F-17  div.2
G-S Orust FC - Herrestads AIF  2-1 (1-0)
En rättvis seger, men framför allt bra spel

Så var det dags för vår nästsista match i serien. Motståndare för dagen var Herrestads AIF, ett lag som det oftast blir jämna och roliga matcher emot. Så var även fallet idag, i alla fall resultatmässigt. Spelmässigt var vi i stort det klart bästa laget, även om vi hade några svackor.

Systrarna Sköld fick börja på var sin ytterplats och som de gjorde det. Redan i första spelminuten var Filippa så när att slå in bollen. Minuten efter nickade hon strax utanför på en hörna från Maja V. Några minuter efter var det Felicia som var nära, tyvärr gick skottet strax utanför.

I sjuttonde minuten får vi en frispark, Maja V tar hand om den. Med en underbar träff letar bollen sig igenom hela försvaret. Vi var nästan säkra på att den skulle gå in men målisen räddade. Men bollen var så hårt slagen att hon inte kunde hålla den utan lämnade retur. På returen störtade Olivia fram, får en bra träff men målisen är där igen och räddar.

I tjugoförsta minuten var det i alla fall dags för ett lednings mål, och på vilket sätt det kom till på. Det börjar med några passningar där Emma (tror jag) passar till Lisa L som tagit djup hemåt. Lisa slår en fin boll till Olivia på mittplan. Hon vänder snabbt om, ser Maja J och slår en stickare till henne. Maja gör inget misstag, tar vara på den fina passningen och gör mål.

Så långt in i matchen hade gästerna inte haft ett avslut. Antagligen slappnade vi av efter målet och trodde det var klart med tanke på spelövertaget. Detta utnyttjade HAIF och börja lyfta upp spelet mor vårt mål. Nu blev det inga farligheter för vårt försvarsspel fungerade exemplariskt. Ändå väntade man på att domaren skulle blåsa för halvtidsvila, så vi kunde snacka oss samman.

I halvlek gjorde vi ett målvaktsbyte med, Elin fick göra debut mellan stolparna i F15-17 serien och Lollo tog platsen som center istället. Om någon undrar varför Johanna eller Filippa inte stod i mål, så var Johanna sjuk och Filippa hade så ömma höfter efter träningen sist så hon inte kunde sova på sidan ens (hon lova införskaffa vadderade målvaktsbyxor).
Jag tror inte det finns några nerver under tröjan på Elin. För i första spelminuten gör hon matchens behållning, och det är på ett bakåt pass. En HAIF:are sätter press på henne, normalt får en målvakt panik i detta läge, men inte Elin. En skottfint åt höger, sedan en suldragning och en enkel bredsida åt vänster så var faran över. Kanske inte så bra för en tränares hjärta men helt underbar att se, gött Elin.

Som jag skrev ovan ville vi snacka oss samman i halvlek, och det gjorde vi. Gästerna hade inte mycket framåt, vi desto mer. Det kanske inte var samma bländande spel som i första delen av första halvlek. Men stundtals blixtrade vi till och visade hur bra vi är.
Det var inte bara skottfinter och suldragningar på Elin idag, hon fick även en assist. Efter en utspark från hennes fötter tar Maja J vara på bollen och bara glider igenom deras försvar och nätar.

Strax efter målet var det nära igen när Felicia tar hand om en frispark. Det var nog tur att den inte tog på någon, för den tösa skjuter som en häst sparkar. Tyvärr strök bollen strax över överliggaren, den frisparken hade definitivt varit värd ett bättre öde.

Att man aldrig kan slappna av i denna sport blir man snabbt varsel om. I ett ögonblicks verk får Herrestad ett läge för skott. Detta utnyttjas på bästa sätt genom ett hårt pressat avslut som går stolpe in.

Det blev lite oroligt direkt efter målet, men sen tog vi tag i det igen. Och med lite flyt hade vi nog hängt in minst en balja till.

Detta var en klar, men jag måste ändå nämna några spelare som jobbar i det tysta och inte nämns i målprotokollet så ofta. Även om det var nära idag. Då tänker jag i första hand på Lisa L som hade ett skott strax över ribban efter en hörna. Jag noterar detta i min dator tittar upp och ser sedan Lisa L tar hand om ett blivande friläge. Vet inte hur hon tog sig hem så snabbt, men det är underbart att se hur vår kapten tar så stort ansvar. Detta var bara en situation av alla hon gjorde bra idag.
En annan är Mirre, helt plötsligt kan man tro hon blir jagad av en bisvärm. Full fart in centralt i banan när bollen är på en kant. Vad händer och man tittar upp, jo båda våra ytterbackar är på offensiva rajder. Snacka om att täcka upp för sina kompisar.
Sen har vi Liza Stöllman, ett sådant härligt komplement till Lisa Larsson. Jag tror vi få börja kalla henne för väggen, för när bollen närmar sig henne så är det stopp.

Till sist vill jag bara säga, härligt att ha dig med Felicia. Du kan inte ana hur värdefull du är.
0 min. Filippa, farligt avslut strax utanför högra stolpen
1 min. Hörna G-S Orust FC från höger
2 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
2 min. Filippa, farligt avslut strax utanför högra stolpen
7 min. Felicia S, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
9 min. Olivia, farligt avslut strax över ribban
14 min. Hörna G-S Orust FC från höger
17 min. Maja V, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
17 min. Olivia, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
19 min. Felicia S, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
21 min. !!! MÅL 1-0, Maja J friläge, tidigt skott vänstra delen av målet. Assist: Olivia
27 min. HAIF, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
28 min. BYTE Michan in - Öbom ut
29 min. BYTE Vera in - EmmaS ut
31 min. BYTE Jenny in - Filippa ut
33 min. HAIF, avslut utanför, höger om målet
35 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
37 min. HAIF, avslut utanför, höger om målet
38 min. BYTE EbbaS in - Olivia ut
40 min. Hörna HAIF från vänster

45 min. BYTE Elin in - Lollo ut
45 min. Felicia S, farligt avslut som blockas av en spelare
45 min. Felicia S, avslut utanför, höger om målet
52 min. Hörna G-S Orust FC från höger
54 min. BYTE Olivia in - Maja V ut
55 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
57 min. Hörna HAIF från vänster
57 min. HAIF, avslut utanför, vänster om målet
61 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
66 min. BYTE Maja J in - EbbaS ut
66 min. Hörna G-S Orust FC från höger
68 min. !!! MÅL 2-0, Maja J friläge, tidigt skott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Elin
69 min. Felicia S, farligt avslut som blockas av en spelare
73 min. BYTE Filippa in - Jenny ut
74 min. Felicia S, farligt avslut strax över ribban
76 min. BYTE Öbom in - Michan ut
77 min. BYTE EbbaS in - Lollo ut
82 min. Felicia S, avslut på mål som målvakten tar lätt
82 min. BYTE Maja V in - Mirre ut
83 min. !!! MÅL 2-1, HAIF skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen
85 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
86 min. Maja J, avslut, över målet
87 min. Hörna G-S Orust FC från höger
87 min. Lisa L, avslut, över målet
88 min. Felicia S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar