliga och Vallen fick luft under vingarna och deras missflyt vände. På ett långskott tar bollen på ett utsträck ben av våra spelare, den ändrar riktning och ställer Johanna och så var det 3-2. Två minuter senare kvitterar dom på en kontring.

Det hjälpte inte att vi hade en grym forcering sista tio med sex kvalificerade lägen, matchen slutade 3-3. Det var inte svårt att ta ut matchen lirare idag, elva räddningar av Vallens målis och vissa av de hade jag i stort sätt redan noterat mål på.
Hos oss var det svårare för det var en gedigen laginsats där alla var bra. Men jag måste ändå nämna en och det var Frida D från F-14 som spelade högerback. Ett sånt gott driv i steget och vilka underbara löpningar hon gjorde efter kanten, fantastisk bra.
Måste nog nämna Christines härliga glidtacklingar med , en riktig fröjd för ögat att se dessa.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
3 min. Cornelia, avslut utanför, vänster om målet
7 min. Vallen, friläge, målvakten räddar
7 min. Hörna Vallen från höger
7 min. Vallen, avslut utanför, höger om målet
9 min. Flisan AE, avslut på mål som målvakten tar lätt
13 min. !!! MÅL 1-0, Flisan AE skjuter in bollen i högra stolpen och in. Assist: Christine
15 min. Hörna G-S Orust FC från höger
15 min. Christine, farligt avslut strax utanför högra stolpen
16 min. Cornelia, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
17 min. Flisan AE, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
17 min. Vallen, friläge, målvakten räddar
18 min. Vallen, avslut på mål som målvakten tar lätt
19 min. Nanna, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
19 min. Emelie P, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
19 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
19 min. Emelie P, avslut på mål som målvakten tar lätt
23 min. !!! MÅL 2-0, Emelie P friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen. Assist: Maja
25 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
26 min. !!! MÅL 3-0, Nanna skjuter in bollen strax under ribban. Assist: Maja
27 min. Emelie P, avslut i högra stolpen
27 min. Hörna G-S Orust FC från höger
28 min. Maja, friläge, målvakten räddar
30 min. Emelie P, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
30 min. Hörna G-S Orust FC från höger
30 min. Emelie P, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
31 min. Maja, farligt avslut strax utanför högra stolpen
32 min. Flisan AE, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
32 min. BYTE Lollo in - Nanna ut
33 min. Maja, avslut utanför, höger om målet
34 min. BYTE Nanna in - Flisan AE ut
35 min. Lollo, avslut i högra krysset, målvakten räddar
39 min. Emelie P, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar

ANDRA HALVLEK
43 min. Vallen, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
43 min. Hörna Vallen från vänster
44 min. Vallen, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
44 min. Emelie P, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
47 min. Nanna, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
48 min. !!! MÅL 3-1, Vallen långskott strax under ribban
57 min. BYTE Alexandra in - Carro ut
60 min. Vallen, friläge, målvakten räddar
60 min. Hörna Vallen från vänster
61 min. !!! MÅL 3-2, Vallen långskott strax innanför högra stolpen
63 min. !!! MÅL 3-3, Vallen friläge, tidigt skott mitt i målet
63 min. BYTE Carro in - Matilda S ut
69 min. BYTE Flisan AE in - Nanna ut
69 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
70 min. Linnéa, farligt avslut som blockas av en spelare
70 min. Emelie P, farligt avslut som blockas av en spelare
70 min. Maja, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
71 min. Emelie P, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
72 min. Maja, avslut på mål som målvakten tar lätt
75 min. BYTE Öbom in - Christine ut
78 min. BYTE Nanna in - Flisan AE ut
79 min. Cornelia, avslut utanför, höger om målet