2-2
 (1-0)
Vallens IF

Tappad poäng blev en vunnen poäng.

Tredje matchen ut på Staladagen var G-S Orust FC mot Vallens IF i div.2. Båda lagen var starkt behov av att vinna för att inte tappa på de två topplagen, men det viktigaste av allt var nog att inte förlora.

Det märktes från första spark att det stod mycket på spel och då menar jag inte bara poängen utan den derby atmosfär som låg runt planen. Vi startade bäst och hade ett litet tryck mot Vallens mål. Runt dryga kvarten börjar Vallen få ordning på sitt spel, långa bollar på Lisa. Trots att Woody och Andrea storspelade där bak och bollen kom sällan längre än dit, hade vi väldigt svårt att få ordning på andrabollen. Det blev mer press och spelförstörande än kreativt spel.

Knappa sista halvan på första började det släppa lite, vi kom upp i lägen och kunde skapa en hel den mot motståndarnas mål. I slutminuten innan halvtidsvilan får Elin en djupledsboll som hon krigar sig till. Med sin snabbhet skapar hon ett friläge men en Vallen tjej hack i häl. Jag tror detta räckte för att störa Elin så hon han inte ta den lilla extra tiondelen för att placera in bollen, istället gjorde målvakten en kanonräddning. Där borde vi haft 1-0, men det gjorde inte så mycket för på efterföljande hörna från Skogens fot knoppar Irre in bollen i nätmaskorna. Strax efter målet blåste domaren av för halvtidsvila.

Man brukar säga att ett mål precis innan halvtidsvilan är ett psykologiskt knäckande mål för motståndarna. Jag tror inte Vallen tjejerna vet om att det är så, för när andra halvlek drog igång var det bara ett lag på plan. Marre blev fullständigt bombarderad och det var bara en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma.

Efter en timmes spel kom den, Lisa Lindqvist rullar upp vårt försvar på högerkanten och slår sen en härlig passning parallellt med mållinjen till en helt fri Linn Nilsson, som enkelt kunde sätta dit bredsidan och skicka in bollen i öppet mål. Men gästerna var inte nöjda med detta. Två minuter efter deras etta skapade Lisa L. ett friläge och lurade Marre sen var det 1-2.

Just nu verkar det som våra damer bara gick och vänta på slutsignalen för det fanns inte mycket go i dom. Men som en blixt ifrån klar himmel i 80 minuten slår Elin till då hon får en boll av Vickan. Helt utan förvarning drar hon till på volley över deras målvakt och i mål. Rättvist, vem bryr sig vi hade ju faktiskt en avslut av Irre i 46 minuten med.

Det märktes att ett mål kan ge energi, helt plötsligt var vi på G igen och började skapa lite framåt. Visserligen hade Vallen ett par vassa målchanser med, men utan resultat.

Matchen slutade med en pinne åt vardera laget och som sagt det var nog det som var viktigast. För jag tror inte Åsebro/Brålanda och Stenungssund klarar av att hålla sina segersviter så länge till. Möjligen SIF i så fall, de har de har Valbo och 2x Rössö kvar innan sommaruppehållet. Åsebro/Brålanda har betydligt svårare, först ett hett Dalslandsderby mot Viken sen ett dubbel möte mot Vallen.
Dagen ros delades förutom till domarna ut till matchens lirare i vardera laget. Hos gästerna var det Helena Anderson och hos G-S Orust var det inte oväntat Andrea som vik känna lukten av denna ljuvliga grönsak.

5 min. Hörna Vallen från höger
9 min. Irvina B, avslut på mål som målvakten tar lätt
12 min. Elin N, avslut på mål som målvakten tar lätt
16 min. Vallen, avslut på mål som målvakten tar lätt
19 min. Hörna Vallen från vänster
21 min. Hanna S, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
25 min. Irvina B, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
25 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
29 min. Vallen, avslut på mål som målvakten tar lätt
33 min. Malin S, avslut utanför, vänster om målet
34 min. Elin N, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
39 min. Hanna O, farligt avslut strax utanför högra stolpen
44 min. Elin N, friläge, målvakten räddar
45 min. !!! MÅL 1-0, Irvina B nick strax innanför vänstra stolpen. Assist: Malin S

46 min. Irvina B, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
48 min. Hörna Vallen från höger
48 min. Vallen, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
53 min. BYTE Sara O in - Hanna S ut
54 min. Vallen, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
54 min. Vallen, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
54 min. Hörna Vallen från höger
54 min. Vallen, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
57 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
60 min. !!! MÅL 1-1, Vallen närskott strax innanför vänstra stolpen
61 min. Hörna Vallen från vänster
62 min. !!! MÅL 1-2, Vallen friläge, tidigt skott mitt i målet
64 min. VARNING Vallen
72 min. Hörna Vallen från höger
73 min. Vallen, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
73 min. Hörna Vallen från vänster
74 min. Vallen, farligt avslut som blockas av en spelare
74 min. Hörna Vallen från höger
74 min. BYTE Hanna S in - Sara O ut
79 min. Vallen, farligt avslut strax utanför högra stolpen
80 min. !!! MÅL 2-2, Elin N långskott vänstra delen av målet. Assist: Viktoria
81 min. BYTE Malin L in - Hanna O ut
82 min. Vallen, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
82 min. Elin N, avslut på mål som målvakten tar lätt
84 min. Vallen, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
84 min. Vallen, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
84 min. Elin N, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
89 min. Hörna Vallen från höger