F-17  div.2
G-S Orust FC - Henåns IF Vit  1-0 (0-0)
Sent avgörande i derbyt

Derby på Lövängen och Henån som motståndare i en kanon fin sommarkväll, vad mer kan man önska sig. Jo, en seger kanske och det slog in med. Själv hade jag nog varit mer nöjd med ett bländande spel, men mot ett svårspelat Henån fick jag nöja mig med ett hyfsat bra spel.

Vi började riktigt bra och en stor orsak till det var Maja V som gör sin första match ute sedan 12:e maj. Hon var som en kalv på grönbete, full speed fintade och såg ut att ha riktigt roligt. Tyvärr så satte sig den långa frånvaron sina spår, för det märktes att flåset inte fanns där för 90 minuter. Men det vi såg så länge hon orkade var fantastiskt bra och riktigt kul.
Som sagt, vi började bäst men gästernas försvar var bra. Trots detta fick vi fram några bra lägen, dock utan resultat. Den farligaste kom i 35:e minuten då Emelia bryter fram på vänsterkanten, drar i väg ett kanonskott som tar i ribbans underkant ner på mållinjen och ut. På returen kommer Ebba H hittar en lucka, men tyvärr går avslutet över.

Andra halvlek var sig lik från första, vi hade lite mer av spelet och skapade fler lägen. Även i denna halvlek hade vi en i ribbans underkant, nu från Lollos fot. På efterföljande retur var det rena flipperspelet i Henåns straffområde. Olivia hade två avslut på raken som stoppades av täckande spelare. Ett mål här hade inte varit orättvist.
Men rättvisan skulle skipas, i 80:e minuten klipper Lollo till från en boll från Filippa. En underbar känsla efter våra nästan läge.

Jag har skrivit mycket om vårt offensiva spel idag (som jag brukar). Men jag borde nog skriva en hel roman om det defensiva med. Man kan lugnt konstatera att det funkar bra. För vad sägs om att vi bara släpper till ett skott på mål av totalt fyra under 90 minuter. Helt ok skulle jag vilja säga.
Detta är givetvis inte en spelares förtjänst utan hela lagets. Men ändå får jag nog nämna vår backlinje med Filippa, Maja S, Lisa L och de som turades om på vänsterbacken och givetvis Mirre som gör ett jätte jobb framför den samma. Man kan lugnt konstatera samarbetet mellan dessa spelare och Johanna i mål bara växer. För vad sägs om, sex insläppta mål på åtta matcher var av fyra av de har vi hållit nollan.

Matchens lirare i dag var kollektivet, hade vi inte jobbat så för varandra, hade vi heller inte lyckats bryta ner ett stabilt och bra lag som Henån.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
1 min. Lollo, farligt avslut som blockas av en spelare
1 min. Hörna G-S Orust FC från höger
7 min. BYTE Ebba S in - Ebba H ut
8 min. Maja V, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
17 min. Henån, avslut utanför, vänster om målet
21 min. BYTE Emelia F in - Nikko ut
22 min. Lollo, avslut utanför, vänster om målet
25 min. BYTE Ebba H in - Ebba S ut
26 min. BYTE Nikko in - Maja V ut
29 min. Lollo, avslut utanför, vänster om målet
29 min. Lollo, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
35 min. Emelia F, avslut i ribban
35 min. Ebba H, farligt avslut strax över ribban
38 min. BYTE Öbom in - Lollo ut
39 min. BYTE Emma S in - Mirre ut
41 min. BYTE Maja V in - Ebba H ut
42 min. Hörna G-S Orust FC från höger
44 min. Henån, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar

ANDRA HALVLEK
0 min. BYTE Roth in - Emelia F ut
7 min. Filippa, avslut utanför, höger om målet
12 min. Roth, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
12 min. BYTE Lollo in - Vera ut
16 min. BYTE Mirre in - Emma S ut
17 min. BYTE Vera in - Olivia ut
17 min. BYTE Olivia in - Öbom ut
24 min. BYTE Ebba S in - Maja S ut
24 min. BYTE Ebba H in - Maja V ut
26 min. BYTE Emelia F in - Roth ut
29 min. Henån, avslut utanför, vänster om målet
31 min. Lollo, avslut i ribban
32 min. Olivia, farligt avslut som blockas av en spelare
33 min. BYTE Maja S in - Emelia F ut
35 min. !!! MÅL 1-0, Lollo skjuter in bollen strax under ribban. Assist: Filippa
39 min. BYTE Roth in - Emma S ut
46 min. Henån, avslut, över målet