0-1
 (0-1)

Första 3p i DM

Omgång två i DM spelades på Undavallen mot Herrestad, inte för att överdriva men det var nog inte årets varmaste dag vi spelade på. Tre, fyra minus och en iskall nordan svepte över plan, det enda positiva var att den kom från ena långsidan så det påverkade inte spelet något nämnvärt.

Matchen började med ett ställningskrig där ingen riktigt tog tag i spelet. Hemmalaget hade några farliga kontringar, men utan resultat. Efter dryga kvarten började vi få lite ordning på vårt spel och chanserna kom. Carro som var het som elden i vinterkylan när hon var på rätt plats på Nanna inlägg som deras målis halvräddade. Väl påpassligt knep hon returen rundade målvakten och la in bollen i öppet mål.

Målet gav oss självförtroende och det visade sig på spelet. Vi började ta för oss mer och var först på bollen. Skapade flera chanser, Flisan AE var närmast att öka på ledningen men målvakten gör en kanonräddning.

I andra spelade vi stundtals riktigt bra men vi hade våra dalar med. Johanna storspelade åter igen, men denna gång var det inte kanonräddningarna som var hennes signum, utan spelet i straffområdet. Jag vet faktiskt inte hur många anfall hon dödade genom att äga straffområdet. Den minsta för hård passning från HAIF var hon där och knep vid straffområdes linjen.

Framåt i andra var det Flisan och framför allt Carro som glänste. Många fina löpningar från Flisan på vänsterkanten. Carro skapade ett gäng farligheter mer centralt, underbart och se. Hade det blivit ett par mål till hade det inte varit orättvist. Öbom kom in på topp sista fjärdedelen och bara fördelade bollarna på ett underbart sätt.

Mittfältet gör ännu ett hästjobb och äger det mesta. Backlinjen trots en del ommöbleringar blev bara bättre och bättre.
Matchen slutade med seger för oss, men det var nära i slutet att HAIF fick in en balja. Hade det inte varit för Johannas fingertoppar hade vi tappat två poäng.

Tillslut vill jag tacka Maja V och Emma S från F-14 för att de ryckte in på kort varsel. Roligast var så klart segern men nästan lika roligt var det att Fille ställde upp och spelade med oss igen. Och som hon spelade, man bara njöt som ledare.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
3 min. Hörna HAIF från vänster
4 min. Carro, avslut på mål som målvakten lätt tar
5 min. HAIF, friläge, avslut utanför
11 min. Hörna HAIF från höger
14 min. HAIF, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
14 min. HAIF, avslut, över målet
17 min. BYTE Fille in - Öbom ut
18 min. HAIF, farligt avslut strax utanför högra stolpen
24 min. !!! MÅL 1-0, Carro slår in en retur mitt i målet. Assist: Nanna
25 min. HAIF, avslut på mål som målvakten lätt tar
26 min. Flisan AE, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
29 min. Hörna HAIF från vänster
29 min. BYTE Emma in - Maja V ut
32 min. Hörna HAIF från vänster
33 min. BYTE Maja V in - Nanna ut
40 min. Flisan AE, avslut på mål som målvakten lätt tar

ANDRA HALVLEK
44 min. HAIF, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
44 min. Flisan AE, avslut på mål som målvakten lätt tar
47 min. HAIF, avslut utanför, vänster om målet
47 min. Hörna HAIF från vänster
49 min. Hörna HAIF från höger
52 min. Matilda, farligt avslut strax över ribban
55 min. Hörna HAIF från vänster
55 min. Matilda, avslut på mål som målvakten lätt tar
58 min. Carro, friläge, målvakten räddar
59 min. Hörna G-S Orust FC från höger
60 min. Flisan AE, avslut på mål som målvakten lätt tar
61 min. Carro, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
67 min. Hörna HAIF från höger
73 min. BYTE Fille in - Maja V ut
74 min. Carro, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
75 min. Hörna G-S Orust FC från höger
78 min. Matilda, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
78 min. HAIF, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
78 min. Hörna HAIF från vänster