Tavlebord 2010-08-07
1-3
 (0-1)

Tuff start på hösten

Så var det dags för höstsäsongens första match. HEF Valbo var motståndare ett lag som vi brukar ha väldigt svårt för, och det hade vi även idag.
Valbo tog kommandot direkt men det var vi som fick den första målchansen. Ett inspel av Elin som Stenhård får till ett hyfsat avslut på. Sedan hade vi en bra ”nästan chans”, även här var det Stenhård som hade läget. Tyvärr hade hon klippt tånaglarna innan så hon han inte fram till bollen. Annars var det mesta Valbo de första tjugofem. Men med bra försvarsspel och en Marre som var på hugget lyckades vi freda målet. Till slut kom målet ändå, en rensning på förlängda mållinjen gick oturligt nog på ett Valbo ben och sen in i boxen. Där kom en av gästerna och ofint nog la in bollen i närmsta stolpen.
Efter målet ryckte vi upp oss, lyfte upp spelet och var det bättre laget. Mittfältet kom igång och våra anfallare började vårda bollen lite mer. Vår farligaste chans var på en hörna som tillslut gick i stolpen, närmare än så kom vi inte.

Andra halvlek kunde börjat bättre. Andrea som blev G-S lirare gick bort sig nere vid kortlinjen och likt 1-0 kunde Dalsländska göra 2-0. Målet gjorde att vi gick ner oss lite och släppte till lite väl mycket bakåt. Åter igen är det Marre som håller oss kvar med bl.a. två friläges räddningar.
Efter en knapp timmes spel gör vi vårt tredje misstag i försvarsspelet. Vi tappar markeringen på en snettinåtbakåtpass som resulterade i 3-0.
Vi börjar jaga reducering och får ett gäng med bra lägen. Men det där lilla extra fanns inte idag, trots många bra avslutslägen får vi inte till det. Antingen var den sista avgörande passningen inte tillräcklig eller också var avslutet för dåligt. Eller så var det som Annelies nick som räddas på mållinjen. Hur det än var så satt den tillslut. På en snygg upprullning går bollen ut till Johanna som tar det lugnt och hittar Elin inne i boxen. Elin som är säkerheten själv smäller upp bollen i nättaket och fastställer slutresultatet 1-3. Ett hattrick för övrigt, om man nu kan räkna så. Tredje målet på raken visserligen uppdelat på två matcher, men ändå, vilken comeback.

Jag får nog säga att segern var rättvis trots 20-20 i avslut. Detta med tanke på avslutens kvalité, Valbo var mycket giftigare framför mål. Andrea fick som sagt blomma för bästa G-S:are. En av många favoriter idag var annars Josse. Hon dominerade mittfältet med sin teknik och slit, tänk om man hade en bråkdel av den energin hon har.

0-0-1-1 Viktoria

4 min. Stenhård, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
5 min. Valbo, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
5 min. Hörna Valbo från höger
5 min. Valbo, avslut, över målet
6 min. Stenhård, avslut på mål som målvakten lätt tar
8 min. Hörna Valbo från vänster
9 min. Valbo, farligt avslut som blockas av en spelare
9 min. Valbo, avslut, över målet
10 min. Valbo, friläge, målvakten räddar
11 min. Hörna Valbo från vänster
12 min. Valbo, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
12 min. Hörna Valbo från vänster
13 min. Hörna Valbo från vänster
14 min. Valbo, avslut utanför, höger om målet
16 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar
16 min. BYTE Annelie in - Carro ut
16 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
17 min. Linn, avslut på mål som målvakten lätt tar
18 min. Josse, avslut utanför, höger om målet
21 min. Valbo, avslut, över målet
22 min. Valbo, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
27 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
29 min. Valbo, avslut utanför, vänster om målet
31 min. !!! MÅL 0-1, Valbo närskott strax innanför vänstra stolpen
31 min. BYTE Mia in - Millan ut
33 min. Valbo, avslut utanför, vänster om målet
34 min. Elin, farligt avslut som blockas av en spelare
34 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
35 min. Josse, avslut i högra stolpen
35 min. Linn, avslut på mål som målvakten lätt tar
39 min. Stenhård, avslut utanför, vänster om målet
41 min. Hörna Valbo från höger
41 min. Stenhård, avslut utanför, höger om målet
43 min. Hörna G-S Orust FC från höger
43 min. Linn, avslut utanför, vänster om målet

93 min. BYTE Carro in - Annelie ut
45 min. !!! MÅL 0-2, Valbo närskott strax innanför vänstra stolpen
49 min. Valbo, friläge, målvakten räddar
50 min. Valbo, friläge, målvakten räddar
50 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar
52 min. Stenhård, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
57 min. BYTE Johanna A in - Elin ut
57 min. Hörna Valbo från vänster
58 min. !!! MÅL 0-3, Valbo insida av foten högra delen av målet
59 min. Hörna G-S Orust FC från höger
60 min. Angelica, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
64 min. BYTE Millan in - Angelica ut
72 min. BYTE Elin in - Stenhård ut
72 min. Johanna A, farligt avslut strax utanför högra stolpen
73 min. Linn, avslut utanför, vänster om målet
75 min. BYTE Stenhård in - Johanna A ut
76 min. Valbo, avslut utanför, vänster om målet
77 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar
79 min. Stenhård, avslut på mål som målvakten lätt tar
80 min. Josse, avslut, över målet
80 min. BYTE Annelie in - Millan ut
81 min. BYTE Johanna A in - Mia ut
82 min. Annelie, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
83 min. Viktoria, avslut utanför, vänster om målet
86 min. BYTE Camilla in - Carro ut
87 min. Hörna G-S Orust FC från höger
87 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
88 min. Annelie, avslut på mål som målvakten lätt tar
89 min. !!! MÅL 1-3, Elin närskott vänstra delen av målet. Assist: Johanna A

Hanna Stengårds   Linn Rutgersson   Elin Nilsson

Josefin Abrahamsson   Angelica Hammarberg   Emilia Lindberg

Viktoria Drottz       Julia Skoglund       Andrea Segerlind       Carro Abrahamsson