Sundvallen 2011-04-30
1-3
 (1-1)

Fem nya in i startelvan och vinst

Man kanske inte skall klaga för mycket när man vinner med 3-1. Men idag var det inte bra, det var bara okey. Vi har en riktig trevande början med svårt att få till det i passnings och positionsspelet. Å andra sidan hade hemmalaget lika svårt. Det var få målchanser från båda håll. Efter knappa halvtimmen kommer vår första vassa chans. Ett friläge som smiter strax utanför stolpen. Fem minuter efter var det Hamburgsunds tur att få ett friläge och ett något effektivare avslut där 1-0 blev ett faktum.
Målet väckte oss och vi började ta i lite. Detta resulterade att Irre kämpade in ett reduceringsmål innan halvtidsvilan, Stenhård stod för assisten.

Inför andra möblerade vi om i laget och kunde på så sätt få lite bättre tryck. Annelie fick ta steget ner som mittback, Sese tog hennes plats och Frida gick ut på sin vanliga vänster back. Fram kom Jennie Sandberg in istället för Elin. Vickan som gjorde en bra förstahalvlek fick trots det vila. Hur som helst gjorde ändringarna att vi började rulla så gått det gick på den snömögliga planen.
Efter dryga timmen får vi en hörna. Irre tar den, får till en härlig inåtskruv som Jennie styr in, ett underbart ledningsmål. En stund senare är det dags igen. Jennie snurrar upp ett par spelare efter kortlinjen hittar Stenhård som inte gör något misstag, utan sätter 3-1.
Vi slappnar av den sista kvarten och bjuder in hemmalaget onödigt mycket i matchen. Men de får bara till en farlig chans som Marre gör en kanonräddning på. I slutet av matchen får vår virvelvind Jennie ett friläge som deras målis gör en kanonräddning på.

Som sagt man kanske inte skall gnälla på spelet när man vinner. Den så annars fina Sundvallen hade fått stryk av den hårda vinter och var inte så spel vänlig. Det kan förklara en del att båda lagen hade svårt att få igång något rull. Däremot måste vi vara nöjda med bredden i truppen. Fem tjejer borta i startelvan från Vallen matchen och ändå går vi in och vinner.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
3 min. Hamburgsund, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
10 min. Hamburgsund, avslut, över målet
14 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
24 min. Hamburgsund, avslut utanför, höger om målet
24 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
25 min. Stenhård, farligt avslut som blockas av en spelare
25 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
28 min. Linn, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
33 min. !!! MÅL 0-1, Hamburgsund friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen
38 min. Hörna G-S Orust FC från höger
38 min. Stenhård, avslut utanför, höger om målet
39 min. !!! MÅL 1-1, Irre friläge, tidigt skott mitt i målet. Assist: Stenhård
45 min. Hörna G-S Orust FC från höger
46 min. Annelie, avslut i ribban

ANDRA HALVLEK
45 min. BYTE Jennie S in - Elin ut
45 min. BYTE Sese in - Vickan ut
46 min. Ellen, avslut utanför, höger om målet
49 min. Carro, avslut utanför, höger om målet
51 min. Hamburgsund, farligt avslut strax utanför högra stolpen
54 min. Ellen, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
61 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
61 min. !!! MÅL 2-1, Jennie S nick strax innanför högra stolpen. Assist: Irre
63 min. Hörna Hamburgsund från höger
67 min. !!! MÅL 3-1, Stenhård närskott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Jennie S
70 min. Hörna Hamburgsund från höger
70 min. Hörna G-S Orust FC från höger
72 min. BYTE Viktoria in - Andrea ut
72 min. BYTE Sanna in - Irre ut
73 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
80 min. BYTE Andrea in - Carro ut
80 min. BYTE Elin in - Stenhård ut
81 min. Hamburgsund, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
82 min. Hörna Hamburgsund från vänster
83 min. Hamburgsund, avslut på mål som målvakten lätt tar
88 min. Jennie S, friläge, målvakten räddar