3-3
 (0-1)

Makalös vändning

Fredagen den 10 maj var det dags för ö-derby när Skärhamns IK gästade Ängö Schakt Arena.

Skärhamn startar med ett ganska högt tempo och vi har väldigt svårt att hantera deras spelare på framförallt mittfältet och det blir ett relativt stort tryck mot vårt eget mål under i stort sett hela första halvleken.

När Lennart i 18:e minuten går ut för att ta bollen hoppar han olyckligt in i en Skärhamnsspelare, med straff som följd och Skärhamn leder med 0-1 fram till halvtidsvilan.

Ett nyare resolutare och mer bestämt Stala kommer till plan i andra halvlek. Skärhamn är dock livsfarliga när de kommer till läge och när de efter knappa kvarten i andra halvlek får en frispark som nickskarvas upp i vårt nättak leder gästerna med 0-2.

Allteftersom matchen lider blir det de gulsvarta som tar över mer och mer och efter dryga 20 minuter in i halvleken startar fint anfall genom att Lenart gör en snabb utspark till Hellohf som passar Pontus, han löper fri och slår bollen till Rickard som skjuter på mål, där Robin fullföljer och vi har reducerat med 1-2.

Nu får vi ännu mer energi och 3 minuter senare slår Björn fin boll till Robin som blir fri med målvakt, han väljer att dra målvakten vänster men bollen kommer för långt ifrån honom.... men där kommer ytterligare en gul-svartrandig spelare, Pontus, som får till ett bra skott och det är kvitterat till 2-2.

Stala är nu det starkare laget men Skärhamn är aldrig ofarliga när de kommer. När det är knappa kvarten kvar blir Hellohf fälld i straffområdet och sätter själv straffen och vi leder med 3-2. En makalös vändning!!

Ja visst, en makalös vändning och nu är det mycket kamp på planen. När så, med knappa 10 minuter kvar, Skärhamn får en hörna, är en Stalaspelare starkast och vinner men ack den bästa vitblåe spelaren för dagen får på ett ofattbart direktskott som går via ribba och studsar strax innanför mållinjen och därefter ut och slutresultatet 3-3 är ett faktum.

Visst känns det tråkigt att så nära slutet tappa ledningen men jag tror att vi får ta med oss denna makalösa vändning, där det är otroligt starkt av oss att gå från underläge 0-2 till en ledning på 3-2 och vi får därför känna oss relativt nöjda med 1 poäng idag.

Matchen var jämn och vi gör en bra match men det är extra roligt att se den skärpning som vi tar med oss in i andra halvlek, där vi tillsammans jobbar och sliter för varandra som ett riktigt lag vilket är otroligt starkt!