12-1
 (11-0)
?

I semifinal i tomtecupen

Tomtecupen för herrjuniorerna spelades fredgen den 28 december i Bläsebovallen. En riktigt rolig och annorlunda cup där man får använda väggar, passa tillbaka till målvakt och vid gula kort får spela en man mindre på planen under en minut.

Vi startar första matchen mot Assyriska BK och här har vi ett relativt högt tempo, som verkar förvåna våra motståndare något och de drar på sig en del gula kort, med en man mindre på planen som följd och Marcus får iväg en hård mot bakre sidan av målet där Mattsson sätter 1-0. I slutsekunden gör vi 2-0 när Mattsson slår fin bol till Hellohf som sätter målet. Här är vi det bättre laget rakt igenom men har ändå en del saker som kan förbättras från vår sida.

I andra matchen var våra motståndare Ytteby. Här slår Matte på direkt efter pass från Tobbe och får till en kanonträff och vi leder med 1-0. Mattsson är rejält på hugget och sätter även 2-0 när han efter passning från Lucas blir ensam med målvakt och säkert slår bollen i mål. Detta var en match som var jämnare men vi är ändock det bättre laget.

Sista slutspelsmatchen spelas mot Somaliska sätter Rickard tidigt 1-0. Pontus kommer fri efter pass från Marcus och sätter 2-0. Nästa mål kommer av Marcus som sätter 3-0 med assist ifrån Edward. Johan sätter 4-0 med assist ifrån Oscar. Man kan väl säga såhär att det finns ett lag på plan och de är gulsvartrandiga och ser ut att ha riktigt roligt på planen. 5-0 sätter Rickard efter assist ifrån Pontus. 6:an gör Oscar med assist ifrån Johan och sista målet för matchen sätter Marcus när slår in retur ifrån Pontus.

Vi blir gruppsegrare med 0 insläppta mål och 11 mål gjorda och full pott, dvs 9 poäng och är därför kvalificerade till kvartsfinal, där våra motståndare är Ale United.

Vi gör ganska tidigt i matchen ett mål genom Rickard som får boll ifrån Pontus och sätter 1-0. Två relativt jämna lag som möts och när så Ale får frispark håller vi inte ihop muren riktigt och de kvitterar. Matchen är som sagt jämn och när det återstår ca 3 minuter, blir en av våra spelare dömd för gult kort men kan inte ta detta på ett sportsligt sätt och blir även tilldömd ett rött kort. Tyvärr väldigt tråkigt och inte acceptabelt då det förutom att föreningens spelare måste kunna behärska sig och kunna hantera vilket domslut som än döms, även drabbar laget, som i en kvartsfinal, under 2 långa minuter nu måste spela med en man mindre på planen.

Självklart blir laget lite taget av denna nya situation men ganska så snart lyckas vi samla oss och man kan bara säga att det är 2 heroiska minuter av samtliga spelare och vi lyckas klara dessa utan att våra motståndare gör mål.

Matchen slutar 1-1 och det är nu sudendeath som gäller, med två utespelare och en målvakt. Vi byter nu taktiskt ut Arman mot Hellohf för att kunna nyttja som en tredje utespelare. Lite avvaktande spelande i början där Ale har boll och får till ett lite löst skott som Hellohf kan ta. Därefter är det vi som har boll och vi rullar runt och Hellohf skjuter en boll som går via en av deras spelare och in i mål och vi är i SEMIFINAL!!!

Härlig insats av alla idag och nu spelar vi på söndag kväll, i Angeredshallen semifinal och därefter final eller match om tredjepris. Nu hoppas vi att alla är ordentligt taggade till semifinalen och att vi får möjlighet att vis att vi även är ett lag att räkna med i slutspel!