F-17  div.2
Stenungsunds IF - G-S Orust FC  0-1 (0-0)
Lollo låste dörren och Vera avgjorde

Förutsättningarna för fin fotboll idag var svåra p.g.a. en kraftig vind diagonalt från sydvästra hörnflaggan till nordöstra densamma. Den enda fördelen med detta var väl att publiken fick se spelet på nära håll, för 90 procent av spelet var närmast klubbstugan/läktaren. Hur det än var så fick vi en halvlek var av spelet. Skall nämnas att hemmalaget var de som klarade av motvinden bäst.

Det var SIF som började med medvind och fick som sagt ett spelövertag. Men vårt försvarsspel fungerade exemplariskt, så de skapade inga direkta svårigheter för Lollo i mål. Vi hade inte så mycket framåt vi heller, men jag skulle vilja påstå att vi fick fram det giftigaste läget i första halvlek.

I andra hjälpte vinden oss att flytta upp spelet. Filippa som spelade i lovart i första och var nästan uttråkad av att inte få vara med i spelet. Detta fick hon igen denna halvlek, för våra anfall startade från hennes högerback de flesta gångerna. Som vanligt dominerade hon sin högerflank.
Jag kan inte sluta att beundra Nikko och Olivia på mitten. Trots att inte vårt spelet fungerade till hundra river de och sliter och gör det mesta rätt. Och när någon av de var tvungen att byta var Vera där och gjorde det obekvämt för hemmalaget. Jag tror det är rätt skönt för de att veta att Mirre alltid backar upp för de så se kan släppa loss.

I anfallet var det våra Ebbor som var giftigast. Samuelsson (kul att se henne på plan igen) skapade ett gäng farligheter men hon överglänstes av Hansen. Det är så oerhört roligt att se hennes utveckling, idag var hon på rätt plats i stort sett hela tiden när det hände något framför mål. Vet inte hur många andra lägen hon läste av och var så när på att struta. Man kan bara ta anfallet för vårat mål som exempel. Först var hon så när att klackstyra ett skott i mål. Sen i lite senare i anfallet tar hon vara på en boll efter kortlinjen, tittar upp och hittar Vera som bara kan rulla in bollen i öppet mål.

I denna delen av matchen var det inte helt ologiskt att vi fick spräcka nollan då vi hade ett rätt stort spelövertag. Man kan väl säga att det höll i sig tills det var en kvart kvar. Då var det SIF som tog över på jakt efter en kvittering. Trots att vår backlinje dödade de flesta anfallen var det ändå ett gäng som gick igenom. Då var det sista kvartens gigant som klev fram, nämligen Lollo. Det jag var mest imponerad av var alla inlägg hon plockade ner eller boxade bort. Sen får man inte glömma hennes placeringsförmåga, för det ser så lekande lätt när hon bara suger in bollen i handskarna var den än gick mot målet, ja bollen var som fastlimmad. Men det var inte bara räddningarna som var bra. Utsparkarna var av högsta kvalité, detta tackade Ebba S för och fick jätte fina lägen då Stenungssund tryckte på. Jag blir lika förvånad varje gång varför man inte backar hem sitt lag när man vet att bollen hamnar på sin egen planhalva och där fanns två innerbackar som skulle ta hand om bollen. Nu var de rätt duktiga trots det rann säker var tredje boll igenom.

Jag får väl nämna att vi hade lite flyt/skicklighet med. Då tänker jag på när Lollo halv räddar ett friläge och bollen rullar sakta in mot ett öppet mål. Men som skjuten ur en kanon kommer Emelia (kan varit Maja med?) och rensar bort bollen. SIF hade även ett skott i kryssribban med, å andra sidan hade säkert Lollo nypet bollen om den gått innanför.

Detta var en skön seger, ja det var nästan en seger att vi bara fick ihop ett lag idag. Det var fotbollsskola på Stala, så vi ville inte sno några -02:or. Maja V och Jenny är skadade. Johanna och Lisa jobbade, Emma på semester och resten vet jag inte vad de gjorde. Tyvärr fick vi ytterliga en skada på Frida, vi får hoppas att det inte blir långvarigt. Maja S skadade handleden i slutet men kunde genomföra matchen. Håller tummarna även där att det inte är något allvarligt.

Därför ett stort tack till Ebba Samuelsson för att du ställde upp när det krisade till sig.
Ett stort tack till Vera med som utan att blinka byter position. Idag blev det från back till anfall sen till mitt, till anfall, till back, till mitt och sedan avslutade hon i anfall. Det är så jag skäms hur jag kör med henne. Skall försöka bättra mig.

____________________________
12 min. Frida D, avslut utanför, höger om målet
13 min. BYTE Ebba S in - Ebba H ut
15 min. Hörna SIF från höger
15 min. SIF, avslut på mål som målvakten tar lätt
22 min. BYTE Öbom in - Roth ut
23 min. SIF, avslut på mål som målvakten tar lätt
28 min. Hörna SIF från vänster
28 min. BYTE Ebba H in - Nikko ut
31 min. Ebba S, avslut på mål som målvakten tar lätt
31 min. SIF, friläge, målvakten räddar
32 min. Hörna SIF från vänster
37 min. SIF, avslut utanför, höger om målet
38 min. SIF, avslut på mål som målvakten tar lätt
38 min. Ebba S, friläge, avslut utanför
43 min. BYTE Nikko in - Frida D ut
45 min. Ebba H, avslut på mål som målvakten tar lätt

45 min. SIF, avslut på mål som målvakten tar lätt
50 min. SIF, friläge, målvakten räddar
50 min. Ebba H, friläge, målvakten räddar
55 min. Olivia, farligt avslut strax utanför högra stolpen
57 min. Hörna SIF från höger
58 min. BYTE Roth in - Öbom ut
58 min. Hörna G-S Orust FC från höger
59 min. Ebba H, farligt avslut som blockas av en spelare
61 min. !!! MÅL 1-0, Vera närskott vänstra delen av målet. Assist: Ebba H
63 min. SIF, avslut på mål som målvakten tar lätt
64 min. Hörna G-S Orust FC från höger
65 min. Hörna G-S Orust FC från höger
66 min. BYTE Öbom in - Olivia ut
68 min. Ebba H, avslut på mål som målvakten tar lätt
72 min. BYTE Olivia in - Ebba S ut
72 min. BYTE Ebba S in - Olivia ut
76 min. SIF, avslut i virkets vänstra kryss
77 min. SIF, räddning av Lollo
80 min. Ebba S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
80 min. Ebba H, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
81 min. SIF, avslut på mål som målvakten tar lätt
82 min. VARNING Maja S
83 min. SIF, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
84 min. BYTE Olivia in - Nikko ut
85 min. SIF, farligt avslut strax utanför högra stolpen
86 min. SIF, farligt avslut som blockas av en spelare
86 min. SIF, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
88 min. Ebba S, farligt avslut strax över ribban
90 min. BYTE Nikko in - Roth ut
92 min. Ebba H, farligt avslut strax utanför högra stolpen
93 min. SIF, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar