futsal

Dam A div.3

Gilleby/Stala Orust FC - H E F Valbo BK  8-1 (2-1)

Äntligen lossnade det

Härligt att det lossnade med målskyttet efter det två senaste matchernas måltorka. Spelmässigt är vi inte mer överlägsna idag än mot Henån och Kroppefjällmatchen. Den stora skillnaden denna match var kylan i straffområdet. Visserligen hade inte Valbo den köttmur till försvar som de andra lagen men det föringar inte kvalitén på våra avslut. Trea av dom kom på frilägen som enkelt placerades in, Elin och Stenhård x2. Man kan lugnt säga att det fanns mer vilja i straffområdet idag. Se bara på Stenhårds fina lobb till 4-1. Där Skogen får till en halvträff och bollen går i en båge över försvaret med en fruktansvärd underskruv mot målvakten. Direkt när skottet avlossas var Stenhård på språng, tar bollen efter studs och lobbar bollen i mål med ryggen vänd mot det samma. Även Sofias mål var ett viljemål. Hon får bollen i straffområdet blir hårt attackerad trots detta vänder hon sig om och placerar in bollen vid stolpen.

Sedan har vi två mål 2-0 och 6-1 som kommer på hörna, där målskyttarna är Woody resp. Linn. Med sådana fina hörnor som Skogen slår räcker det nästan att stå sill så blir det mål. Jag tror inte det finns någon som slår bättre hörnor i Bohuslän på både Dam och Herrsidan. Förutom de två hörnmålen spelade hon fram till ytterliga två mål.

Sista målet i matchen fick Marre göra på en rätt hårt dömd straff. Med viss tveka stegade hon fram och placerade in bollen vid vänstra stolpen.

Sammanfattar man matchen var gästerna bra med i första halvlek men tappade mer och mer i andra i följd av att målen ramlade in.
Stenhård blev vald till matchens lirare, men framför allt var det en laginsatts som grundade segern.

Vi hade tre PRAO elever från F-12 med oss idag som fick känna på hur det är att vara damlagsspelare, riktigt kul.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
3 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar
6 min. Hörna Valbo från höger
6 min. Valbo, farligt avslut som blockas av en spelare
7 min. Hörna Valbo från vänster
8 min. !!! MÅL 1-0, Stenhård utsida av foten strax innanför vänstra stolpen. Assist: Andrea
12 min. Linn, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
16 min. Andrea, avslut på mål som målvakten lätt tar
18 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
19 min. !!! MÅL 2-0, Woody halv volley vänstra delen av målet. Assist: Skogen
22 min. Hörna G-S Orust FC från höger
23 min. BYTE Malin L in - Annelie ut
30 min. Hörna Valbo från höger
32 min. Valbo, friläge, målvakten räddar
33 min. BYTE Rasmusson in - Stenhård ut
35 min. Valbo, avslut, över målet
36 min. !!! MÅL 2-1, Valbo närskott mitt i målet
40 min. Linn, friläge, målvakten räddar
43 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar

ANDRA HALVLEK
45 min. BYTE Linda in - Julia ut
45 min. BYTE Stenhård in - Rasmusson ut
45 min. BYTE Annelie in - Malin L ut
47 min. !!! MÅL 3-1, Elin utsida av foten strax innanför högra stolpen. Assist: Skogen
50 min. BYTE Sofia in - Elin ut
51 min. Irre, friläge, målvakten räddar
51 min. Sofia, avslut utanför, höger om målet
53 min. !!! MÅL 4-1, Stenhård lobbar bollen mitt i målet. Assist: Skogen
58 min. Sofia, avslut på mål som målvakten lätt tar
59 min. BYTE Julia in - Carro ut
62 min. Valbo, avslut på mål som målvakten lätt tar
62 min. Linn, avslut utanför, höger om målet
63 min. !!! MÅL 5-1, Sofia insida av foten strax innanför vänstra stolpen. Assist: Stenhård
64 min. Hörna Valbo från vänster
64 min. Valbo, avslut, över målet
67 min. Valbo, farligt avslut strax över ribban
69 min. Hörna G-S Orust FC från höger
70 min. !!! MÅL 6-1, Linn nick vänstra delen av målet. Assist: Skogen
72 min. BYTE Rasmusson in - Irre ut
73 min. !!! MÅL 7-1, Stenhård friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen. Assist: Sofia
76 min. !!! MÅL 8-1, Marre straff strax innanför vänstra stolpen. Assist: 0
77 min. BYTE Malin L in - Skogen ut
81 min. Hörna G-S Orust FC från höger
81 min. Linn, avslut på mål som målvakten lätt tar
86 min. Valbo, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
86 min. Linn, farligt avslut strax över ribban