Dam A tr:
2-1
 (2-1)

Våra nya tjejer fick visa upp sig

Äntligen titta de vårsolen fram och det var riktigt behaglig värme på solsidan plan. Men våra spelare sken inte lika bra för redan efter två minuter skruvade gästerna in en boll bakom Marre. En olycka kommer sällan ensam, brukar det heta. För fem minuter efter målet gjorde Johanna illa sig i nack/ryggen och fick utgå. Men vi jobbade in oss i matchen och tog över spelet mer och mer.
Vid tio minuter kvar av första får vi en frispark som Sandra tar hand om. Hon slår in den perfekt i bortre delen av boxen där en styck Millan kommer och trycker upp bollen i nätet. I slutet av halvleken får vi åter igen en frispark. Sandra tar även hand om denna, ännu en väl avvägt frispark som hittar Stenhårt som vräker sig fram och styr in bollen i mål.
Andra halvlek började som första slutade med ett litet spelövertag från oss. Vi hade några riktigt giftiga chanser. Först fick Stenhård ett friläge som målisen gör en kanonräddning på, men hon lämnar retur. Den tar Lina hand om och får till ett bra avslut som tyvärr sniker stolpens utsida. Sandra hade ett kanonskott strax utanför och Jennie fick ett friläge där bollen rann ifrån henne i sista stund.

I slutet av matchen började det osa hett kring Marre. Detta dels för att Nygård/Lödöse släppte handbromsen och dels för att vi var tvungna att möblera om p.g.a. små skador. Det brukar inte bli bra när man är tvungen att göra så många platsbyten, men hur som helst fick vi ordning på spelet igen och kunde gå segrande ur matchen.

Att det blev seger idag var givetvis roligt, men det som var extra roligt var att vi hade några nyförvärv som visade upp sig och gjorde det underbart bra. Joanna Johansson, Lina Albertsson. Madelen Eriksson och Jennie Svensson var tjejerna, alla MIK/Morlanda spelare. Joanna fick chans från start och var tänkt att byta i halvlek mot Lina, men hon gjorde det så bra att hon fick hela matchen istället. Gott att se att vi har sådan bredd, nu börjar det hårdna om platserna. Känns som vi har minst två på varje plats som krigar om startelvan.

2 min. !!! MÅL 0-1, Nygård/Lödöse skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen
5 min. Sandra, farligt avslut strax utanför högra stolpen
9 min. BYTE Jennie Sv in - Johanna A ut
9 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
12 min. Hörna Nygård/Lödöse från vänster
14 min. Hörna G-S Orust FC från höger
20 min. Nygård/Lödöse, avslut utanför, vänster om målet
21 min. Sandra, avslut utanför, vänster om målet
22 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
29 min. Joanna, farligt avslut strax över ribban
33 min. Hörna Nygård/Lödöse från vänster
35 min. !!! MÅL 1-1, Millan närskott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Sandra
42 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
43 min. !!! MÅL 2-1, Stenhård utsida av foten strax innanför vänstra stolpen. Assist: Sandra

45 min. BYTE Madde in - Lisa F ut
45 min. BYTE Lina in - Jennie Sv ut
47 min. Nygård/Lödöse, avslut, över målet
49 min. Nygård/Lödöse, avslut på mål som målvakten lätt tar
53 min. Hörna G-S Orust FC från höger
53 min. Sandra, farligt avslut strax över ribban
56 min. Stenhård, farligt avslut strax utanför högra stolpen
58 min. Hörna G-S Orust FC från höger
60 min. Madde, avslut på mål som målvakten lätt tar
62 min. Stenhård, friläge, målvakten räddar
62 min. Lina , farligt avslut strax utanför högra stolpen
62 min. Nygård/Lödöse, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
65 min. BYTE Jennie Sv in - Stenhård ut
68 min. VARNING Nygård/Lödöse
74 min. Nygård/Lödöse, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
74 min. Nygård/Lödöse, avslut på mål som målvakten lätt tar
74 min. BYTE Stenhård in - Annelie ut
75 min. Nygård/Lödöse, avslut utanför, höger om målet
75 min. BYTE Lisa F in - Andrea ut
76 min. Nygård/Lödöse, avslut utanför, vänster om målet
76 min. Hörna Nygård/Lödöse från vänster
77 min. Hörna Nygård/Lödöse från vänster
77 min. BYTE Andrea in - Madde ut
79 min. Hörna Nygård/Lödöse från höger
79 min. Nygård/Lödöse, farligt avslut som blockas av en spelare
81 min. VARNING Julia
82 min. Nygård/Lödöse, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
88 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
88 min. Millan, avslut utanför, vänster om målet
91 min. Hörna G-S Orust FC från höger