Stala IF
4-0
 (3-0)

Stabil seger

Lördagen den 16 mars gästade Svenshögen Ängö Schakt arena för årets sista gruppspelsmatch i DM. Med ett oavgjort resultat mot Vallen och en vinst mot Gilleby var vi fortsatt obesegrade i gruppen och med en vinst idag finns goda chanser till fortsatt avancemang vidare i DM.

Vi startade väldigt tvekande och Svenshögen startade med en hög press, så det gällde att komma in i matchen. Efter 10 min slår Marcus in bollen i boxen där Tommy står, tar ner bollen och sätter säkert 1-0 till hemmalaget. Vi är lugna och fina i vårt försvar och kommer sedan med fart och 7 min senare passar Mattsson Tobbe som vänder och slår härliga 2-0. Nu ångar vi på rejält och 30 min in i matchen blir Pontus fri och fälld innanför straffområdet och vi får en straff, som målvakten räddar. Vi fortsätter att vara det bättre laget och 6 min senare slår Tommy fin boll till Mattsson som blir fri och sätter 3-0. Efter detta går vi ner oss lite resten av halvleken.

Andra halvlek spelar vi inte lika enkelt, går ner i tempo och gör inte riktigt det jobb som krävs på mitten. Även om vi är det bättre laget krånglar vi till det och det dröjer till 30 min in i halvleken innan Rickard kommer fri och sätter bollen in till Pontus som sätter 4-0.

Resten av matchen har vi lägen som borde resulterat i några mål men det är härligt med en seger!

Nu hoppas vi att resultatet i matchen mellan Vallen och Gilleby skall gå med oss. Även om Vallen skulle vinna med 5 måls marginal är ändå chanserna för att bli den bästa tvåan relativt goda då vi inte förlorat någon match i gruppspelet. Vi är dock inte helt på det klara med hur man räknar de olika grupper som är 4 och 5 lag i de olika grupperna så vi får vänta och se.