F-17  div.2
Herrestads AIF - G-S Orust FC  0-4 (0-3)
En smakstart, sen var det bara att köra

Idag var det bara en sådan här dag allt bara flöt på. Och det har vi mycket att tacka Ebba Samuelsson för. Hon visade vägen genom att först spela fram till Filippa som iskallt gör 0-1 i 33:e sekunden. Sedan sno åt sig bollen i andra minuten och spela fram till en helt ren Lollo som enkelt tåar in 0-2 i öppet mål. Samma minut gör Ebba sånär mål själv, men denna gången räddar målvakten. I 15:e minuten sätter hon och Filippa press på deras backlinje. Erövrar bollen och några lätta passningar tillvarandra och en avslutande passning av Filippa snett bakåt till Maja S. Maja ser att målvakten står lite långt ut och från 35 meter drar hon iväg en kanonkula som går någon cm under ribban via målisens händer och in. Snacka om marginalerna på vår sida och en härlig högerdoja.
Det är väl lika bra att fortsätta med Ebba S. Förutom allt slit i defensiven och offensiven så fick hon även komma med i målprotokollet. Detta när hon vaket tar emot en inspark från HAIF och placerar in bollen intill stolpen och i mål.

Om man ser matchen i sin helhet var vi det klart bättre lagen fram till sista tjugo. Då började hemmalaget komma igång och vi fick problem med ömmande kroppsdelar och slut på friska avbytare. Men det är inte bara negativt att vi tappade initiativet. För nu fick vi se en storspelande Johanna i mål istället. Skulle tippa på att hon är utanför straffområdet och bryter deras anfall en sådär en tio gånger. Samspelet med våra backar och bakåtpass var exemplarisk. Sen får vi ju inte glömma Johanna räddningar heller, några av de var riktigt giftiga.

Som sagt det var stundtals en fantastisk bra fotboll från våran sida idag och då förstår ni säkert att alla i laget var på tårna idag. Förutom alla fina passningar finter och brytningar måste jag bara berätta om Ebba H fina speluppfattning. Hade jag haft filmkameran på så hade SvFF velat haft den som utbildnings film.
Ebba får en djupledsboll på kanten, en HAIFare kommer upp och sätter press på henne. Istället för att slå ett inlägg på måfå gör hon en Cruijff vändning, ser Vera och spelar snett bakåt till henne. Vera får ett jättefint läge att skjuta på direkten, gör detta, tyvärr tar målisen skottet.
_____________________
0 min. !!! MÅL 1-0, Filippa friläge, tidigt skott högra delen av målet. Assist: Ebba S
2 min. !!! MÅL 2-0, Lollo närskott mitt i målet. Assist: Ebba S
2 min. Ebba S, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
4 min. Frida, avslut på mål som målvakten tar lätt
13 min. HAIF, farligt avslut strax utanför högra stolpen
15 min. !!! MÅL 3-0, Maja S långskott strax under ribban. Assist: Filippa
19 min. Hörna HAIF från vänster
20 min. HAIF, avslut utanför, vänster om målet
22 min. Frida, avslut på mål som målvakten tar lätt
24 min. BYTE Ebba H in - Lollo ut
26 min. HAIF, avslut utanför, höger om målet
28 min. BYTE Maja V in - Maja S ut
28 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
29 min. BYTE Lollo in - Emelia ut
31 min. Olivia, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
41 min. BYTE Vera in - Olivia ut
42 min. Frida, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
45 min. Ebba H, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
47 min. Hörna HAIF från vänster
48 min. Hörna HAIF från vänster

45 min. BYTE Maja S in - Ebba H ut
46 min. Lollo, avslut på mål som målvakten tar lätt
47 min. Frida, avslut utanför, vänster om målet
49 min. Lollo, avslut på mål som målvakten tar lätt
49 min. !!! MÅL 4-0, Ebba S långskott strax innanför vänstra stolpen. Assist: ingen
50 min. HAIF, farligt avslut strax utanför högra stolpen
52 min. Lollo, avslut på mål som målvakten tar lätt
53 min. BYTE Ebba H in - Ebba S ut
61 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
61 min. Frida, farligt avslut som blockas av en spelare
61 min. Vera, farligt avslut som blockas av en spelare
61 min. Hörna HAIF från höger
62 min. BYTE Emelia in - Maja V ut
63 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
64 min. Hörna G-S Orust FC från höger
65 min. Vera, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
66 min. HAIF, avslut på mål som målvakten tar lätt
67 min. BYTE Ebba S in - Emelia ut
72 min. Vera, avslut på mål som målvakten tar lätt
73 min. HAIF, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
73 min. HAIF, avslut utanför, höger om målet
76 min. HAIF, avslut på mål som målvakten tar lätt
81 min. HAIF, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
82 min. Hörna HAIF från vänster
84 min. HAIF, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
84 min. HAIF, avslut utanför, höger om målet
85 min. HAIF, avslut på mål som målvakten tar lätt
88 min. Hörna G-S Orust FC från höger
89 min. Lollo, avslut, över målet