Dam A OM:
5-2
Henåns IF

Damerna till OM final

Semifinalen i Orust Mästerskapen arrangerades i år av Henåns IF. Men det var ingen som hade något emot att matchen flyttades till Ängö Schakt Arena. Vilket för övrigt herrarnas matcher också gör, deras matcher spelas till helgen.
Som sig brukar blir OM-matcherna några riktiga rysare. Det var två heltända lag som besteg den gröna mattan denna kväll. Matchen började böljande men efter ett tag får vi igång spelet. Efter dryga kvarten får vi ett kanon läge när vi rullar upp från vänsterkanten. Skogen spelar in till Irre som smeker fram bollen till Stenhård till ett friläge. Tyvärr blir hon störd i skottögonblicket så målvakten kunde rädda.
Henån kom inte fram till mål så många gånger, men när de väl gjorde det var det farligt varje gång. Trots detta kändes det inte rättvist (sett med GS-ögon) när deras ledningsmål kom. I en till trasslande situation utanför straffområdet kunde Henån skjuta in bollen mellan våra backar och målvakt. Vi får en liten downperiod efter målet men vi rycker upp oss igen. De sista tio kommer Andrea in och det dröjde inte lång stund förrän hon var nära att trycka in bollen. Med en härlig löpning skaffade hon sig ett friläge och får till ett avslut, som målisen tar.
I halvlekens sista minut går vi bort oss totalt i försvaret, detta straffar sig direkt och 0-2 blev ett faktum. Målet känndes riktigt tung när vi marscherade in i omklädningsrummet för halvtidsvila. Väl där skakade tjejerna av sig det hela och kom ut som ett nytt lag igen. Vi släppte till ett avslut i första minuten och i näst sista resterande delen av halvleken var det i stort sätt bara G-S. Johanna A och Millan hade några avslut som snek stolpens utsida innan Skogen kunde sätta bollen några millimeter innanför stolpen. Målet kom på en hörna som hon smekte in direkt. Trycket ökade efter målet och utdelningen kom. Stenhård roffar åt sig bollen och frispelar Johanna A som inte gör något misstag utan rullar retfullt enkelt i mål.

Nu är vi riktigt på gång, vi trycker på med det mesta och skapar ett gäng hörnor som var av det farligaste slaget. I 63:e minuten får Sese bollen, hon ser att målvakten är långt ut och drar iväg en skottlobb. Bollen seglar galant över målvakten mot det tomma målet. Men jämmer och elände så tar bollen i nederkant på ribban, ner på mållinjen och ut. Hur vi än försökte så fick vi inte in bollen. Detta berodde mycket på Henåns härliga inställning i försvarsspelet i eget straffområde, för i slutet var bollen ganska ofta där.

Matchen slutade oavgjort och straffar var tvungna att ta till för att avgöra matchen. Angelica, Millan, Skogen, Sese och Carro var de som blev uttagna.
Angelica fick ta första straffen, tyvärr gick den strax utanför. Det var kanske lite elakt att låta henne ta en av straffarna i hennes debut och dessutom i detta prestige möte. Men spelet på plan vägde över straffmissen med råge.
Henåns första straff gör Camilla en kanonräddning på.
Millan tar hand om nästa som hon säkert sätter i mål.
Henåns nästa räddar åter igen Camilla
Skogen straff sitter som limmad innanför stolproten
Henåns tredje straff. Nu hade Camilla spikat igen totalt, så det enda den stackars Henånspelaren hade att göra var att skjuta över.
Sese stegar fram för vår fjärde straff. Sätter hon den är matchen avgjord och det gjorde hon i en nästan kopia av Skogens straff.
Det var milt sagt ett glatt gäng som stegade av planen. Två av de glada var debuterande Angelica Hammarberg och combackande Camilla Arvidsson.
Angelica kommer närmast från Stensätra IF uppe i Sandviken. Vi är oerhört tacksamma att hon valde G-S och hälsar henne hjärtligt välkomna till oss.
Lika välkommen är Camilla, någon närmande presentation av henne behövs inte. Det enda man kan säga är att hon krympt lite, hon är numera ett halvt finger kortare.
Härligt att återigen spela OM-final, tyvärr dröjer det till augusti innan den blir av mot Myckleby/Morlanda.
Plus till alla idag, speciellt för andra halvlekens insatts.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
6 min. Stenhård, avslut på mål som målvakten lätt tar
11 min. Henån, farligt avslut som blockas av en spelare
16 min. Stenhård, friläge, målvakten räddar
18 min. !!! MÅL 0-1, Henån långskott mitt i målet
22 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
24 min. Johanna A, avslut utanför, höger om målet
24 min. BYTE Andrea in - Johanna R ut
26 min. Andrea, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
27 min. Henån, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
31 min. Hörna G-S Orust FC från höger
34 min. Angelica, avslut utanför, höger om målet
34 min. !!! MÅL 0-2, Henån skjuter in bollen strax innanför högra stolpen

ANDRA HALVLEK
36 min. Henån, avslut på mål som målvakten lätt tar
38 min. BYTE Johanna R in - Woody ut
39 min. Hörna G-S Orust FC från höger
39 min. Johanna A, farligt avslut strax utanför vänster stolpen
41 min. Hörna G-S Orust FC från höger
42 min. Millan, farligt avslut strax utanför vänster stolpen
43 min. Johanna A, farligt avslut strax utanför vänster stolpen
45 min. Hörna G-S Orust FC från höger
46 min. !!! MÅL 1-2, Skogen skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen på en hörna.
47 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
51 min. BYTE Sese in - Millan ut
51 min. Johanna A, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
52 min. Skogen, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
55 min. !!! MÅL 2-2, Johanna A friläge, tidigt skott mitt i målet. Assist: Stenhård
57 min. Hörna G-S Orust FC från höger
57 min. Stenhård, farligt avslut strax utanför högra stolpen
58 min. Hörna G-S Orust FC från höger
59 min. Angelica, farligt avslut som blockas av en spelare
59 min. Carro, avslut utanför, vänster om målet
61 min. Hörna Henån från vänster
62 min. Skogen, avslut på mål som målvakten lätt tar
63 min. Sese, avslut i ribban
65 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
66 min. Johanna A, avslut på mål som målvakten lätt tar
67 min. Henån, avslut på mål som målvakten lätt tar
68 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
FULL TID, STRAFFAR
70 min. Angelica, STRAFF, strax utanför vänstra stolpen
70 min. Henån, STRAFF, vänster om målvakten, målvakten räddar
70 min. !!! MÅL 3-2, Millan STRAFF, högra delen av målet
70 min. Henån, STRAFF, mitt i målet, målvakten reflexräddar
70 min. !!! MÅL 4-2, Skogen STRAFF, strax innanför högra stolpen
70 min. Henån, STRAFF, över målet
70 min. !!! MÅL 5-2, Sese STRAFF, strax innanför högra stolpen