Tavlebordsvallen 2013-06-19
2-3
 (2-2)

Bra match av oss men gästerna var för starka

Att det skulle bli en tuff match mot serieledarna var det väl ingen som tvekade om. Och varför de är just serieledare märkte man ganska snart. De är snabba i tanken, kvicka och framför allt samspelta. Vad man kan säga om oss var att vi var allt annat än samspelta, den enda lagdelen som inte var ny idag igen var målvaktsdelen där Johanna stod som vanligt. Så det var inte konstigt att det tog en stund innan vi kom igång.

Bullarn/Tanum ägde första kvarten och kunde helt rättvist skarvnicka in 1-0 efter 17 min. Fem minuter senare slog vi till som en blixt från en klar himmel när Carro lägger en drömpassning till Emelie som hittar målet och kvitterar.

Direkt efter målet möblerar vi om i laget, ut med Öbom (känning i knät), ner med Emma på hennes plats. Carro fick ta Emmas plats och in kommer den blixtinkallade Lollo på topp. Detta gjorde att vi fick en helt annan tyngd och speed i laget. Det blev inte sämre av att vi kunde ta ledningen ett par minuter efteråt.

Linnéa får bollen på högerkanten, slår ett perfekt inlägg som Emelie elegant nickar in. Nu har vi fått ordning på spelet och är minst lika bra som gästerna. Glädjen av detta stod sig dock inte hela halvleken då vi tvingas till åter ett byte när Emma får en hand rakt över näsbenet så att blodet börjar forsa. Tror att tjejerna blev lite skakis av detta, för nästan omgående efter detta kunde B/T skicka in en kvittering på ett kanonskott.

När andra halvleken startade fick vi in Emma igen, Linnéa fick ta mittbacken efter att Christine fått en redig kramp. Liza Stöllman som kom in för Emma hamnade på Linnéas plats. Det var förresten oerhört kul att se Liza, som gör en kanonmatch.

Vi startar piggt och har ett jätte läge att ta ledningen nästan omgående genom Emelie. Sedan var det gästernas tur att oroa framför oss. Men det var två oerhört duktiga målvakter som såg till att det inte rasslade till bakom dom.
En fem tio minuter in i halvleken får vi igång spelet rejält. Vi pressar på och gästerna har stundtals svårt att komma över planhalvan. Så fort de försökte slå upp bollen var vår backlinje där och tog hand om den. Vi har några riktigt bra chanser med, men åter igen var målisen där.

Sista kvarten i samband att Carro fick utgå tappade vi greppet om matchen och Bullarn/Tanum kunde trycka på. Hade det inte varit för Johannas storspel hade målet kommit tidigare. Som ni förstår så kunde inte ens hon stå emot deras forcering på slutet. Segermålet kom till slut på ett friläge, ett kanonavslut som Johanna hade fingertopparna på. Man kanske skall tillägga att de hade även ett avslut före detta som tog i ribba, stolpen och ut.

Johanna gör sin klart bästa match för i år, ägde straffområdet och hade ett gäng reflexräddningar. Lollo som sagt blev blixtinkallade istället för en sjuk Flisan, går in och tar för sig som vilken 17-åring som helst, fast hon är nybliven tonåring. Liza (inte tonåring ännu) gör även hon debut i div.1, insatsen har jag redan nämnt. Emma Ryling gör också debut för oss, underbarts att se henne från nära håll. Satte en ny dimension i laget.

Till sist vill jag nämna Carro och hennes slit på mitten, skall väl inte säga att hon överglänste de andra mittfältarna. Men hon ser till att de andra blir mycket bättre. Som matchen såg ut, utan henne som mittfältare, press av gästerna och 3-15 i avslut.
Carro som mittfältare hade vi stundtals ett spelövertag och 7-10 i avslut. Varför satte jag inte henne på mitten från början undrar ni säkert, det undrar jag med.

2 min. Bullarn/Tanum, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
3 min. Nanna, farligt avslut strax utanför högra stolpen
5 min. Bullarn/Tanum, farligt avslut strax utanför högra stolpen
6 min. Bullarn/Tanum, farligt avslut strax utanför högra stolpen
7 min. Bullarn/Tanum, farligt avslut som blockas av en spelare
10 min. Bullarn/Tanum, avslut på mål som målvakten tar lätt
12 min. Bullarn/Tanum, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
16 min. Bullarn/Tanum, avslut utanför, vänster om målet
17 min. !!! MÅL 0-1, Bullarn/Tanum nick strax innanför högra stolpen
22 min. !!! MÅL 1-1, Emelie P insida av foten strax innanför högra stolpen. Assist: Carro
23 min. BYTE Lollo in - Öbom ut
24 min. Bullarn/Tanum, avslut på mål som målvakten tar lätt
25 min. !!! MÅL 2-1, Emelie P nick strax under ribban. Assist: Linnéa
29 min. Malin, avslut, över målet
29 min. Bullarn/Tanum, friläge, avslut utanför
32 min. BYTE Liza in - Emma ut
33 min. !!! MÅL 2-2, Bullarn/Tanum skjuter in bollen strax innanför högra stolpen
34 min. Bullarn/Tanum, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
35 min. Christine, avslut på mål som målvakten tar lätt
37 min. BYTE Lillan in - Christine ut
38 min. Bullarn/Tanum, farligt avslut strax utanför högra stolpen

ANDRA HALVLEK
63 min. BYTE Emma in - Lillan ut
40 min. Emelie P, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
42 min. Bullarn/Tanum, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
44 min. Bullarn/Tanum, avslut utanför, höger om målet
48 min. Lollo, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
51 min. Bullarn/Tanum, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
51 min. Bullarn/Tanum, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
52 min. Bullarn/Tanum, avslut i vänstra krysset, målvakten räddar
52 min. Hörna Bullarn/Tanum från vänster
52 min. Lollo, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
56 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
57 min. Emelie P, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
62 min. Bullarn/Tanum, avslut i vänstra stolpen
62 min. Hörna Bullarn/Tanum från vänster
63 min. BYTE Lillan in - Carro ut
69 min. Emelie P, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
71 min. BYTE Christine in - Lillan ut
71 min. Bullarn/Tanum, farligt avslut som blockas av en spelare
72 min. Bullarn/Tanum, farligt avslut som blockas av en spelare
72 min. Bullarn/Tanum, friläge, avslut utanför
75 min. !!! MÅL 2-3, Bullarn/Tanum friläge, tidigt skott högra delen av målet
78 min. Bullarn/Tanum, avslut i virkets högra kryss
79 min. Bullarn/Tanum, friläge, målvakten räddar
79 min. Hörna Bullarn/Tanum från höger