1-1
 (1-0)
Stala IF

Stark andra halvlek gav 1 poäng i derbyt

Sista dagen i augusti och en spännande och otrolig viktig match för oss mot Morlanda. Båda dessa lag har det senaste haft en positiv trend och Morlanda ligger på en andra plats i tabellen, 3 poäng före oss. En vinst idag gör att vi tar ytterligare ett steg närmare toppen.

Vi gör en sisådär första halvlek och har framförallt stora problem med att ta några andrabollar, samtidigt som vi inte jobbar tillräckligt hårt i anfallet.

Lite olyckligt får Morlanda efter halvtimman spelad ett skitmål i samband med en kollision med målvakten där man slutar spela och tror att det är frispark där vi lär oss att alltid spela tills domaren blåser och i halvtidsvilan leder Morlanda med 1-0.

I pausen för spelarna en konstruktiv diskussion med olika förbättringsförslag till att rätta till det som behövs, för att få bukt på andrabollarna och även förbättra anfallsspelet och spelarna knyter näven och bestämmer sig för att höja sig!

Och sanna mina ord, det är precis vad våra härliga killar gör, det Stala som går ut och spelar i andra halvlek är ett helt annat lag. Nu tar vi initiativ, når andrabollar, spelar genom mittfältet och anfallarna jobbar betydligt hårdare och man kan väl säga att vi äger hela halvleken och är det betydligt bättre laget.

I 60 minuten slår Marcus en kanonfin boll in mot mål över deras backlinje, där brorsan dyker upp från ingenstans och nickar bollen över målvakten i ett mycket vackert mål och det är kvitterat!

Även om vi ledare blir onödigt nervösa när vi vid flertalet tillfällen drar på oss målchanser till Morlanda i form av hörnor och några frisparkar har vi ett övertag och tryck mot Morlandas mål men utan att det blir några fler mål. Vi har också här en situation liknande Morlandas mål i första halvlek med deras målvakt, där vårt mål döms bort.

Ett oavgjort resultat är en godkänd insats för oss och med tanke på att vi hade en halvlek vars känns det relativt rättvist.

Det positiva vi tar med oss idag är att spelarna inte känner sig nöjda i halvlek, pratar ihop sig, bestämmer sig och faktiskt går ut och gör precis det som vi talat om – STARKT tycker jag!

Detta var 10 matchen i rad utan förlust!