Sotenäs DFF
0-3
 (0-2)

En skööön trea

Dagens match spelades på Bohusläns klart bästa matta, Stensnäsvallen i Bovallstrand. En grym gräsmatta som inbjöd till bra spel. Nu kan man väl inte påstå att starten på matchen levde upp till detta då vi hade väldigt svårt att komma igång. Vi stressade upp oss i onödan med felpassningar till följd. Hemmalaget hade ett litet spelövertag och var dom som kom till matchens första avslut, ett skott utanför.
När vi närmar oss tio minuter in i matchen börjar vi få lite ordning på vårt spel. Vi trycker på och börjar rada upp farligheter. Först var det Vickan som på ett inlägg från Andrea får till ett direktskott från nära håll som deras målvakt kanonräddar. En stund senare vänder Stenhård bort deras back och får till ett fint och hårt skott, tyvärr räddar hon även detta. Millan testade en riktig rackarrökare från tjugofem meter som hade smitit in strax under ribban om inte ….., ni fattar. Rasmusson får ett friläge och skall bara peta in bollen då hon blir dragen lite lätt i armen, tappar balansen lite och får bara en tå på bollen och givetvis en målvakt i vägen.
Sotenäs hade inte mycket men de var ändå närmast att göra första målet. I en tilltrasslad situation får de till en lobb över Camilla, tur för oss att Woody var med på noterna och kunde springa ifatt bollen och rensa bort den på mållinjen.
I tjugosjunde minuten fick vi äntligen spräcka nolla. Vickan slår ett inlägg till Stenhård som nickar in 1-0, oerhört skönt. Nu ökar vi tempot och chanserna kommer på löpande band med bl.a. ett skott i ribban av Stenhård, skottet var stenhårt för övrigt. När man bara väntar på att någon av alla våra chanser skall resultera kommer det när man minst anar det. I en spelvändning slår Skogen? Upp bollen till Mia som i sin tur frispelar Josse. Med ett tidigt avslut pressar hon in bollen i målisens vänstra stolprot.

I andra har vi ett visst spelövertag men inte det trycket vi hade i första. Det var inte alls så många farligheter även om Skogen och Julia sånär nätade. Men å andra sidan släppte vi inte till något bakåt heller. Våran defensiv funkade till fullo och skulle någon boll rinna igenom var Camilla ute och tog död på anfallet.
Vi fick till ett mål i andra ändå, mycket tack vare Lollo som blev bryskt tagen utanför straffområdet. Domaren tvekade inte utan dömde frispark. Josse som var riktigt på hugget idag tog hand om den, och på vilket sätt hon gjorde det. Med en underbar knorr skickar hon upp bollen i krysset med lite hjälp av målvaktens fingertoppar. Målet blev slutresultatet och en underbar skööön seger.

Det är gott att ha en sådan bred och jämn trupp, många borta idag men det märktes inte på plan. Ett stort plus till Josse som dominerade över hela planen. Grym var även Camilla, inte för hon behövde glänsa mellan stolparna utan för hennes underbara speluppfattning som stoppade många av deras anfall. Sen vill jag ge beröm till ………………., med andra ord resten.

2 min. Hörna Sotenäs från höger
2 min. Sotenäs, avslut utanför, höger om målet
10 min. Viktoria, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
11 min. Hörna G-S Orust FC från höger
14 min. Stenhård, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
15 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
17 min. Hörna G-S Orust FC från höger
18 min. Millan, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
19 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
19 min. Skogen, avslut utanför, vänster om målet
21 min. Johanna R, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
24 min. Sotenäs, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
27 min. !!! MÅL 1-0, Stenhård nick vänstra delen av målet. Assist: Viktoria
27 min. Johanna R, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
28 min. Stenhård, farligt avslut strax utanför högra stolpen
28 min. Stenhård, avslut på mål som målvakten lätt tar
29 min. BYTE Mia in - Johanna R ut
31 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
32 min. Josse, avslut på mål som målvakten lätt tar
36 min. BYTE Angelica in - Sese ut
36 min. Josse, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
37 min. Skogen, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
41 min. Stenhård, avslut i ribban
42 min. Josse, avslut utanför, höger om målet
42 min. Hörna G-S Orust FC från höger
44 min. !!! MÅL 2-0, Josse friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen. Assist: Mia
44 min. Sotenäs, avslut på mål som målvakten lätt tar
45 min. Sotenäs, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar

45 min. BYTE Sese in - Millan ut
45 min. BYTE Lollo in - Stenhård ut
47 min. Sotenäs, avslut utanför, höger om målet
50 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
54 min. Hörna G-S Orust FC från höger
55 min. Julia, farligt avslut som blockas av en spelare
55 min. Angelica, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
56 min. Skogen, friläge, avslut utanför
58 min. BYTE Millan in - Skogen ut
63 min. BYTE Stenhård in - Mia ut
63 min. BYTE Johanna R in - Viktoria ut
70 min. !!! MÅL 3-0, Josse frispark i högra krysset. Assist: 0
80 min. Sotenäs, farligt avslut som blockas av en spelare
83 min. BYTE Mia in - Stenhård ut
83 min. BYTE Viktoria in - Andrea ut
88 min. Sotenäs, avslut, över målet
89 min. Lollo, avslut på mål som målvakten lätt tar