Himlavallen 2013-06-12
3-4
 (2-1)

Ledning, tapp och vändning

Det är alltid svårt att tända till riktigt i returen mot ett lag som man vann stort över senast. Gör man sedan ett mål redan efter en minut så är ju resan redan i hamn. För så kändes det nästan och det skulle straffa sig.

Som sagt 1-0 kom på en underbar djupledsboll från Cornelia till Emelie som iskallt lägger in bollen i mål. Sen har vi några bra anfall till innan hemmalaget får till en spelvändning. I en närkamp med Lisa stuttsar bollen lite hit och dit innan deras spelare kunde få tag i den och överlista Johanna och sen var det kvitterat.

Trots att vårat spel gick i stå stundtals så skapade vi en hel del. Nanna var den som var mest på hugget, med fina vändningar och skott var hon så när att struta. Det syns att själförtroendet är på topp för hon var riktigt bra.

Efter dryga kvarten får Sotengänget en kontring och helt plötsligt stod domaren och pekade, inspark? Offside? Ingen fattade vad det var, varken spelarna eller vi ledare från båda lagen. Men domaren viste givetvis vad det var, han hade sett något som vi inte gjort och blåst straff. Jag skall inte säga att det var fel dömt eftersom jag inte såg var det var, hur som helst slår de straffen i mål.

Långsamt börjar vi fatta att detta sköter sig inte av sig själv utan vi får nog ta i lite. Mitt när vi börjar jobba oss upp igen så händer det som inte får hända, en skada på vår combackande Christine. Lite ommöbleringar i laget är ju aldrig bra, men det tog inte lång stund innan de hittade sina platser och vi kunde trycka på. Hade det inte varit för deras storspelande målvakt så skulle nog kvitteringen kommit innan halvtidsvilan. För Cornelia serverade fram den ena framspelningen efter den andra som kunde resulterat i mål.

I halvlek möblerade vi om igen i laget, vi fick offra Nannas storspel som forward och sätta ner henne som ytterback. På detta vis fick vi in Carro från ytterbacken in på mittfältet samt Flisan K från mitten upp på topp igen. Flisan tackade och tog emot och hängde in 2-2 på en tilltrasslad situation framför mål.

Nu jagade vi ledningsmål och det kom, Emelie kommer in från vänster drar iväg ett kanonskott som målvakten inte orkar hålla. Maja kommer i andra våg och slår in returen, otroligt skönt.

Även om vi ägde spelet var motståndarna långt ifrån ofarliga. Hade det inte varit för vår backlinjes fina spel och Johannas kanonspel utanför straffområdet kunde det gått riktigt illa. Jag brukar inte vara nervös när våra tjejer spela men idag var jag det, vi kom in i en period där det var rena Hawaiispelet. Man blev ju inte mindre nervös när vår mittfältsmotor Carro fick utgå för skada. Ommöbleringar igen och Lillan får göra debut som utespelare. Hon kanske inte direkt var inblandad i målet men i anfallet efter hon kommit in skickade Flisan AE in bollen på volley i mål via ribba. Underbart och nerverna lugnade ner sig.

Men det varade inte länge, vi står lite på hälarna och de får en kontring sen var det uddamålsledning igen. Men närmare än så kom de inte och vi kunde kassera in tre poäng.

Cornelia gör en grym match med oss igen, vår klart viktigaste spelare. Detta trots att Emelie är inblandad i alla målen och borde bli vald till matchens lirare.

Vi måste tacka Mirre för att hon ställde upp och hjälpte oss idag när vi var i nöd, hennes insats kan man verkligen inte klaga på.

Det roligaste, förutom segern var att se Christine på plan igen, även om det bara varade i tjugo minuter innan låret sa stopp. Vi hoppas du kommer igång igen.

Och tack Lillan att du skickade mess till mig att du kunde vara med när det krisade till sig. GÖÖÖTT JOBBAT TJEJER

1 min. Flisan K, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
1 min. !!! MÅL 1-0, Emelie P friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Cornelia
5 min. Maja, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
6 min. !!! MÅL 1-1, K/S/B/H närskott strax innanför vänstra stolpen
7 min. Hörna G-S Orust FC från höger
7 min. Nanna, farligt avslut som blockas av en spelare
7 min. Nanna, farligt avslut strax över ribban
11 min. Hörna K/S/B/H från höger
11 min. Nanna, farligt avslut som blockas av en spelare
16 min. !!! MÅL 1-2, K/S/B/H straff strax innanför vänstra stolpen
19 min. BYTE Flisan AE in - Christine ut
20 min. K/S/B/H, avslut utanför, höger om målet
21 min. Emelie P, avslut utanför, höger om målet
21 min. Emelie P, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
24 min. Nanna, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
26 min. Hörna K/S/B/H från vänster
28 min. K/S/B/H, avslut på mål som målvakten tar lätt
32 min. K/S/B/H, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
32 min. Nanna, friläge, målvakten räddar
36 min. Emelie P, friläge, målvakten räddar
36 min. Emelie P, avslut utanför, vänster om målet

43 min. K/S/B/H, avslut på mål som målvakten tar lätt
43 min. Emelie P, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
45 min. K/S/B/H, avslut utanför, höger om målet
47 min. Hörna K/S/B/H från höger
48 min. Cornelia, avslut utanför, vänster om målet
49 min. Cornelia, avslut utanför, höger om målet
50 min. !!! MÅL 2-2, Flisan K slår in en retur högra delen av målet. Assist: Emelie P
51 min. Hörna K/S/B/H från vänster
53 min. Flisan K, avslut på mål som målvakten tar lätt
54 min. K/S/B/H, farligt avslut strax utanför högra stolpen
54 min. Flisan K, farligt avslut strax utanför högra stolpen
57 min. BYTE Lillan in - Carro ut
57 min. !!! MÅL 3-2, Maja slår in en retur högra delen av målet. Assist: Emelie P
68 min. Emelie P, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
72 min. Hörna G-S Orust FC från höger
75 min. !!! MÅL 4-2, Flisan AE volley skott i ribban och in. Assist: Emelie P
76 min. !!! MÅL 4-3, K/S/B/H friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen
78 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
78 min. Emelie P, avslut utanför, höger om målet