IFK Valla

Underbart!!

Fredagen de 16 augusti var det dags för öderby på hemmaplan. Det var ju just mot IFK Valla, på Sparbanksvallen den 14 juni som det vände för oss och sedan dess har vi inte förlorat, vilket är en skön känsla som spelarna har jobbat hårt för och är väl värda.

Man vet ju dock att Valla, topplag i serien, alltid är otroligt fysiska och starka i sitt spel, samtidigt som de har en del snabba spelare så ett som var säker var att det inte skulle bli någon lätt match.

Det är Stala som skapade första målchansen och med lite flyt hade vi gjort mål redan efter 5 minuter. Vi fortsätter att spela bra och efter 20 minuter gör Tobbe ett starkt jobb med att utmana och jobba inne i straffområdet, han blir uppvaktad av två röda och passar Pontus som vänder och får iväg en boll mot mål, en boll som rullar in i målet och vi leder med 1-0.

Trots att Valla inte är chanslösa så är det med mina gul svarta ögon vi som är det bättre laget fram till halvtidsvilan, där vi fortsatt leder med 1-0.

I andra halvlek blir det en mer jämn match, med lite favör för Valla och det är framförallt en idel kamp och en hel del fula knep och protester lite till mans.

Efter 59 kommer Rickard fri och målvakten tvingas fälla honom och det blir straff, en straff som Marcus dundrar in, mitt i mål, för hård för målvakten att rädda och vi leder med härliga 2 mål!

När så vädret blir sämre och det regnar är det absolut inget skönspel, vilket gynnar våra motståndare som blir starkare. När de får en frispark i 81 min trycker en röd in returen och de reducerar till 2-1.

De sista 15 minutrarna, med 6 min tilläggstid, kommer inte att bli något vacker minne, utan kamp och hjärtslag efter hjärtslag i och med att det blir flera farliga fasta situationer, vilket Vallas starka sida.

Därför otroligt härligt när slutsignalen äntligen ljuder och vi får ytterligare tre underbara poäng��

Matchens lirare idag blev Christoffer Dahlström och i Stala Victor Eliasson. Extra roligt idag var också att bröderna idag får göra mål.

Superhärlig seger och alla matcher kan inte vara så himla vackra. En seger är en seger och mycket hårt jobbat av samtliga. LAGMORAL!