F-17  div.2
G-S Orust FC - Ödsmåls IK  8-0 (3-0)
Grattis Filippa

Att det skulle bli lite svagare motstånd idag en senaste matchen hade vi på känn. Men det förringar inte tjejernas insats, det är inte bara att hänga in massa mål på beställning.

Efter 2-0 i första blev självförtroendet för stort på tjejerna. Ibland fick jag för mig att de hade glömt att det är ett lagspel vi sysslade med. Med andra ord blev det för mycket solokörning. Men det fanns förstås undantag. Det jag minns bäst var vårat 3-0 mål.
Filippa är nästan nere vid hörnflaggan, fintar inlägg och vänder bort deras back. Hon håller i inlägget, ser Frida komma in i skottsektor. Med en väl avvägd passning från Filippas högerfot dundrar Frida upp bollen i nättaket, Ett fem stjärnigt mål.

Om jag var missnöjd med första halvlek, var jag definitivt inte det med den andra. Nu började vi rulla boll, från baklinje genom mittfält och upp till forwards. Med det fina rullet kom chanserna och målen.

Det störst jublet på Ängö Schakt Arena i kväll var när Filippa hängde in 7-0. Övriga i publiken undrade nog varför detta jubel just nu. Dels var det för den snygga upprullningen Filippa och Frida gjorde innan målet, men framför allt var det för att Filippa fick hänga in en balja på sin födelsedag.

Idag passade vi på att vila de spelarna som matchats mycket det senaste. Men det satt långt inne innan vi tog ut Frida, för det vore ett hån mot publiken att ta ut en spelare som bjuder på så mycket fotbollsgodis under en match.

Bäst idag var annars alla Orutstare på plan, ingen nämnd och ingen glömd.
__________________________________________

0 min. Maja V, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
0 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
4 min. !!! MÅL 1-0, Jenny skjuter in bollen strax under ribban. Assist: Filippa
8 min. !!! MÅL 2-0, Olivia skjuter in bollen vänstra delen av målet. Assist: Frida D
9 min. Maja V, avslut utanför, vänster om målet
10 min. Emelia, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
12 min. Hörna G-S Orust FC från höger
13 min. ÖIK, avslut utanför, höger om målet
17 min. Jenny, avslut på mål som målvakten tar lätt
18 min. Hörna ÖIK från höger
19 min. Hörna ÖIK från höger
23 min. Maja V, avslut på mål som målvakten tar lätt
25 min. Emelia, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
25 min. BYTE Vera in - Emma S ut
27 min. Jenny, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
28 min. Filippa, farligt avslut som blockas av en spelare
28 min. Frida D, avslut utanför, höger om målet
29 min. BYTE Elin O2 in - Jenny ut
29 min. ÖIK, avslut på mål som målvakten tar lätt
32 min. Vera, friläge, målvakten räddar
33 min. !!! MÅL 3-0, Frida D skjuter in bollen strax under ribban. Assist: Filippa
34 min. Frida D, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
38 min. BYTE Jenny in - Olivia ut
38 min. Vera, avslut utanför, vänster om målet
40 min. ÖIK, farligt avslut strax utanför högra stolpen
46 min. Jenny, farligt avslut som blockas av en spelare

45 min. Jenny, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
46 min. Jenny, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
50 min. Jenny, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
56 min. !!! MÅL 4-0, Frida D långskott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Filippa
58 min. Vera, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
61 min. Emelia, farligt avslut strax utanför högra stolpen
64 min. !!! MÅL 5-0, Jenny närskott högra delen av målet. Assist: Emelia
67 min. Vera, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
67 min. Jenny, farligt avslut strax över ribban
68 min. !!! MÅL 6-0, Jenny friläger, rundar målvakten skjuter bollen mitt i målet. Assist: Lollo
69 min. BYTE Maja V in - Jenny ut
71 min. BYTE Emma S in - Olivia ut
71 min. Frida D, farligt avslut strax utanför högra stolpen
72 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
78 min. Maja V, farligt avslut som blockas av en spelare
79 min. !!! MÅL 7-0, Filippa skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen. Assist: Frida D
80 min. Maja V, avslut utanför, höger om målet
81 min. Hörna G-S Orust FC från höger
83 min. ÖIK, avslut utanför, vänster om målet
83 min. Hörna ÖIK från vänster
85 min. BYTE Olivia in - Frida ut
86 min. BYTE Jenny in - Emelia ut
87 min. Roth, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
88 min. !!! MÅL 8-0, Maja V insida av foten strax innanför vänstra stolpen. Assist: Jenny
89 min. Roth, farligt avslut strax utanför högra stolpen