5-3
 (1-2)

Lite sommarsvacka

Efter sommaruppehållet var det den 5e augusti återigen dags för match i div 7. Denna kväll styrde vi kosan mot Svenshögen med gott hopp om att bärga ytterligare en trepoängare till Stala/Myckleby.

Matchen började mycket tveksamt från bägge lagen och passningar som hittade rätt hörde till ovanligheterna. Allt eftersom tiden gick tog Svenshögen över spelet och vi fick mestadels fokusera på att försvara oss och hålla undan på egen planhalva. Vi är dock inte chanslösa utan kan i omställningar hota framåt. Framför allt är det Björn som lyckas ställa till lite oreda för Svenshögen och det är också Björn som efter en stark prestation gör vårt första mål. Några minuter senare utökar Ado ledningen till två noll. Dessa mål ger lite ro till laget och vi hoppas att vi skall kunna lugna ner vårt spel och hitta tillbaka det fina passningsspel som vi presterat många gånger under våren. Strax före paus reducerar Svenshögen på en mycket tveksamt dömd straff.

Andra halvlek är lik den första och präglas även den av mycket felpass från bägge lagen. Svenshögen är dock lite hetare än oss och inte helt ologiskt kvitterar de drygt 10 minuter in i halvleken. Vi replikerar kort därefter genom Håkan som gör ett mycket vackert mål, en väl avvägd chip/lobb över målvakten, och vi är återigen i ledning. Hoppet tänds igen om vinst men härefter tar Svenshögen över allt mer och de kvitterar nästan omgående. När det är mindre än tio minuter kvar tar de även ledningen. Vi satsar nu framåt för att kunna kvittera och vi skapar någon hygglig chans men det vill sig inte bättre än att Svenshögen i slutminuten stänger matchen med att göra 5-3 och förlusten är ett faktum.

Vi kommer aldrig upp i normal standard idag och lyckas inte mer än vid enstaka tillfällen hitta rätt i passningsspelet. Detta ihop med att Svenshögen är hetare än oss gör att vi har det jobbigt matchen igenom. Alla sliter dock så mycket de kan men idag är det en sådan där dag då det bara inte fungerar.

Vi glömmer nu detta och tar nya tag mot Morlanda i nästa match. Värt att komma ihåg är att Kristian Larsen gör en mycket bra insats idag.