1-1
 (0-1)
Vallens IF

Herrseniorerna inleder bra

Lördagen den 9 februari inledde representationslaget sin tävlingssäsong genom en DM match mot div 4 laget Vallens IF.

Väderförutsättningarna var inte de bästa och även om planen förmodligen var en av Bohusläns bättre denna helg, var det ändå, framförallt på kanterna, väldigt halt.

Detta gynnade inte Stalaherrarna som ändå försökte spela fotboll utan inledningsvis var det Vallen, med ett betydligt rakare spel, som var det bättre laget. De sista 20 minutrarna av första halvlek jobbade vi dock upp oss och det är Stalakillarna som avslutar första halvlek bäst.

Det är också de gulsvartrandiga som startar andra halvlek bäst och i 62:a minuten får vi en fin spelkombination där Mattsson avslutar med kanonpassning till Rickard som kommer fri och lägger in den fint i mål och vi leder med 1-0.

Klyscha eller inte, att lag är som mest sårbara strax efter gjort mål, men det verkade stämma för oss för inom ett par minuter från vårt mål lämnar vi för mycket fritt utrymme i mitten och Vallen kvitterar till 1-1.

Sista delen av matchen har vi stora problem, när Vallen överbelastar sin vänstra kant och vi har svårigheter att hantera detta. Vi lyckas dock parera de chanser som Vallen får här och matchen slutar oavgjort med 1-1.

En bra inledning på tävlingssäsongen 2013 och trots att underlaget inte gynnade vårt spelsätt fanns det många bra saker att bygga på och jobba vidare med. Bra jobbat killar!