2-4
 (0-1)
Vallens FF

Kändes nästan som en seger

Kändes nästan som en seger, men samtidigt som en riktigt bitter förlust. Det förstnämna var att vi gör en kanonmatch och står upp otroligt bra mot detta div.II lag. Det andra var att vi hade dom på gaffeln efter vår kvittering med snudd på ledningsmål.

Matchen började annars som väntat med Vallen övertag i spelet. Efter fem minuter hade de redan skapa tre hyfsade avslut. När kvarten gått började vi äntligen få till lite ordnat offensivt spel och det var framför allt Irre som var härförare till det. Irvina Bajramovic som vi lånat upp från F-16 spelade helt respektlöst och fick med sig våra tjejer. Tackvare detta kunde vi trycka på och få några hörnor. En av dom var otroligt nära mål (enligt våra damer i mål) när Malin skruvar in bollen direkt från hörnflaggan och den räddas på mållinjen. Strax efter hade Irre bra läge som Vallen målisen stora problem med.

I slutet på halvleken började två av våra innermittfältare gå på knäna var tvungna att byta. Detta gjorde att vi fick disponera om laget en del och det blev en aning rörigt. Vallen utnyttjade tillfället och kunde ta ledningen på ett friläge. Vi klarade halvleken ut med blotta förskräckelsen med två träffar i virket av gästerna innan det var dags för en behövlig vila.

Vår start i andra tog Vallen lite grann på sängen. I tredje minuten flyger Irre förbi två backar snurrar upp dom och slår ett perfekt inlägg till Stenhård som lyfter upp bollen i krysset och kvitteringen var ett faktum. Målet gav oss ett rejält lyft av självförtroende och hade en period på 20-25 minuter där vi hade Vallen i brygga. Jag väntade i stort sätt bara på ledningsmålet och en straff på detta för att knäcka motståndarna. Nu blev det inte så, trots tre högkvalificerade avslut som Vallen kom undan med både tur och skicklighet. När tjugo minuter återstod hände det som inte får hända, Marre gör sitt enda misstag i matchen och bollen rullar retfullt in vid stolproten. Denna händelse sänkte hennes betyg till 11 på en tiogradig skala. Direkt efter målet tar vi vår straff som Skogen dundrar in i högra krysset och så hade Marres miss aldrig hänt.

Även i slutet på denna halvlek börjar vi gå på knäna och gästerna kunde elegant nicka in 2-3 för att sedan döda matchen med 2-4 de sista fem. Vi hade ett jätteläge att reducera när Jenny Sandberg (en av våra tre debutanter) spelade fram Johanna R. I kamp med en back och målvakten ute vid vänstra straffområdshörnet fick hon fram ett läge där det bara var att rulla in bollen i öppet mål. Men det där "bara" är inte så lätt när man hör flåsandet i ryggen och motståndarna gnager på hälsenorna. Som ni förstår gick skottet utanför men det var inte med mycket.

I dag går inte att ta ut någon bästa spelare, detta var en laginsatts där alla gjorde sitt yttersta. Men jag har svårt som vanligt att inte nämna några spelare. Vi hade fyra 15-åringar med idag, Frida viste vi redan från förra året vad hon går för. Irre var verkligen en överraskning, att han var bra viste jag men att hon var så bra trodde jag inte. Josefine Jakobson och Jenny Sandberg var de två andra, nu fick dom inte så mycket speltid för att visa alla sina kvalitéer men det dom visade såg mycket bra ut. Jenny var ju på den korta stund hon spelade sånär att hamna i assistligan.

Måste kanske sluta med att skriva att det var en välförtjänt seger för Vallen om inte det framgick i detta något färjade matchreferat.

1 min. Vallen, farligt avslut som blockas av en spelare
1 min. Vallen, avslut utanför, höger om målet
5 min. Vallen, avslut på mål som målvakten lätt tar
6 min. Hörna Vallen från vänster
19 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
20 min. Irre, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
20 min. Irre, avslut, över målet
21 min. Vallen, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
22 min. Hörna G-S Orust FC från höger
24 min. Vallen, avslut på mål som målvakten lätt tar
25 min. Vallen, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
25 min. Hörna G-S Orust FC från höger
25 min. Vallen, avslut, över målet
28 min. Stenhård, avslut utanför, höger om målet
31 min. Vallen, avslut på mål som målvakten lätt tar
36 min. BYTE Frida N in - Sese ut
37 min. Vallen, avslut på mål som målvakten lätt tar
37 min. !!! MÅL 0-1, Vallen friläge, tidigt skott vänstra delen av målet
39 min. Vallen, avslut på mål som målvakten lätt tar
40 min. BYTE Emelie in - Millan ut
40 min. Vallen, avslut i ribban
40 min. Hörna Vallen från höger
43 min. Vallen, avslut i ribban
43 min. Hörna Vallen från höger

45 min. BYTE Millan in - Frida N ut
45 min. BYTE Sese in - Johanna R ut
46 min. Vallen, avslut utanför, vänster om målet
47 min. Vallen, avslut på mål som målvakten lätt tar
48 min. !!! MÅL 1-1, Stenhård lyfter in bollen i högra krysset. Assist: Irre
49 min. Hörna Vallen från höger
50 min. Skogen, avslut på mål som målvakten lätt tar
52 min. Stenhård, farligt avslut som blockas av en spelare
53 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
53 min. Sese, farligt avslut strax över ribban
59 min. Irre, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
60 min. Hörna Vallen från höger
62 min. BYTE Jossa in - Emelie ut
64 min. Skogen, avslut utanför, höger om målet
64 min. Hörna G-S Orust FC från höger
66 min. Vallen, friläge, målvakten räddar
67 min. Vallen, avslut utanför, höger om målet
70 min. !!! MÅL 1-2, Vallen närskott strax inanför högra stolpen
71 min. !!! MÅL 2-2, Skogen straff i högra krysset. Assist: 0
73 min. Hörna Vallen från höger
73 min. Vallen, farligt avslut strax utanför högra stolpen
74 min. Vallen, avslut på mål som målvakten lätt tar
75 min. Vallen, avslut, över målet
78 min. !!! MÅL 2-3, Vallen nick i vänstra krysset
78 min. BYTE Johanna R in - Jossa ut
80 min. Vallen, avslut i vänstra stolpen
82 min. Vallen, farligt avslut strax utanför vänstar stolpen
82 min. Hörna Vallen från vänster
85 min. !!! MÅL 2-4, Vallen skjuter in bollen strax inanför vänstra stolpen
87 min. BYTE Jenny in - Sese ut
90 min. BYTE Millan in - Frida N ut
90 min. Vallen, avslut utanför, höger om målet
91 min. Johanna R, farligt avslut strax utanför vänstar stolpen
93 min. Skogen, farligt avslut strax över ribban