Stala IF
1-4
 (1-1)

Morlanda visar viljan

Onsdagen den 22 maj var det dags för årets första derby på hemmaplan. Derby är av en härlig karaktär där det oftast är det laget med den största viljan som vinner matchen.

Redan i första spelminuten är det ett eget misstag som gör att Morlanda är på hugget, tar bollen, kommer fri med målvakten och de leder med 0-1. En mardrömsstart av matchen för oss gulsvarta!

Det är det gästande laget, Morlanda som visar mest hunger, aggressivitet och ligger på ordentligt i de flesta situationer och det blir en del farliga lägen bakåt. Vi är dock inte chanslösa och när vi strax efter halvtimman spelad får en hörna är det Koffe som är först på den och nickar den mot mål, där är lite kaotiskt och Antonsson fullföljer med bravur och det är kvitterat till 1-1. Ett resultat som håller sig till halvtidsvilan.

Andra halvlek startar lika psykologiskt katastrofalt, där Morlanda efter två minuter gör ledningsmålet 1-2. Vi är inte alls där vi bör vara, går inte till, rör oss för lite utan boll och gör inte det hårda jobb som krävs för att vinna matcher och framförallt derbyn och Morlanda är det bättre laget genom hela halvleken. Deras tredje och fjärdemål är en kopia av varandra genom hörnor där vi inte uppmärksammar en ensam spelare mot bakre sidan av målet och de kan nicka in både 1-3 och slutresultatet 1-4.

Vi får gratulera Morlanda till 3 välförtjänta poäng, denna match var ni mycket bättre än oss!!