2-2
 (0-1)
Stala IF

Surt när vi hade det, men vi får vara nöjda med en

Det var en blixtrande start av hemmalaget, 1-0 efter första anfallet, trodde alla. Som tur var så hade AD upptäckt att det stod en Smögen kille offside när han slog in returen på Armans kanonräddning. Jag tror vi var lite chockade av deras pigga start för det tog en stund innan vi jämnade ut spelet.

Efter en kvart får vi en dubbelhörna och den verkar väcka våra killar. Nu var vi på gång, hade ett spelövertag med kom inte till de vassa avsluten. Men att ha bollen lönar sig, för i den 21 minuten passar Pontus till Rickard. Han drar en gubben men fastnar på nästa och domaren blåser frispark. Skulle tippa på att det var lika långt som det var minuter spelad från boll till mål. Rickard klipper till, skruvar den över muren och hänger in den i det närmsta krysset. Ett kanonsnyggt mål från unge Herr Sandberg.

Vi tog över mer och mer fram till det var tio minuter kvar då vi dräller med bollen i backlinjen och Smögen får en gratis chans. Helt fri med Arman rundar han den samma men våra försvarare kommer som skjutna ur en kanon och stör fiskarpojken. Från att kunnat lägga in bollen i öppet mål så täppte vi igen delar av det och avslutet gick i stolpen. Och en lättnadens suck kom från Adams lungor.

I slutet av halvleken tar Arman hand om bollen, ser att Pontus har startat en löpning. Han slår en perfekt utspark som Pontus tar med sig med bröstet och lägger den iskall i mål bredvid målvakten. Jubel i Stala lägret till det står en stins på bortre långsidan och viftar med en flagga. AD hade nämligen upptäckt en offside, fast tydligen var det inte på Pontus???? Och så var det 1-1 i bortdömda mål.

Man kan säga att det vänder fort i olika sporter och så även i fotboll. Efter att det sett så stabilt ut var det som om nerverna ramlat på utsidan på våra spelare. Redan i första spelminuten hade hemmalaget radat upp två farligheter. I nästa minut stressar de oss till ett felpass som det blir en ett mot ett situation. En snygg dragning av deras rutinerade forwards och helt plötsligt var han fri mot Arman. Det syntes direkt att detta var inte första gången han stod öga mot öga med målvakten. En lätt bredsida och det var kvitterat.

Ett snabbt och bra agerande från vår bänk att här måste hända något. Ut med Magnus (som inte varit dåligt på något sätt) och in med Tobbe. Detta blev en injektion i vårt spel, Tobbes djupledslöpningar ställde till det i hemmalagets försvar gång på gång. Tyvärr var deras innerbackar ett strå vassare än våra offensiva krafter så det blev sällan något avslut av det.
Men en gång gick de bet. Bollen drivs upp från vår höger kan där Lucas slår en passning till Tobbe. Två Smögenkillar sätter press på han direkt men med en helikopterfint är de ute och köper korv och det är rena motorvägen på högerkanten. Ett hårt inlägg till Rickar som tar emot bollen och avslutar. Målisen är där som en kobra och räddar, returen går ut till Pontus som drar till på direkten. Men där kommer en Smögenbo och kastar sig som den bäste hockeyspelare och blockar bollen. Nu går den runda ut till Mattsson, han där emot har kylan att se vad luckan finns och kan lägga in bollen i mål. Härligt med ledning igen.

Smögen jagar en kvittering genom att slå långa bollar hela tiden. Ett rätt så effektivt sätt i den starka medvinden. Det blev många chanser som bara dök upp p.g.a. detta men om man kan kalla det fotboll, tveksamt. Hur som helst så lönade det sig tillslut, de fick krigat till sig ett inkast. Vi går bort oss i positionsspelet och helt plötsligt var det friläge igen. Arman hade tagit ett par innan, men nu var det nöset. Märkligt i detta läget av matchen kändes det som om vi hade allt under kontroll.
Smögen fortsatte att föra matchen och var så när att ta ledningen på ett långskott som tar i ribban. Även om det var ett farligt avslut så hade nog Pontus det vassaste när han skapar ett friläge på egen hand i slutet av matchen. Tyvärr finns inte rutinen och kylan där ännu så målvakten nyper avslutet. I
Det känns surt att tappa två poäng i den här matchen, men samtidigt får man va glad för den vi fick. Annars var det alldeles för många felpass för att jag skall vara nöjd idag, men å andra sidan är det inte alltid så lätta att få till det när man har ett krigande lag emot sig.

Arman gör vad han kan i målet och lite till. Fram var det Pontus som var hetast men jag vill se ännu mer av denna talang. Man får inte glömma Tobbes inhopp heller, ett fingertopps byte av Micke.

0 min. Smögen, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
4 min. Hörna Smögen från höger
7 min. Pontus O., avslut utanför, vänster om målet
16 min. Hörna Stala IF från vänster
19 min. Håkan O., avslut, över målet
21 min. !!! MÅL 1-0, Rickard S. frispark i vänstra krysset. Assist: -----
26 min. Robin H., farligt avslut strax utanför högra stolpen
29 min. Hörna Stala IF från höger
30 min. Mattias M., avslut utanför, höger om målet
31 min. Smögen, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
32 min. Hörna Smögen från höger
35 min. Smögen, avslut i vänstra stolpen
43 min. Smögen, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar

45 min. Smögen, avslut, över målet
45 min. Smögen, avslut på mål som målvakten lätt tar
46 min. !!! MÅL 1-1, Smögen insida av foten strax innanför vänstra stolpen
49 min. Smögen, farligt avslut som blockas av en spelare
49 min. Hörna Smögen från höger
51 min. Smögen, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
52 min. Hörna Stala IF från höger
55 min. BYTE Tobias B. in - Magnus S. ut
58 min. Rickard S., farligt avslut, reflexräddning målvaktet
58 min. Pontus O., farligt avslut, block utespelare
58 min. !!! MÅL 2-1, Mattias M. slår in en retur mitt i målet. Assist: Pontus O.
60 min. VARNING Pontus O.
62 min. Hörna Smögen från vänster
65 min. Hörna Stala IF från vänster
66 min. BYTE Anders A. in - Mattias M. ut
68 min. Hörna Smögen från höger
69 min. Smögen, friläge, målvakten räddar
72 min. Smögen, avslut, över målet
77 min. BYTE Marcus O. in - Lucas C. ut
78 min. BYTE Sandin D. in - Håkan O. ut
78 min. !!! MÅL 2-2, Smögen friläge
80 min. Smögen, farligt avslut som blockas av en spelare
81 min. Hörna Smögen från vänster
83 min. Hörna Smögen från vänster
85 min. Smögen, avslut i ribban
85 min. Hörna Smögen från höger
86 min. Hörna Stala IF från höger
88 min. Pontus O., friläge, målvakten räddar
89 min. Hörna Smögen från vänster
91 min. Hörna Stala IF från vänster
91 min. Robin H., farligt skott målvakten räddar