2-5
 (2-3)
 2010-05-09

Mardrömsstart och vinst

Matchen idag kunde börjat bättre, två mål i baken redan efter fem minuter. Första målet kom på ett friläge andra på ett skott från ingen vinkel alls. Inte roligt med två snabba mål, men dom fick oss att vakna till ordentligt. Försvaret spikade igen och släppte endast till ett skott på de återstående 85 minuterna.

I 13:e minuten radar vi upp ett av många mönsteranfall. Skogen spelar in till Johanna A som väggspelar till Josse och målet var ett faktum. Minuten efter fick vi en hörna som Skogen slog. Hörnan blev rätt låg och går fram strax bakom Johanna R, hon får till en underbar klack som går över henne och på väg mot krysset, tyvärr är målvakten där och räddar.

Emma har inget direkt flyt när hon blir uttagen till A-laget. Skadad igen, denna gång stukad fot (hoppas jag bara det var) i 18:e minuten. In på hennes plats kommer Viktoria som jobbar sig in i matchen och gör ett jättejobb på denna ovana position.

Vi trummar på och kan kvittera genom Sese som kanske får viss hjälp av en Rössing. I slutminuten är Sese där igen, denna gången trycker hon in bollen efter en hörna. Fem minuter i på andra är det dags för hörna igen. Och vem är där med huvudet om inte Sese, en klockren nick rakt upp i nättaket.

Nu hade Rössö inte mycket att sätta emot. Vi radade upp den ena farligheten efter den andra. Hade det inte varit för deras fantastiska målvakt skulle siffrorna varit de dubbla. Många fina inspelningar och instick blev det fram till Jennie och Johanna R som sprang i sönder deras försvar. Skillnaden med idag och U-laget sist var det lilla flytet och Rössös målvakt. Jennie var annars närmast de två att göra mål. I 55:e minuten får hon ett friläge som målvakten lämnar retur på, bollen går upp i luften, Jennie är snabb i tanken och nickar på mot mål, tyvärr tar den i stolpen.

Trots en kavalkad av lägen dröjer det till slutminuten innan femman kom. Andrea rundar sin back på högerkanten och hittar med en underbar passning Skogen, som från 16-metarn placerar bollen med en bredsida i mål.

Man kan lugnt konstatera att det är inte bara i Allsvenskan som det är problem med planerna. Ängevi var rena betongplattan och otroligt svärspelad idag. Därför får våra damer en extra eloge för att det kunde spela ut som de gjorde. Måste tillägga att statistiken inte talar om allt, två skott på mål och båda går in känns kanske inte så roligt för Marre. Men vi som var där och såg matchen vet att hon avstyrde ett antal lägen som kunde blivit frilägen, i slutet fick vi även se den lekfulla delen av henne.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
2 min. Carro, avslut på mål som målvakten lätt tar
3 min. !!! MÅL 0-1, Rössö skjuter in bollen strax innanför högra stolpen
5 min. !!! MÅL 0-2, Rössö skjuter in bollen strax innanför högra stolpen
8 min. Johanna R, friläge, målvakten räddar
8 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
9 min. Josse, avslut utanför, höger om målet
13 min. !!! MÅL 1-2, Josse närskott högra delen av målet. Assist: Johanna A
14 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
14 min. Johanna R, avslut i vänstra krysset, målvakten räddar
18 min. BYTE Viktoria in - Emma ut
20 min. Rössö, avslut utanför, höger om målet
24 min. Skogen, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
25 min. Hörna Rössö från höger
32 min. !!! MÅL 2-2, Sese nick högra delen av målet. Assist: Josse
33 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
36 min. Sese, avslut, över målet
36 min. BYTE Jennie S in - Johanna R ut
44 min. BYTE Woody in - Angelica ut
46 min. Josse, avslut på mål som målvakten lätt tar
47 min. Hörna G-S Orust FC från höger
48 min. !!! MÅL 3-2, Sese närskott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Josse

ANDRA HALVLEK
45 min. BYTE Johanna R in - Johanna A ut
48 min. Jennie S, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
49 min. Hörna G-S Orust FC från höger
50 min. !!! MÅL 4-2, Sese nick vänstra delen av målet. Assist: Skogen
51 min. Andrea, avslut på mål som målvakten lätt tar
51 min. Johanna R, farligt avslut strax över ribban
55 min. Jennie S, friläge, målvakten räddar
55 min. Jennie S, avslut i högra stolpen
57 min. Hörna Rössö från höger
57 min. Jennie S, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
60 min. Viktoria, avslut utanför, höger om målet
62 min. Johanna R, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
63 min. Skogen, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
67 min. Josse, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
68 min. Johanna R, friläge, målvakten räddar
68 min. Skogen, farligt avslut strax utanför högra stolpen
69 min. Sese, avslut utanför, vänster om målet
74 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
75 min. Skogen, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
76 min. Josse, avslut på mål som målvakten lätt tar
78 min. BYTE Johanna A in - Carro ut
79 min. Johanna A, avslut utanför, höger om målet
80 min. BYTE Angelica in - Viktoria ut
81 min. Hörna G-S Orust FC från höger
81 min. Andrea, avslut, över målet
89 min. Sese, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
90 min. Josse, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
90 min. !!! MÅL 5-2, Skogen långskott strax innanför högra stolpen. Assist: Andrea