Vallens IF
3-2
 (1-1)

Vi kom tvåa i seriefinalen

Det var tidig seriefinal på Kode IP, Vallens hemmaplan för dagen. Det var även hemmalaget som började bäst med ett par farliga frilägen, tur för oss att Mathilda storspelade. Efter deras rivstart började vi äta oss in i matchen. Lina dagens bästa utespelare i Orust satte huvudbry i Vallens försvar men tyvärr var hon för ensam. Malin hade annars vår farligaste chans i början då hon drog iväg ett långskott efter en rensning av målvakten, tyvärr han hon precis tillbaka.

I 19 minuten var det dags för dagen första mål. Ett inlägg från vänsterkanten som gick över hela vårt försvar till en fri VIF:ar. Utan att tveka drar hon till direkt och bollen går högt över Mathilda och dyker sedan ner i bortre burgaveln. Strax efter målet var det nära igen på ett friläge, men åter igen gör vår gode målis en kanonräddning.

När choken har lagt sig får vi ordning på spelet och börjar sätta press på hemmalaget. Det är Lina som är på hugget igen. Först rundar hon sin back och får till ett bra skott som målisen räddar ut till Lina igen. På returen knorrar hon fram bollen till Sese som hittar en lucka och kvitterar. Resterande delen av halvleken är vi så när att ta ledningen.

Vi kunde tyvärr inte bibehålla det fina spelat från slutet på första i den andra halvleken. Det var mest Vallen som hade boll och skapade det mesta. Visserligen stack vi upp och hade några bra chanser, men något tryck blev det inte. Även denna halvlek storspelar Mathilda men när hemmalaget fick en billig straff kunde hon inte stå emot. Hade hon inte klippt naglarna i morse hade hon nog tagit den, för så nära var det, Mathilda var på den men kunde inte styra ut straffen.

Som en blixt från en klar himmel hade Sese gjort sitt andra mål för dagen. Detta på en elegant upprullning där Mia stod för förarbetet. Men säg den lycka som varar för evigt. Vallen tar nämligen ledningen omgående med ett mål som blir slutresultat.

Bäst i G-S Orust idag var Mathilda, övriga som var bra var Lina, Rosita och Linnéa.

3 min. Vallen, avslut, över målet
5 min. Vallen, friläge, målvakten räddar
8 min. Vallen, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
9 min. Malin L, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar

13 min. Hörna Vallen från höger
14 min. Cecilia E, farligt avslut som blockas av en spelare
14 min. Cornelia H, avslut på mål som målvakten lätt tar
19 min. !!! MÅL 0-1, Vallen volley skott strax innanför vänstra stolpen
20 min. Vallen, friläge, målvakten räddar
24 min. Vallen, avslut utanför, vänster om målet
29 min. Emma R, avslut på mål som målvakten lätt tar
31 min. Malin L, avslut, över målet
32 min. Hörna G-S Orust FC från höger
34 min. Lina A, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
35 min. !!! MÅL 1-1, Cecilia E närskott mitt i målet. Assist: Lina A
36 min. Vallen, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
36 min. Lina A, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
39 min. Emma R, farligt avslut strax utanför högra stolpen
40 min. BYTE Maria G in - Emelie P ut
42 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
42 min. BYTE Josefine H in - Annelie A ut
44 min. Hörna Vallen från höger

46 min. Hörna Vallen från höger
51 min. Vallen, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
51 min. Vallen, farligt avslut strax utanför högra stolpen
52 min. Cecilia E, avslut på mål som målvakten lätt tar
53 min. BYTE Annelie A in - Malin L ut
54 min. Lina A, farligt avslut som blockas av en spelare
55 min. Hörna Vallen från höger
56 min. Vallen, avslut på mål som målvakten lätt tar
58 min. !!! MÅL 1-2, Vallen straff strax innanför vänstra stolpen
64 min. VARNING Rosita M
67 min. !!! MÅL 2-2, Cecilia E lobbar bollen strax under ribban. Assist: Maria G
68 min. !!! MÅL 2-3, Vallen friläge, tidigt skott vänstra delen av målet
70 min. BYTE Emelie P in - Cornelia H ut
75 min. Emelie P, friläge, målvakten räddar
77 min. Vallen, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
77 min. Hörna Vallen från vänster
78 min. Vallen, avslut i högra stolpen
84 min. BYTE Malin L in - Josefine H ut