(1-0)
Stala IF

Flaggan i topp trots förlust

Kvartsfinal i DM är riktigt stort för oss och verkligen roligt med ett sådant bra motstånd som div 3 laget Grebbestads IF. Ett ungt lag som vi hört är spelskickliga är en riktigt stor och härlig utmaning.

Det visade sig också vara helt korrekt och Grebbestad killar hade stort bollinnehav men Stalakillarna jobbade som det duktiga fotbollslag de är och var otroligt disciplinerade i sitt försvarsspel och gjorde det riktigt svårt för de rörliga och bollsäkra röda spelarna. Till det nyttjade vi denna dag de kvaliteter vi har på ett bra sätt och våra omställningar skapade ett par riktigt farliga lägen. När det gått ca 35 min skulle det till ett missförstånd bland de våra som en av Grebbestads anfallare snabbt uppfattar och snor till sig bollen, kommer fri och sätter ledningsmålet 1-0, ett resultat som står sig till halvtidsvilan.

I inledningen av andra halvlek har de gul svartrandiga en något sämre period och det blir jobbigt för våra spelare när vi släpper på försvarsdiciplinen och efter knappa kvarten gör Grebbestad 2-0 och knappa 5 minuter senare blir det 3-0.

Nu kan man ju tro att matchen är avgjord men våra killar får nu mer energi och skapar mer och mer och med dryga kvarten kvar kastas ett kort snabbt inkast och en fin passningskombination mellan Rickard och Pontus gör att Pontus får till ett avslut en bra bit ut som går snyggt in i höger kryss och det står 1-3.

Stala avslutar matchen fortsatt bra med mest spel på den rödsvartrandiga planhalvan men utan mer utdelning och matchen slutar med 3-1.

Vi gratulerar ett riktigt fartfyllt, spelskickligt och duktigt Grebberstad till segern och önskar dem all framgång i fortsatta DM, där nu semifinal väntar.

Vi ledare är riktigt nöjda med spelet och insatsen idag som är ett riktigt bra lagarbete där alla hjälper varandra och strävar åt samma håll och jag tycker att vi förlorar med flaggan i topp idag,😃😃👍