(1-2)
Stala IF

Bra försvar och i ledning 3 gånger

Lördagen den 9 mars gästade vi Unda för träningsmatch mot IFK Lane.

Idag var det framförallt väldigt roligt att vårt försvar i och med Lanes spelsätt, fick praktisera överflyttning, vilket vi i veckan övat på träningarna. Verkligen positivt att vi klarade det såpass bra, både överflyttning men framförallt kommunikationsmässigt.

Att våra motståndare har mycket boll, framförallt i andra halvlek, kan man inte bortse ifrån men det ger ändock inga riktigt farliga lägen och det är de gulrandiga som tar ledningen i matchen när Robin efter dryga halvtimman kommer fri och slår in bollen framför mål där Mattsson är med på målvaktens retur och slår in 0-1.

Tyvärr blir inte glädjen långvarig, då vi någon minut senare inte får kontroll på en situation som från sidan ser relativt enkel ut men där vi inte klarar av att rensa bort bollen och det är kvitterat till 1-1.

5 minuter senare slår Rickard en fin boll till Robin som springer mot mål, där målvakten får till en rensning till Mattsson som från 40 m sätter 1-2. Denna gången lyckas vi bättre med fokuseringen och ledningen håller sig till halvtid.

Efter 60 minuter spelade sätter Lane 2-2 genom en boll som något enkelt rullar in vid stolproten.

När det återstår ca 10 minuter slår Antonsson en perfekt boll till Pontus löper och blir fri med målvakten och sätter 2-3. 3 minuter senare missar vi markeringen av en spelare som får nicka in slutresultatet 3-3.

Ett steg framåt spelmässigt där vi gör en riktigt bra match, framförallt försvarsmässigt men även en hel del fina spelsekvenser från vår sida. Det vi behöver fokusera och bli bättre på är att vi måste bli lugnare, mer fokuserad och starkare perioden efter det att vi gör mål.