Lövängen 2010-06-06
7-1
 (1-0)

Debutanterna glänste i solskenet på Lövängen

Det var en härlig inramning på Lövängen när tre av våra F14-spelare skulle göra div.V debut. Mycket publik var uppe för att se dagens tre matcher på den årligt kommande Staladagen. Matcherna var Sibräckas Änglar/Stala mot Fässberg, Herr A mot Valla och vår match mot Bullaren/Tanum. Detta gjorde nog inte våra tre debutanter mindre nervösa, men när de väl kom in på plan fanns det inte tillstymmelse till detta. De gasade, på tog för sig, dominerade och gjorde dessutom fyra av våra sju mål, inte illa. Häftigare debuter får man nog leta efter. Vilka var nu den ”fantastiska trean”? Jo det var Sofia Olsson, Emelie Persson och Malin Lundin.

Matchen började med ett stort spelövertag av oss som höll i sig i 90 minuter. Nästan omgående var det snudd på mål när Linn sköt strax utanför och Stenhård i ribban. Lite senare skapade Sofia ett friläge som målvakten gjorde en kanonräddning på. Vi radade den ena farligheten efter den andra men det ville sig inte. Höjden var nog när Linda rycker sig fri på högerkanten och skapar ett friläge, avslutet ser perfekt ut, men inte. Bollen tar först i vänsterstolpen sedan i högerstolpen för att till sist hamna rakt i famnen på en överspelad målvakt.
Till slut ger pressen utdelning, Emelie P som varit inne i åtta minuter får sin andra chans och då är det ingen tvekan att bollen skall in. Hon skapar ett friläge och ett iskallt avslut innanför vänstra stolpen.
Kanske skall nämna att gästerna fick en spelare utvisad i 40:e minuten, jag tror att hon var för grov i mun.

Bullarn/Tanum som hade ett avslut i första halvlek när de väl fick sitt andra i början på halvlek två, satt den bakom Camilla. Målet kom på en tjongeboll från deras backlinjen upp till deras ensamma forwards, med hjälp av den starka medvinden skapas ett friläge som de förvaltar i mål.
Efter knappa timmen var det dags för planens gigant att presentera sig. Hon fick bollen i halvcirkeln utan för straffområdet, fintade skott och blev av med en spelare, drog nästa och gick förbi tredje innan avslutet satt intill stolpen, namnet var Linn. Tio minuter senare var det dags för vår andra F14-målskytt. Nu var det Sofia tur. Hon får en djupledsboll av Sese på högerkanten, viker in och drar iväg ett skott som målvakten inte kan hålla utan styr den in i mål. Nästa målskytt var dagens gladaste, i alla fall utåt. På en hörna går bollen efter många turer fram till Viktoria som lyckas pilla in bollen i mål mellan en hög av spelare.
Dryga tio minuter kvar av matchen är det F14 tre som presenterar sig. I en situation strax innanför straffområdet får Mia bollen med en spelare i ryggen. Hon ser att Malin L kommer i bättre läge, petar fram den till henne. Malin är iskall, hon håller i skottet tills rätt ögonblick framträder och sedan dundrar upp den i nättaket, ett otroligt snyggt mål. Målkalaset var inte slut med detta. När det var två minuter kvar lägger Emelie in sitt andra mål på ett bekant Persson vis, den härliga djupledsbollen kom från Malin. Nu var det målet inte det sista idag utan vi hann med ytterliga ett och kanske det snyggaste. Jennie som fick spela back i slutet av matchen gör en härlig djupledslöpning på sin kant. Får bollen, rycker ifrån och rundar deras backlinje. Slår sedan in bollen till Johanna som vinklar upp den i nättaket, som från skolboken.

Min tanke med dagens laguttagning var att visa publiken vad vi har i för spelare i våra ungdomsled. Själv viste jag att de var duktiga, men att de var så bra kunde jag inte i min vildaste fantasi tänka mig. Hur det än var så var dessa tjejer inte ensamma på plan utan vi hade 13 till i dagens trupp. Alla gjorde vad de skulle och lite till. Linn var planens bäste spelare ihop med sina mittfältskollegor. Backlinjen släppte till två avslut på 90 minuter och anfallet skapade 29 st. Man kan lungt säga att jag är rätt nöjd idag.

Kul och att få bjuda på ett målkalas nu när det var så mycket folk på plats.

0 min. Linn, farligt avslut strax utanför högra stolpen
0 min. Stenhård, avslut i ribban
7 min. Sofia, friläge, målvakten räddar
7 min. Sofia, avslut utanför, höger om målet
18 min. Stenhård, avslut på mål som målvakten lätt tar
20 min. Sofia, avslut, över målet
20 min. BYTE Jennie S in - Mia ut
21 min. Linn, farligt avslut strax över ribban
21 min. Hörna G-S Orust FC från höger
22 min. Stenhård, farligt avslut som blockas av en spelare
23 min. Johanna R, avslut på mål som målvakten lätt tar
25 min. BYTE Linda in - Viktoria ut
27 min. BYTE Emelie F in - Stenhård ut
27 min. Linda, avslut i vänstra stolpen
32 min. BYTE Malin L in - Andrea ut
34 min. Jennie S, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
34 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
35 min. Linn, farligt avslut strax över ribban
36 min. BYTE Emelie P in - Sofia ut
36 min. Bull/Tanum, avslut på mål som målvakten lätt tar
40 min. UTVISNING Bull/Tanum
42 min. Emelie P, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
44 min. !!! MÅL 1-0, Emelie P friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Jennie S

45 min. BYTE Viktoria in - Linda ut
45 min. BYTE Sofia in - Emelie P ut
45 min. BYTE Stenhård in - Emelie F ut
45 min. BYTE Andrea in - Malin L ut
46 min. !!! MÅL 1-1, Bull/Tanum friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen
48 min. Linn, avslut, över målet
54 min. Mia, farligt avslut som blockas av en spelare
55 min. VARNING Bull/Tanum
55 min. Sofia, farligt avslut strax över ribban
56 min. VARNING Bull/Tanum
57 min. !!! MÅL 2-1, Linn närskott strax innanför högra stolpen. Assist: Stenhård
57 min. Stenhård, friläge, avslut utanför
63 min. Sofia, avslut på mål som målvakten lätt tar
65 min. BYTE Malin L in - Frida N ut
66 min. BYTE Linda in - Johanna R ut
67 min. !!! MÅL 3-1, Sofia skjuter in bollen strax innanför högra stolpen. Assist: Sese
69 min. Stenhård, friläge, målvakten räddar
70 min. Sofia, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
70 min. Linn, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
72 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
73 min. !!! MÅL 4-1, Viktoria närskott högra delen av målet
74 min. BYTE Emelie F in - Sofia ut
76 min. BYTE Emelie P in - Stenhård ut
77 min. BYTE Jennie S in - Viktoria ut
77 min. !!! MÅL 5-1, Malin L närskott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Mia
78 min. Hörna Bull/Tanum från vänster
82 min. BYTE Johanna R in - Mia ut
86 min. Emelie P, avslut utanför, höger om målet
87 min. Hörna G-S Orust FC från höger
88 min. !!! MÅL 6-1, Emelie P friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen. Assist: Malin L
90 min. !!! MÅL 7-1, Johanna R närskott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Jennie S