Lövängen 2010-09-11
4-2
 (3-1)

Grym första halvlek gav grunden till seger

Idag ville damerna verkligen visa vilken klass de står i. Trots ett mål i baken redan i första minuten kunde gästerna inte stoppa dom. Ett hårt och aggressivt jobbande GS tryckte på direkt efter målet och det skulle ge resultat. Chanserna avlöpte varandra och till slut satt den. Och det var inte helt oväntat Elin och Josse som var inblandande. Elin som inte gått från planen poänglöst sedan hon kom tillbaka från sin skada slår ett inlägg till Josse. Josse som i sin tur är vår formstarkaste spelare med tio poäng på fem matcher gör inget misstag när hon dundrar upp bollen i nättaket.

Målet gav oss ännu mer energi och med den kom ledningsmålet. Andrea spelar fram Irre som får göra sitt första mål i serien. Nu hade vi HAIF-skorna i brygga. Det var så när att Marre fick öka på sin skörd i assistligan när hon spelade fram Josse till ett friläge, tyvärr var deras bäste spelare i vägen och kunde rädda.

Men trean skulle komma ändå. Sese som varit inne en 7-8 minuter får till en underbar träff strax under ribban som målisen inte har en chans på, framspelare kom från planens bäste nämligen Millan.

Årets bästa prestation grundade en 3-1 ledning. Nu var bara frågan, skulle vi orka hålla koncentrationen uppe 45 till. Svaret blev: Kanske inte så klockrent som i första, men helt okey.

Det började bra med en farlighet efter en hörna redan i första spelminuten efter vilan. Men sedan vaknade gästerna till och började jämna ut spelet och få till några bra anfall. Först får Marre rädda ett friläge men sedan får hon kapitulera och en reducering blev resultatet.

Nu blev det genast lite mer nerv i och ställningskrig matchen och lite grinigt från vissa håll till och med. För oss gällde det mer eller mindre att bevisa för oss själva borde ligga och kriga högre upp i tabellen. Herrestad där emot hade en serieledning att spela för, så det kanske inte var så konstigt att frustationen bröt ut, när de kom längre och längre från en tre poängare.
Det blev inte precis några gladare tillrop från gästerna när Irre gjorde sitt andra för dagen och la en retur i mål på Josses skott.

Trots en bra avslutning från HAIF med ett friläge och en boll i ribban kom de inte närmare och vi kunde inkassera årets första vinst mot ett av topplagen.

Alla gjorde en grym insats idag och många lyfte sig lite extra, en av dom var Millan som fick ros för bäste spelare. Måste nämna samarbetet mellan Annelie och Julia med som bara blir bättre och bättre. Irre är inte heller att förglömma, två mål, inte illa. Sedan har vi vårt mittfält med ……….

1 min. !!! MÅL 0-1, HAIF skjuter in bollen mitt i målet
3 min. Irre, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
3 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
7 min. Hörna G-S Orust FC från höger
7 min. Josse, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
9 min. Stenhård, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
9 min. Irre, friläge, målvakten räddar
9 min. Irre, avslut på mål som målvakten lätt tar
12 min. Stenhård, avslut på mål som målvakten lätt tar
16 min. Elin, avslut på mål som målvakten lätt tar
19 min. BYTE Carro in - Annelie ut
20 min. !!! MÅL 1-1, Josse långskott högra delen av målet. Assist: Elin
21 min. Hörna HAIF från vänster
27 min. Irre, farligt avslut strax över ribban
30 min. HAIF, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
31 min. !!! MÅL 2-1, Irre skjuter in bollen strax innanför högra stolpen. Assist: Andrea
33 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
34 min. BYTE Annelie in - Viktoria ut
35 min. BYTE Sese in - Skogen ut
35 min. BYTE Johanna A in - elin ut
35 min. Josse, friläge, avslut utanför
42 min. !!! MÅL 3-1, Sese halv volley strax under ribban. Assist: Millan

46 min. Hörna G-S Orust FC från höger
46 min. Stenhård, avslut utanför, höger om målet
48 min. HAIF, friläge, målvakten räddar
50 min. !!! MÅL 3-2, HAIF långskott strax innanför högra stolpen
54 min. Johanna A, farligt avslut som blockas av en spelare
54 min. Josse, avslut utanför, höger om målet
55 min. Stenhård, avslut utanför, höger om målet
55 min. BYTE Skogen in - Sese ut
57 min. Carro, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
58 min. Hörna HAIF från vänster
58 min. HAIF, farligt avslut som blockas av en spelare
60 min. VARNING HAIF
60 min. VARNING Johanna A
61 min. HAIF, avslut utanför, vänster om målet
63 min. BYTE Elin in - Johanna A ut
67 min. HAIF, avslut på mål som målvakten lätt tar
68 min. !!! MÅL 4-2, Irre slår in en retur vänstra delen av målet. Assist: Josse
70 min. VARNING Elin
72 min. HAIF, friläge, målvakten räddar
73 min. Skogen, avslut på mål som målvakten lätt tar
75 min. HAIF, avslut i ribban
77 min. Hörna G-S Orust FC från höger
78 min. HAIF, avslut utanför, höger om målet
79 min. BYTE Mia in - Irre ut
79 min. HAIF, avslut utanför, höger om målet
81 min. Hörna HAIF från höger
86 min. BYTE Viktoria in - Andrea ut
86 min. Josse, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
90 min. Elin, farligt avslut strax över ribban
90 min. Hörna G-S Orust FC från höger
92 min. Hörna HAIF från vänster