Tavlebord 2010-06-19
2-1
 (1-1)

Bedrövlig första, men sen blev det ......

Vinst idag var viktig för att öka avståndet till Hamburgsund istället för att hamna bakom dom. Fast det såg mörkt ut i början för att vi skulle kunna lösa detta. Bollen var mestadels på vår planhalva och gästerna kunde föra spelet. De hade dock svårt att få till det, mycket tack var ett stabilt spelande G-S försvar.
Efter knappa tjugo kunde vi få till vår första avslut genom Stenhård. Strax efter gör vi ganska överraskande mål. Detta på ett skott av Johanna A från ingen vinkel alls, som tar på målvakten och in. Helt orättvist, men va då då.
Nu börjar vi få ordning på spelet och det ser stabilt ut för första gången. Men i slutet på halvleken gör vi vårt första misstag. En idiotrensning från kanten rakt i plan till en helt fri Hamburgare. Hon gör inget misstag utan skottlobbar bollen över Marre och i mål. Ganska knäckande så nära inpå halvtidsvilan, kunde man tro. Men så var inte fallet, vi släppte visserligen till en hörna i första minuten men sen var det stopp.

Vi började ganska omgående med att rada upp chanser och det tog inte långa stunden innan bollen låg i mål. Felet var bara att precis i skottögonblicket från Emelies fot blåste domaren av för frispark. I situationen innan hade nämligen Stenhård haft ett friläge och trasslat in sig i målvakten och där låg de i en hög och kom inte upp.
På en hörna i 59:e minuten hade vi en trippelchans, men bolluschlingen ville inte in. Carro, Josse och Moberg försökte men alla skotten blockades av en utespelare.
Efter en timmes kommer rena mönsteranfallet, bollen går som på ett snöre fram till Stenhård. Väl där drar hon sin back och placerar bollen kallt i mål. Det var bara ett fel, det var offside. Men segermålet skulle tillslut komma. Emelie gör en underbar petning fram till Stenhård som börjar bli klockren i dessa lägen och 2-1 var ett faktum.
Gästerna flyttade upp folk i slutet, men de lyckades aldrig få till någon farlighet. Där emot var vi otroligt nära att näta ännu en gång. Emelie skapar sig ett friläge och är sånär på att pilla in bollen innan målvakten tar den. Tyvärr så skadade hon sig i sammanstötningen med målvakten och fick utgå Men jag tror att det inte var så farligt, hoppas jag har rätt.

Vi gör en bedrövlig början, men betyget på halvleken räddas av Johannas mål och den senare delens spel. I Andra kan man inte begära så mycket mer, möjligen ett par strutar till. Ett avslut som Marre behöver göra något åt blir ett rätt hyfsat betyg.
Matchens lirare blev Julia, inte ett helt fel val. Annars var dagen utropstecken Malin Lundin som i sin A-lags debut fick visa vad hon gick för i knappa timmen. Vår andra debutant gick inte av för hackor hon heller. Vad sägs om ett bortdömt mål och en assist av Emelie Persson. Sen måste jag berömma Stenhård för intelligent spel och en oerhörd kämparvilja både i defensiven som offensiven. Segermålet gör ju inte saken sämre.

0-1-0-1 Carro

2 min. Hörna Hamburgsund från höger
6 min. Hamburgsund, avslut på mål som målvakten lätt tar
8 min. Hamburgsund, avslut utanför, höger om målet
15 min. Hörna Hamburgsund från vänster
16 min. Hamburgsund, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
16 min. BYTE Moberg in - Carro ut
18 min. Stenhård, avslut på mål som målvakten lätt tar
18 min. Hörna G-S Orust FC från höger
20 min. !!! MÅL 1-0, Johanna A skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen. Assist: Skogen
22 min. Josse, avslut utanför, vänster om målet
25 min. BYTE Emelie P in - Johanna A ut
27 min. Stenhård, farligt avslut strax utanför högra stolpen
29 min. Josse, avslut på mål som målvakten lätt tar
33 min. Hörna Hamburgsund från vänster
36 min. BYTE Malin L in - Sese ut
39 min. Hamburgsund, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
42 min. Hörna G-S Orust FC från höger
44 min. !!! MÅL 1-1, Hamburgsund lobbar bollen strax under ribban
45 min. Stenhård, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar

45 min. BYTE Carro in - Johanna R ut
45 min. BYTE Sese in - Millan ut
45 min. Hörna Hamburgsund från höger
49 min. Emelie P, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
50 min. Stenhård, friläge, målvakten räddar
54 min. VARNING Stenhård
58 min. Sese, avslut utanför, höger om målet
58 min. Emelie P, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
58 min. Hörna G-S Orust FC från höger
59 min. Carro, farligt avslut som blockas av en spelare
59 min. Josse, farligt avslut som blockas av en spelare
59 min. Moberg, farligt avslut som blockas av en spelare
59 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
59 min. Sese, avslut utanför, höger om målet
61 min. Hörna G-S Orust FC från höger
62 min. BYTE Millan in - Julia ut
64 min. Hamburgsund, avslut utanför, höger om målet
65 min. Andrea, avslut utanför, höger om målet
66 min. Malin L, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
67 min. Hamburgsund, avslut på mål som målvakten lätt tar
69 min. BYTE Johanna R in - Moberg ut
71 min. !!! MÅL 2-1 , Stenhård friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Emelie P
73 min. BYTE Johanna A in - Emelie P ut
74 min. Johanna A, avslut på mål som målvakten lätt tar
78 min. BYTE Emelie P in - Stenhård ut
79 min. Hörna G-S Orust FC från höger
79 min. Millan, farligt avslut som blockas av en spelare
81 min. BYTE Moberg in - Carro ut
86 min. Emelie P, friläge, målvakten räddar
86 min. BYTE Stenhård in - Emelie P ut
87 min. Hörna G-S Orust FC från höger
90 min. Johanna A, avslut på mål som målvakten lätt tar
91 min. Johanna A, avslut på mål som målvakten lätt tar

Hanna Stengårds   Josefin Abrahamsson   Johanna Andreasson

Cecilia Erlandsson   Emilia Lindberg   Malin Skoglund

Johanna Rasmusson       Julia Skoglund       ANDREA Segerlind       Caroline Ohhlsson