(0-1)
Stala IF

Vi tappade en trea i slutminuten

I ett underbart majväder var det dags för derby borta mot Gilleby. Att det var ett derby gick inte att ta miste på, båda lagen verkar nästan övertända. Detta resulterade att spelet blev lidande, inte många passningar rätt från något håll, det var kriga som gällde. Att det blev en del kort var ganska naturligt så som match bilden såg ut.

I första halvlek var det ändå vi som kunde få till något som kallades spel. Vi satte Dennis på prov ganska omgående och kunde på fjärde försöket överlista honom. Björn krigar till sig bollen och får fram den till Rickard, på halvvolley klipper han till och bollen stryker insidan på Dennis högerstolpe och i mål.

Efter målet var det mest kriga igen och utan att överdriva var det ganska chansfattigt från båda håll. Gilleby hade dock en farlighet med ett närskott från högerkanten som Lennart gjorde en kanonräddning på.

I andra började vi riktigt bra det var säkert mer rätta passningar i ett anfall än på hela första halvlek. Gång på gång stack vi upp och ställde till med oreda hos hemmalaget och även den här gången lönade det sig att anfalla. Redan i femte spelminuten får Björn bollen av Sandin (tror jag?) han får fritt fält att ladda skott från 28 meter. Och ladda det gjorde han, Björn skickade iväg en projektil som kom som skjuten ur en kanon. Bollen stiger hela tiden, till sen tar i överliggaren och i mål. Dennis låg som en rem i luften men förgäves.

Vi försätter att spela bra men helt plötsligt värkar det som vi inte tror på det vi håller på med. Gilleby kommer in mer och mer i matchen börjar skapa lite halvchanser. I 63:e skapar de ett friläge som blev för svårt för Lennart och hemmalaget kunde reducerade. Det blev mer och mer nervöst och vi vågade inte flytta upp folk. Gilleby gjorde precis tvärt om, men vi försvarade oss bra för de kom inte fram till dom riktigt fina lägena, det blev mest hörnor som avslutade deras anfall.
När det var två minuter kvar av matchen låter vi Dennis i mål driva upp bollen nästan till halva plan. Där slår han en långboll som Marcus går upp på, tyvärr var han inte så kylig att han bara släppte den utan nickar den till hörna. Hade bara någon pratat med han hade vi sluppit denna hörna. För det var just på den som kvitteringen kom. Hörnan var hög och ramlade ner i bortre delen av målgården, väl där med ett gäng gula och gröna strumpor får en hemmaspelare till ett skott som går i mål, surt sa räven.
Riktigt tungt att tappa ledningen så sent i matchen, fast med lite flyt hade vi kunnat avgöra på övertid. Mattson rundar ett gäng GIF:are på högerkanten driver in bollen efter den förlängda mållinjen och spelar in snett inåt bakåt. Är kommer Joel och får ett jätte läge men bollen fastnar på något sätt och det hela rinner ut ur sanden.

Nu vet jag inte vad för några direktiv killarna fått från bänken. Men varför inte fortsätta att lira boll när vi har dom i brygga och punktera matchen för gott istället. Vi hade flera spelvändningar på gång som med några enkla passningar kunde skapat jätte lägen. Men istället för att gå framåt vänder vi hem igen, och riskerar att tappar bollen i vår i vår backlinje istället, vilket hände ett flertal gånger.
Hur som helst tror vi på er killar och jag tokgillar det nya spelsystemet, med lite finlir av det kommer vi bli oslagbara.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut (tyvärr var det lite dator haveri i första halvlek så allt kom inte med)
3 min. Hörna Stala IF från höger
3 min. Niclas H., farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
10 min. Pontus O., farligt avslut som blockas av en spelare
10 min. Rickard S., avslut utanför, höger om målet
12 min. !!! MÅL 1-0, Rickard S. halv volley strax innanför vänstra stolpen. Assist: Björn W.
19 min. Gilleby, avslut på mål som målvakten lätt tar
31 min. Gilleby, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
32 min. BYTE Sandin in - Pontus ut

AVSLUT: ANDRA HALVLEK
48 min. Sandin, farligt avslut strax över ribban
50 min. !!! MÅL 2-0, Björn långskott i ribban och in. Assist: Sandin
55 min. Richard, farligt avslut strax utanför högra stolpen
56 min. VARNING Björn
58 min. Robin, avslut, över målet
62 min. Hörna Gilleby från höger
62 min. Gilleby, farligt avslut strax utanför högra stolpen
63 min. !!! MÅL 2-1, Gilleby friläge, avslut högra delen av målet
68 min. Gilleby, avslut, över målet
69 min. BYTE Håkan O in - Niclas H ut
70 min. VARNING Antonsson
71 min. Hörna Gilleby från vänster
74 min. VARNING Gilleby
76 min. BYTE Joel in - Sandin ut
77 min. Koffe, farligt avslut strax utanför högra stolpen
79 min. Hörna Gilleby från höger
80 min. VARNING Håkan O
80 min. Gilleby, avslut på mål som målvakten lätt tar
87 min. Hörna Gilleby från vänster
88 min. !!! MÅL 2-2, Gilleby närskott högra delen av målet
91 min. Robin, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen