Munkedals IP 2011-08-05
1-6
 (0-2)

Vinst i seriefinalen

Munkedal chockstartade redan i första spelminuten med en dubbelchans. Först är det Camilla som räddar oss då hon räddar ett friläge, returen letar sig tyvärr ut en bit i plan till en helt ensam Munkedalare. Med helt öppet mål drar hon iväg ett skott från 20 meter. Som en räddande ängel kommer Sanna dit och täcker skottet och bröstar bort bollen.

Vi hämtade oss rätt snart efter denna upplevelse och kunde rulla igång vårt spel. Vi hade några bra anfall innan ettan kom. Linn får bollen i straffområdets vänstra del, blir hårt attackerad av deras back men lyckas ändå få iväg ett bra vänsterskott. Målisen gör en reflexräddning men lämnar retur, som från ingen stans kommer Sofia och dundrar upp bollen i nättaket.

I slutet på halvleken blir Sofia nerdragen och vi får en frispark. En frispark som höjd med straffområdets sidlinje och ca 25-30 meter från mål. Skogen tar den, men istället för att lyfta in den för ett inlägg skickar hon väg bollen i bortre krysset. Ett rätt okey mål, lite halvsnyggt.

Sammanfattar man första halvlek så var matchen rätt jämn med skillnaden farligheterna på avsluten. Vår backlinje såg till att de fick ta avslut från rätt ofarliga lägen. Så det mesta var plockpotatis för Camilla.

I andra tog vi tag i spelet direkt. Redan efter fem minuter ringde det. En upprullning på vänsterkanten där Skogen snurrar upp deras försvar, spelar snett inåt bakåt till Sandra. Istället för att skjuta ser Sandra Sofia vid främre stolpen. En hård passning en efter marken, en skarv av Sofia och vi har 3-0.

Tyvärr missar jag upprinnelsen till deras reducering men skottet såg jag. Det var ett hårt skott från halvcirkeln som var välplacerad vid Camillas vänstra stolpe. Camilla var på den men den var för hård för att styra den utanför.
Ett litet hopp för hemmalaget togs snabb ner genom Linns fot på ett underbart inlägg från Madde, 4-1.

Femman var extra skön då Linn tar en snabb frispark nära mittlinjen. Med en djupledsboll hittar hon Sandra som lurar sin back och skapar ett friläge. Helt iskallt lyfter hon bollen i mål.

Denna målkavalkad avslutades med dagen snyggaste mål. Efter att vi rullat runt på vänsterkanten går bollen till slut till Skogen som befinner sig lite framför mittcirkeln. Hon ser Sofia komma ångande från sin ytterback. Med en djupledsboll diagonalt mellan ytterback och mittback hittar hon Sofia. Sofia tittar upp ser Linn komma springande mot mål, med en härlig känsla drar hon iväg ett inlägg som Linn tajmar med huvudet och nickar elegant in slutresultatet 6-1.

Vi gör som resultatet visa en mycket bra match, framåt är vi effektiva och gör mål på mindre än var tredje avslut. Defensiven fungerar kanon med en storspelande backlinje där jag måste nämna Sanna. Hon bara växer och växer med uppgiften, jag vet inte hur många brytpassningar hon gjorde idag. Men framför allt är jag nöjd med spelet i sin helhet, vi rullar boll tills chansen dyker upp och då klipper vi till, underbart

0 min. Munkedal, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
0 min. Munkedal, farligt avslut som blockas av en spelare
1 min. Hörna Munkedal från vänster
3 min. Lina, avslut som blockas av motståndare
4 min. Munkedal, avslut, över målet
5 min. BYTE Annelie in - Ellen ut
6 min. Munkedal, avslut på mål som målvakten lätt tar
8 min. Hörna G-S Orust FC från höger
15 min. Linn, farligt avslut som blockas av en spelare
16 min. !!! MÅL 1-0, Sofia slår in en retur mitt i målet. Assist: Linn
16 min. Munkedal, avslut på mål som målvakten lätt tar
22 min. BYTE Madde in - Lisa F ut
25 min. Hörna G-S Orust FC från höger
25 min. Sofia, avslut utanför, vänster om målet
29 min. Munkedal, farligt avslut som blockas av en spelare
31 min. BYTE Jennie C in - Lina ut
31 min. Munkedal, avslut på mål som målvakten lätt tar
35 min. Skogen, farligt avslut som blockas av en spelare
35 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
35 min. Malin L, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
36 min. Sofia, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
38 min. BYTE Ellen in - Malin L ut
39 min. !!! MÅL 2-0, Skogen frispark från långt håll strax under ribban. Assist: 0
42 min. Munkedal, avslut, över målet
43 min. Munkedal, friläge, avslut utanför

50 min. !!! MÅL 3-0, Sofia närskott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Sandra
50 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
51 min. BYTE Lina in - Sofia ut
56 min. Ellen, farligt avslut strax utanför högra stolpen
59 min. !!! MÅL 3-1, Munkedal skjuter in bollen strax innanför högra stolpen
61 min. !!! MÅL 4-1, Linn närskott strax innanför högra stolpen. Assist: Madde
63 min. Munkedal, avslut på mål som målvakten lätt tar
64 min. !!! MÅL 5-1, Sandra friläge, tidigt skott vänstra delen av målet. Assist: Linn
64 min. Linn, avslut utanför, höger om målet
66 min. BYTE Malin L in - Sandra ut
70 min. Munkedal, avslut utanför, höger om målet
72 min. !!! MÅL 6-1, Linn nick strax innanför vänstra stolpen. Assist: Sofia
73 min. Lina, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
74 min. Munkedal, avslut på mål som målvakten lätt tar
77 min. Ellen, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
78 min. Skogen, avslut, över målet
89 min. Hörna G-S Orust FC från vänster