F-17  div.2
G-S Orust FC - KIF/SIF  4-6 (2-3)
Nej, bättre kan vi. Spela som vi börja och sluta

Jag vet inte varför vi får en sådan kollektiv förlamning som vi fick stora delar av matchen idag. Spelet på uppvärmningen var bland det bästa jag sett. Första 20-25 var riktigt bra, sedan dalade rörelsen och koncentrationen. I andra blev det bara värre, vi hade mil mellan lagdelarna och alla ser ut att bara stå stilla förutom den som är närmast bollen. Som tur var avslutade vi matchen bra, det var som någon viftade med ett trollspö så satt spelet där igen. Det är nog detta som gör mig mest frustrerad och förundrad, hur kan det bli så. Detta är en nöt för oss i ledarstaben att ta på oss och knäcka, ingen skugga skall falla över våra fina tjejer.

Om man går över till händelserna i matchen så började vi som sagt bra. Vi surrade som bålgetingar framför deras mål. Olivia och Maja J hade några riktigt giftiga chanser. Ebba S och Jenny snurrade upp sina motståndare på var sin kan. Hade ett gäng grymma inlägg som sånär resulterade.
Efter knappa kvarten kom kallduschen och deras första avslut. I en situation långt ute/nere på vår högerkant drar en av våra gäster på deras första avslut. En skottlobb som letar sig in i bortre burgaveln, helt otagbar för Johanna. Strax efter hade det ett liknade skott, denna gången tog bollen i överliggaren.
Deras andra mål kommer på en snedträff från oss som blir till ett friläge.
Vårat första mål var riktigt snygg när Maja J får en boll av Emma (tror jag). Hon sticker mot mål med en motståndare hack i häl. Detta bekom inte Maja något utan med full koncentration hängde hon in bollen strax under ribban.
Att få en straff emot sig på en hands i ett ofarlig läge är otroligt surt, men sådana är reglerna. Och 1-3 i baken blev det på den.
Minuten efter är det schabbel i deras straffområde. Detta utnyttjar Maja J genom att gå upp i en nickduell med deras målis. Maja har bäst tajming och nickar klockrent in reduceringsmålet 2-3.
Så här långt kändes det fortfarande, det här tar vi.
Men i början på andra slår vi en rätt men tyvärr för lös passning i vår backlinje som en av deras forwards snappar upp och gör mål på ett friläge.
I kommande tjugo minuter händer nästan ingenting förutom ett gäng hörnor från oss och ett friläge från Jenny och ett par chanser från Maja.
Sen under två minuter gör de två mål. En på en retur från Johanna och ett mål nästan en kopia på 0-1.
Efter de två målen har vi vår sämsta period. Men så händer något, vi börjar få fart på benen. Passningarna börjar sitta och sen kommer målen.
Maja J är den som gör ett igen då hon slår in en retur från stolpen på ett skott från Filippa. Sedan spelar Maja S fram Jenny som iskallt gör 4-6. Tyvärr kom vår slutspurt för sent, så det blir inge fler mål.
Hur man än vänder och vrider på det, så är det en styrka att göra fyra mål även att spelet inte funkar under stora delar av matchen.
______________________

2 min. Oliva, farligt avslut som blockas av en spelare
6 min. Maja J, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
13 min. Lollo, avslut på mål som målvakten tar lätt
14 min. !!! MÅL 0-1, K/S/H långskott strax innanför högra stolpen
17 min. K/S/H, avslut i ribban
19 min. Filippa, avslut på mål som målvakten tar lätt
20 min. !!! MÅL 0-2, K/S/H friläge, tidigt skott mitt i målet
23 min. Hörna G-S Orust FC från höger
26 min. !!! MÅL 1-2, Maja J friläge, tidigt skott strax under ribban. Assist: Emma
27 min. K/S/H, farligt avslut som blockas av en spelare
29 min. !!! MÅL 1-3, K/S/H straff vänstra delen av målet
30 min. !!! MÅL 2-3, Maja J nick mitt i målet. Assist: 0
30 min. BYTE Emelia in - Emma ut
32 min. BYTE Carro in - Jenny ut
33 min. Hörna K/S/H från höger
35 min. Ebba S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
36 min. VARNING K/S/H
41 min. Lollo, avslut på mål som målvakten tar lätt
43 min. K/S/H, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
44 min. Hörna G-S Orust FC från höger
44 min. Hörna G-S Orust FC från vänster

45 min. BYTE Jenny in - Lollo ut
45 min. BYTE Maja S in - Filippa ut
46 min. K/S/H, farligt avslut strax utanför högra stolpen
49 min. !!! MÅL 2-4, K/S/H friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen
55 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
56 min. Maja S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
57 min. Jenny, friläge, avslut utanför
58 min. Hörna K/S/H från vänster
59 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
60 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
61 min. Maja J, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
61 min. Hörna G-S Orust FC från höger
63 min. Hörna G-S Orust FC från höger
65 min. Hörna G-S Orust FC från höger
65 min. BYTE Vera in - Mirre ut
68 min. Hörna K/S/H från höger
68 min. K/S/H, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
69 min. !!! MÅL 2-5, K/S/H slår in en retur mitt i målet
70 min. BYTE Elin in - Ebba S ut
71 min. !!! MÅL 2-6, K/S/H lobbar bollen strax innanför vänstra stolpen
72 min. K/S/H, avslut utanför, höger om målet
73 min. Hörna K/S/H från vänster
75 min. BYTE Lollo in - Carro ut
77 min. BYTE Filippa in - Oliva ut
77 min. K/S/H, avslut på mål som målvakten tar lätt
79 min. Hörna G-S Orust FC från höger
82 min. !!! MÅL 3-6, Maja J slår in en retur vänstra delen av målet. Assist: Filippa
86 min. Elin, avslut på mål som målvakten tar lätt
88 min. Hörna G-S Orust FC från höger
89 min. !!! MÅL 4-6, Jenny skjuter in bollen vänstra delen av målet. Assist: Maja S