(1-1)
Stala IF

Skön seger

Lördagen den 23 februari var det dags för årets andra match i DM och motståndet stod Gilleby IF för. Alltid härligt med derby och förutsättningarna var superbra med jättefin grön plan, solsken och fint väder.

Matchen var lite trevande inledningsvis där båda lagen kände lite på varan. Tyvärr var vi, redan efter 12 minuter, inte tillräckligt aggressiva och hade inte full koll på alla gröna spelare och Gilleby tar ledningen med 1-0. Våra gul-svarta spelare är inte riktigt alerta och vi går inte riktigt dit utan viker ner oss. När vi har bollen spelar vi lite för kort spel och nyttjar inte våra kvaliteter på det sätt som vi önskat. Efter 25 minuter vänder Rickard spelet och slår lång boll till Pontus som blir fri och gör 1-1.

I halvtidsvilan pratar vi om att såhär kan vi inte fortsätta utan alla måste höja sig avsevärt och vara villiga att göra det jobb som krävs och till detta måste vi nyttja våra styrkor. Någon derbykänsla hade vi inte sett röken av ännu.

En avsevärd skillnad blev det också och vi försöker nu nyttja våra kanter bättre och på så sätt även få mer utrymme för våra centrala spelare. Efter 8 minuter slår Rickard boll till Mattsson så att han blir fri och slår in 1-2. Nu radar vi upp fina spelsekvenser och ett par av dem hade jag önskat blev mål. 8 minuter senare väggar Tobbe och Antonsson och skjuter bollen rätt på målvakten. Roligt att både Tobbe och Pontus är med på returen och vi gör 3-1, genom att Pontus är den som är mest när bollen.

2 minuter senare löper sig Mattsson fri efter passning från ?? och gör ett vackert ”krylla-mål” (ett mål rätt i krysset) och vi leder med 1-4. Just nu finns det bara ett lag på planen och Gilleby har svårt att hinna med men efter detta blir det lite avslaget och vi går ner i tempo och matchen blir också jämnare. När det återstår 2 minuter av matchen får Gilleby till ett skott relativt långt utifrån som går via en spelare och in i mål och ger slutresultatet 2-4.

Som en sammanfattning kan man säga att vår första halvlek inte var speciellt bra och här fanns stor förbättringspotential. Att vi reser oss och gör de första 20-25 minutrarna i andra halvlek riktigt bra är en styrka som vi tar med oss och jobbar vidare med.

Vill särskilt välkomna Adam, som idag gör en riktigt bra match, i sin debut i gul-svart-randiga tröjan i Stala IF.