5-3
 (2-1)
Stala IF

Inga marginalers dag

Den sista lördagen i september och näst sista matchen för året där vi möter Munkedal på Munkedals IP. Munkedal har liksom vi haft en något trög start men varit väldigt formstarka på höstsäsongen.

Det är Stala som startar bäst av de två lagen på plan och därför känns det lite trist när Munkedal, efter 16 min, blir de första som nätar när vi inte riktigt följer en blå spelare.

Vi hänger dock inte med huvudena och 7 min senare sätter Tobbe hög press där Rickard är med och vinner bollen och sätter passning till Pontus som kvitterar till 1-1.

Vi är det bättre laget spelmässigt under hela första halvleken. Vi har trots detta flera spelare som inte riktigt når den nivå som krävs och har svårt att få till några farliga lägen.

Två minuter innan halvtidsvilan, psykologiskt viktigt för Munkedal, kommer en repris av första målet, dvs de får frispark där vi tvekar och inte gallrar ut spelarna ordentligt och Munkedal tar ledningen med 2-1.

Vi talar i halvtidsvilan om att vi måste höja oss ytterligare ett par snäpp genom att kommunicera bättre, förbättra skärpan och jobbet i den sista tredjedelen av planen och ligga betydligt närmare våra motståndare försvarsmässigt. Klarar vi det kommer vi absolut inte ha några problem att vända denna matchen då vi är det absolut bättre laget spelmässigt.

Tyvärr raseras våra chanser till att strukturerat kunna göra detta redan efter tre spelade minuter när Viktor försöker ta bollen och samtidigt fäller Munkedalsspelaren och det blir straff tillsammans med en frilägesutvisning. Kaoset är totalt och Munkedal sätter straffen samtidigt som de i nästa anfall gör ytterligare ett mål när vi inte strukturerar ut spelarna!

En mardrömsstart av denna halvlek där vi nu försöker strukturera om det på bästa sätt för att försöka hålla nere siffrorna. Vi kommer i relativt god fas men efter 62 minuter spelade kommer en repris av fjärde målet med inlägg mot bakre och det står 5-1.

Det är ganska vanligt förekommande att ett lag, när man är en man mindre på planen, går samman och blir starkare. Precis så blir det, dessa makalösa fantastiskt härliga spelare som vi har som trots denna i stort sett omöjliga situation inte ger upp och tar det nödvändiga och hårda jobb som behövs för att komma in i matchen och faktiskt efter hand även tar över den!

Våra spelare jobbar nu kopiöst med detta och lyckas riktigt bra och när vi efter 77 min spelade gör 5-2 när Rickard passar Pontus får vi ytterligare energi. Spelarna ser nu ljuset i tunneln, ser möjligheten och tar den till att jobba för ett poäng. Vi radar nu upp otroligt fina spelsekvenser på ett lite trött Munkedal. Med lite marginaler på vår sida hade det kunnat bli ytterligare ett par mål, ett av dem med ett skott av Joel i ribban och där bollen studsar ner men ack strax utanför mållinjen.

När det återstår 2 min av ordinarie tid slår Rickard snabb frispark till Pontus som tar ner bollen nästan nere vid kortlinjen och slår in bollen i bortre krysset och slutresultatet 5-3 är ett faktum.

Vi har några få spelare idag som inte kommer upp till nödvändig standard och borde ha kunnat avgjort matchen i första halvlek men idag hade vi absolut inte marginalerna på vår sida jag är stolt över den lagmoral och det arbete som spelarna utför sista halvtimmen, det är heroiskt. Starkt att trots det katastrofala underläge fortsätta tro på det och kunna komma upp i den nivån och avsluta med att vara det starkare laget.

En otroligt spännande omgång med resultat som överraskade och nu gör nästa veckas slutomgång till en härligt spännande och väldigt avgörande omgång!

Visst kommer det bli otroligt spännande att se vilka lag som klarar pressen i nästa veckas rafflande sista spelomgång!

Vi hälsar alla våra härliga supportrar hjärtligt välkomna till Ängö schakt arena kl 19.00 på fredag för att hjälpa vårt lag till en så bra prestation som möjligt och den bästa placeringen i tabellen på många år!