Tjörns DFF
1-2
 (0-2)

Vinst i Ö-derbyt.

Jobb, skador, F-16 match och sjukdomar ställde till det för oss i detta Ö-derby. En målvakt, åtta backar, två mittfältare och en forwards i laget gjorde att vi fick ringa in vår forne skyttedrottning Josse. Jag tror inte någon i laget ångrade detta telefonsamtal. Ett mål, en fixad straff och vald till planens bäste spelare blev facit för Josses comeback.

För att återgå till själva matchen hade vi ett gudomligt spel i första halvlek. Som tränare satt man bara och njöt av detta passningsspel. Alla i laget spelade fantastiskt bra och det var bara en tidsfråga innan målet skulle komma.

I vårt stora bollinnehav och spel runt och i deras straffområde räddade en av deras spelare med handen på ett skott av Josse och straff tilldömdes. Carro var dagen straffskytt, utan de minsta nerver dundrade hon bollen i mål nära högerkrysset.

Egentligen borde vi haft 1-0 i minuten innan, men turen var inte med oss. I ett mönster anfall gick bollen tillslut fram till Ellen. På ett tillslag mellan straffpunken och 16-metarn bredsidar hon bollen mot bortre delen av målet som var helt öppen. Tyvärr blev det lite ytterskruv på skottet så den tog i insidan av stolpen och bakom målvakten och ut.

Detta var bara en av många upprullningar, så att det bara stod 1-0 innan Josse elegant pillar in 2-0 i slutminuten får nog Tjörn tacka sin målvakt för. Josses mål kom till efter en hård press från vår sida där Tjörn försvaret till slut lyckades rensa iväg bollen. Men som så många gånger förr idag kom den tillbaka lika fort. Denna gång var det Vickan som lyfte tillbaka bollen till Josse som snyggt tog ner bollen med bröstet, vände om och rullade in bollen i bortre burgaveln.

Tyvärr tappade vi det fina spelet i andra och började slå chansbollar på våra forwards. Anfallen blev på det sättet mycket kortare och som oftast rann de ut ur sanden. Men som tur var hade vi en del återfall från första och då såg det riktigt bra ut.
Efter knappa timmens spel tappade vi bollen i backlinjen och hemmalaget fick ett friläge. Ensam med Marre gör de inget misstag och kan reducera till 2-1.
Normalt sett ger ett sådant mål kraft, men det syntes inget ting av detta. Vi trummade på som vanligt och kunde lätt ta hem segern.

Som jag började med hade vi en del spelare på ovana platser. Carro fick ta innermitt och som hon gjorde det, MVG på henne. Frida fick spela på topp i första och Linda avlöste henne i andra. Båda gjorde det mycket bra med ett litet större plus för Frida. Kanske inte så konstiget eftersom vi hade större bollinnehav i första halvlek.

Något som var riktigt kul att se var samspelet mellan Elin och Josse, det var djupledsbollar, nickskarvar m.m. mellan dessa två så det stod härliga till. Man kan ju alltid hoppas att Josse kommer upp och tränar i veckan, för vi vet ju vad SIF tycker om henne.

Måste tacka domaren Carl Otterström med, han var grymt bra.

0-1-0-1 Linda

0 min. Frida, farligt avslut som blockas av en spelare
1 min. Carro, avslut, över målet
10 min. Linn, farligt avslut strax utanför högra stolpen
13 min. Josse, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
14 min. Ellen, avslut i vänstra stolpen
15 min. Josse, farligt avslut som blockas av en spelare
15 min. !!! MÅL 1-0, Carro straff högra delen av målet
19 min. Ellen, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
22 min. Linn, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
33 min. Hörna G-S Orust FC från höger
35 min. Elin, friläge, målvakten räddar
37 min. Linn, avslut utanför, höger om målet
38 min. Tjörn, avslut, över målet
38 min. Tjörn, avslut på mål som målvakten lätt tar
40 min. Tjörn, avslut på mål som målvakten lätt tar
43 min. !!! MÅL 2-0, Josse närskott strax innanför högra stolpen. Assist: Vickan

45 min. BYTE Linda in - Frida ut
47 min. Tjörn, farligt avslut som blockas av en spelare
51 min. Carro, avslut på mål som målvakten lätt tar
52 min. Vickan, avslut utanför, höger om målet
53 min. Elin, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
53 min. Hörna G-S Orust FC från höger
54 min. Woody, avslut utanför, vänster om målet
56 min. Elin, avslut, över målet
57 min. !!! MÅL 2-1, Tjörn friläge, tidigt skott mitt i målet
60 min. Tjörn, avslut på mål som målvakten lätt tar
61 min. BYTE Sanna in - Julia ut
63 min. Tjörn, avslut utanför, höger om målet
64 min. Ellen, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
64 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
65 min. Lisa, avslut på mål som målvakten lätt tar
70 min. Tjörn, avslut på mål som målvakten lätt tar
71 min. Linda, farligt avslut som blockas av en spelare
71 min. Ellen, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
74 min. Carro, avslut, över målet
75 min. Josse, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
76 min. Tjörn, avslut, över målet
78 min. Carro, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
84 min. Linn, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
84 min. Josse, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
88 min. Tjörn, avslut på mål som målvakten lätt tar