F-17  div.2
Sv.borg/Munkdl/He - G-S Orust FC  1-5 (1-1)
Fint spel i andra avgjorde

Det skulle bli intressanta att se om vi kunde upprepa vårt fina spel från förra match. Tyvärr gick det sådär, om man ser till första halvlek. Visst det var väl inget snack att vi var det bättre laget ändå, men spelet var en bit under vår förmåga. Å andra sidan, hade inte deras målvakt storspelat hade vi nog haft ledningen med ett par baljor till halvtidsvilan.

Målet vi gjorde var i alla fall riktigt snyggt. Ebba som hade lekstuga idag spelade fram Carro som förlänger bollen ut till Jenny. Hon drar på ett kanonskott under ribban och i mål. Härligt att se en upprullning från vänster till höger utanför deras straffområde.
Deras mål kom på en hörna som vi borde kunnat nicka bort.

En bättre start än vi fick i andra kan man nog inte önska sig. Direkt på deras avspark sätter vår anfallstrio press och vinner bollen. Är lite osäker på om det var Jenny eller Ebba som vann bollen. Men någon av dem var det, vi säger att det var Jenny. Hon tar bollen spelar snett vänster till Ebba som i sin tur spelar gör det samma till Lollo. Lollo säkerheten själv dundrar in bollen i mål.
Trean var en fröjd för ögat. Olivia rundar några spelare djup ner till vänster i deras straffområde, driver bollen mot mål. Men istället för att avsluta tittar hon upp och ser Jenny. Med en underbar passning är det bara för Jenny att lägga in bollen i öppet mål.
Om trean var snygg så var det ingenting jämfört med fyran. Ebba matchens lirare får bollen på vänsterkanten, driver bollen ner mot hörnflaggan. Där snurrar hon upp tre fyra hemma spelare så de är uppe och köper korv, lägger en perfekt passning till helt ren Olivia strax utanför straffpunkten. Olivia tar emot bollen lägger den till rätta och placerar in bollen i krysset. Man bara ryser, både av förarbetet och målet.
Ja, det var bara snygga mål idag. Sista målet går inte av för hackor det heller. Vi började vårt anfall från högerkanten där Emma passar till en mötande Jenny, hon spelar tillbaka till Emma som i sin tur väggar tillbaks till Jenny. Jenny vänder upp sin spelare, trotts att deras back försöker ta till alla ojusta medel för att stoppa henne slinker hon förbi som en hal ål. Hon tittar upp ser Ebba komma med hundra knyck, slår ett perfekt inlägg som Ebba enkelt placerar in i öppet mål.

Det är härlig att se att vi kan komma igen och få igång vårt spel även om det gick grus i maskineriet i första halvlek. För i andra började vi spela enkelt med finess igen och då kom även målchanserna och målen. Vårt försvarsspel med överflyttningar var klockrent. Visserligen släppte vi till två farligheter bakåt i slutet av matchen. Men jag tror bara våra utespelare ville visa för publiken vilken duktig målvakt vi har med.

Segern idag var en laginsats med fyra olika målskyttar och inget insläppt spelmål. Matchens lirare var utan tvekan Ebba S. Förutom att hon kanske sprang mest av alla på plan, levererade hon ett bolltrollande och spelförståelse som var helt underbart och se. Dessutom var hon inblandad i fyra av våra fem mål. Gött jobbat Ebba och resten av laget
__________________

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
1 min. S/M/H, avslut på mål som målvakten tar lätt
2 min. Olivia, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
3 min. Hörna S/M/H från vänster
3 min. Olivia, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
7 min. S/M/H, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
12 min. Jenny, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
12 min. Lollo, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
17 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
19 min. !!! MÅL 1-0, Jenny skjuter in bollen strax under ribban. Assist: Carro
22 min. S/M/H, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
22 min. Carro, farligt avslut som blockas av en spelare
23 min. Hörna G-S Orust FC från höger
24 min. Jenny, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
29 min. Hörna S/M/H från höger
29 min. !!! MÅL 1-1, S/M/H närskott högra delen av målet
33 min. Ebba S, farligt avslut som blockas av en spelare
34 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
35 min. BYTE Maja S in - Emma S ut
41 min. Jenny, avslut på mål som målvakten tar lätt

ANDRA HALVLEK
40 min. !!! MÅL 2-1, Lollo långskott mitt i målet. Assist: Ebba S, Jenny
41 min. Hörna S/M/H från höger
47 min. !!! MÅL 3-1, Jenny insida av foten mitt i målet. Assist: Olivia
49 min. !!! MÅL 4-1, Olivia skjuter in bollen i högra krysset. Assist: Ebba S
52 min. BYTE Vera in - Olivia ut
55 min. BYTE Elin in - Lollo ut
57 min. Hörna G-S Orust FC från höger
61 min. BYTE Lollo in - Carro ut
64 min. BYTE Emma S in - Maja S ut
67 min. Vera, avslut på mål som målvakten tar lätt
69 min. Hörna S/M/H från höger
70 min. S/M/H, farligt avslut som blockas av en spelare
72 min. !!! MÅL 5-1, Ebba S närskott mitt i målet. Assist: Jenny
73 min. BYTE Carro in - Jenny ut
73 min. S/M/H, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
77 min. Lollo, avslut utanför, vänster om målet
81 min. Hörna S/M/H från höger
81 min. S/M/H, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
85 min. S/M/H, avslut i högra krysset, målvakten räddar
85 min. Hörna S/M/H från höger