0-5
 (0-2)

En lagledar triumf

Det är otroligt härligt att vi har en sådan bred trupp, jobb, semester, bal, bröllop, skola m.m. ställde till det för oss idag. Men eftersom vi har så många duktiga tjejer så märktes det inte så mycket att delar av stommen var borta. Det som brukar bli mest lidande när man får många återbud är bänken. Men jag tror vilken klubb i serien hade varit avundsjuka om de haft Joanna, Elin och Millan där.
Vi fick en bra start på matchen med att mål av Linn redan efter fyra minuter. Målet kom på en hörna av Skogens känsliga höger. Jag tror inte det finns någon bättre hörnläggare i denna serien. Efter målet kom hemmalaget igång, mycket tack vare medvinden. Deras kvicka forwards satte vår backlinje och Marre på prov. Betyget blev MVG för de släppte inte in någon balja även om det fanns chanser. De få gånger som backlinjen svajade var Marre där, minst ett par frilägesräddningar stod på repertoaren. Tredje nollan på fem matcher är helt ok.
I mitten på halvleken börjar spelet fungera igen och vi fick till några farligheter. Stenhård och Linn hade en dubbelchans men blockades av en back, Sanna hade ett kanonskott som målisen hade store bekymmer med. När tio minuter kvar av halvleken får vi en spelvändning som vi utnyttjar. Vickan får tag i bollen, slår en djupledsboll till Irre som iskallt sätter bollen i nätmaskorna. Sista fem hade vi några riktigt bra lägen men utan resultat.
Med en 2-0 ledning och vinden i ryggen var det inte något snack vilket lag som var det bättre. Vi tryckte på och skapade en massa lägen. Sofia som gjorde A-lags debut idag fixade några riktigt giftiga chanser, tyvärr gick avsluten utanför. Men hon skulle komma i poängprotokollet ändå. För i 62:a minuten fångar hon upp en utspark och på ett tillslag frispelar Irre. Irre rundar målvakten och lägger in 3-0 i öppet mål.
Vi hade många mönsteranfall innan fyran kom och när den kom var det på ett sådant mönster anfall. Vi snurrar upp deras försvar med några kvicka passningar och tillslut går bollen till Joanna. Joanna driver upp den på högerkanten, slår ett perfekt inlägg till Stenhård som enkelt slår bollen i mål.
I slutminuterna fastställer Irre 5-0 med ett (oäkta) hattrick. Detta var verkligen ett klass mål. Efter ett långt anfall får Stenhård bollen av Elin (?), istället för att skjuta spelar hon fram Irre. Irre snurrar upp sin back så hon är ute och köper korv och lägger in bollen med vänstern in vid stolproten.

Som sagt många borta idag, men de får passa sig för ersättarna som t.ex. Sofia Olsson. Hon fick göra sin div.3 debut idag, detta med beröm godkänt. Även om hon inte var helt nöjd skälv, så var vi ledare mer än nöjda. Hon river och sliter, skapade ett par riktigt giftiga lägen och spelade dessutom fram till ett mål. En hyffsad debut, eller hur. En annan från F-17 var Joanna som kom in sista 35. Ett ass och ett kanonjobb tar henne inte precis längre från A-laget.
Bäst idag var kvartetten Marre, Skogen, Linn och Irre. Marre som sagt höll nolla, Skogen gör ett otroligt jobb. När vi dessutom flyttade ner henne som mittback för att stänga matchen var hon exemplarisk. Linn hade säkert fått en ros idag också om de delat ut någon. Irre med sina tre mål går troligtvis upp och toppar skytteligan i div.3 Bohuslän/Dal. Men det är inte bara målen som gör henne så bra, utan bara allting.

Just det en lagledar triumf. Det var inte bara spelare som saknades idag utan även en del av ledarstaben. Tove fick rycka in och vara lagledare och var den största förtjänsten till segern idag.

0 min. Skogen, avslut utanför, vänster om målet
4 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
4 min. !!! MÅL 1-0, Linn halv volley vänstra delen av målet. Assist: Skogen
5 min. Valbo, farligt avslut strax utanför högra stolpen
7 min. Valbo, avslut, över målet
8 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar
11 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar
12 min. Valbo, friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen
19 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar
22 min. Hörna G-S Orust FC från höger
23 min. Sanna, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
25 min. Irre, avslut på mål som målvakten lätt tar
26 min. Stenhård, farligt avslut som blockas av en spelare
26 min. Linn, farligt avslut som blockas av en spelare
30 min. Hörna Valbo från höger
32 min. Hörna Valbo från höger
33 min. BYTE Elin in - Sofia ut
35 min. !!! MÅL 2-0, Irre friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Viktoria
38 min. Irre, farligt avslut strax utanför högra stolpen
39 min. Valbo, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
40 min. Stenhård, avslut utanför, höger om målet
41 min. Linn, farligt avslut som blockas av en spelare

44 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar
2:a min. !!! MÅL mål, målskytt . Assist: asspå, utan, in in - ut ut på, utan,
45 min. BYTE Millan in - Sese ut
45 min. BYTE Sofia in - Stenhård ut
46 min. Irre, avslut utanför, vänster om målet
47 min. Sofia, avslut, över målet
49 min. Valbo, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
49 min. Hörna Valbo från vänster
51 min. Hörna Valbo från vänster
52 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
53 min. Millan, avslut, över målet
55 min. Irre, friläge, avslut utanför
56 min. Valbo, avslut utanför, höger om målet
59 min. BYTE Joanna in - Sanna ut
62 min. !!! MÅL 3-0, Irre närskott mitt i målet. Assist: Sofia
62 min. Sofia, avslut utanför, höger om målet
68 min. Elin, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
69 min. Valbo, farligt avslut strax över ribban
70 min. BYTE Stenhård in - Irre ut
72 min. Linn, farligt avslut strax utanför högra stolpen
75 min. Sofia, farligt avslut strax utanför högra stolpen
76 min. Elin, farligt avslut som blockas av en spelare
76 min. Stenhård, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
77 min. Valbo, friläge, målvakten räddar
78 min. !!! MÅL 4-0, Stenhård närskott i högra krysset. Assist: Joanna
78 min. BYTE Sese in - Linn ut
79 min. BYTE Irre in - Elin ut
82 min. Millan, avslut på mål som målvakten lätt tar
85 min. BYTE Elin in - Sofia ut
86 min. Skogen, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
88 min. Joanna, avslut på mål som målvakten lätt tar
89 min. !!! MÅL 5-0, Irre närskott strax innanför högra stolpen. Assist: Stenhård
90 min. Elin, farligt avslut strax över ribban
92 min. Skogen, avslut utanför, vänster om målet