1-5
 (0-1)
Stala IF

Äntligen lossnade det!

Man har känt att något varit på gång, efter sista matchen mot SAIS som vi spelade riktigt bra så kändes det som att vi verkligen hade chansen att ruska om Valla som gått som tåget.

Idag är det skönt att få visa vad vi kan och att vi äntligen får utdelning på våra chanser. Vi är super effektiva och spelar väldigt diciplinerat bakåt. Arbetsinsatsen är påtagligt bättre hos samtliga spelare än vad vi sett i början av säsongen och det ger oss ett flyt i spelet. Plötsligt finns alternativ att spela på samt alltid understöd i våra 50/50 kamper vilket gör att vi vinner de flesta andra bollarna som är så viktigt i fotboll.

Stort utropstecken för Matte och Pontus idag som arbetar kopiöst i matchen och för utdelning för sitt slit med både framspelningar och mål.

Första halvlek är ganska jämn där vi startar bäst men Valla får mer att säga till om i slutet. I 42 min får Tobbe en boll från Marcus, Tobbe utmanar sin back från högerkanten, viker in i planen och sätter vackert bollen i nät med vänsterfoten. 0-1 i halvtid och självklart stor optimism. I 68 min kommer sedan matchens delikatess, Tobbe får bollen från Björn, Tobbe tittar upp och ser att målvakten står något långt ut. Han laddar från 25 meter och bollen dyker så vackert ner under ribban, UNDERBART!. 15 minuter senare slår Mattsson en riktig smörboll på Pontus som löpte fint i djupled , Pontus rundar målvakten och lägger in bollen vackert. Efter ett riktigt coach byte och lite instruktioner till Oscar som kom in så får han en fin krossboll av Marcus och i sin första bollkontakt nätar han. Valla lyckas trycka in en boll i 87 minuten när vi inte resolut rensar men matchen är redan avgjord här. Oscar sätter ytterligare en boll i 90min med väggspel från Pontus och fastställer slutresultatet 1-5.

Äntligen får killarna utdelning för sitt slit, nu gäller det att jobba vidare på inslagen väg.