F-17  div.2
G-S Orust FC - Henåns IF  4-1 (2-1)
4-1 igen i derbyt mot Henån

Förra veckan mötte vi Henåns F-14 lag, halva gänget från den matchen var även med och spelade idag. Då vann vi med 4-1 ett resultat som våra äldre tjejer tangerade.

Vi började rulla riktigt bra fotboll, men det märktes att vi inte var vana vid det tjocka och fina gräset på Tavlebordsvallen. Man kan säga utan att överdriva att spelat blev lite duttit och för långsamt då bollen tappade fart i gräset. Det tog en bra stund innan hårdheten satt i passningsspelet.

Tyvärr när vi börjar få ordning på passningarna kom det en kontring från Henån och 0-1 på ett friläge. Helt plötsligt tappade vi allt självförtroende, backade hem istället för att trycka till. Lät kompisen göra jobbet istället för en själv. Vad gör man som ledare för att få fart på spelet igen? Jo man sätter in rivjärnet Michan.

Nu började det smälla i närkamperna igen och vi jobbade in oss i matchen. Inte nog med att hon fick fart på oss utan hon fixade till en kvittering långt utifrån sidlinjen. Ett kanonskott som gick över målvakten och in i bortre burgaveln. Inte nog med detta så spelade hon fram Olivia som gör 2-1 till oss. I andra halvlek var hon framspelare igen, denna gång var det en härlig djupledsboll som friställde Frida. Med ett iskallt avslut gör Frida 3-1.

Om vi går tillbaka till början på andra halvlek levde vi lite farligt. Tur för oss att vi hade kanonmålvakt i form av Filippa i mål. Tre frilägen första tio skapade Henån, Filippa räddade två och täckte ut det tredje. Tack för att du inte gav Henån en chans att komma in i matchen.

Efter de första tio började vi hitta rätt i positionerna. Felicia som var helt grön på sin nya roll som defensiv mitt började hitta hur hon skulle spela. Mycket tack vare detta började vi äga matchen. Henån började få svårt att ens komma över till vår planhalva.

Jag som statistik nörd kan konstatera att de sista 35 minuterna i matchen hade vi 7-1 i avslut och 7-0 i hörnor. Dessutom det viktigaste 2-0 i mål. Sista målet gjorde för övrigt halvlekens dominans, Felicia.

Som sagt vi ledare är mycket nöjda med matchen, speciellt andra halvlek. Jag har redan nämnt några tongivande spelare men ingen i laget är glömd. Alla ser till att vinsten är en laginsatts och inte ens kvinnas jobb.

Härligt jobbat tjejer, kul förövrigt att se Johanna snurra upp sina motståndare nu när hon fick spela ute för första gången sen inte vet jag.
__________________________________
10 min. Henån, avslut på mål som målvakten tar lätt
11 min. !!! MÅL 0-1, Henån friläge, tidigt skott strax under ribban
12 min. Henån, avslut på mål som målvakten tar lätt
13 min. Henån, avslut utanför, vänster om målet
15 min. Felicia S, avslut på mål som målvakten tar lätt
17 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
17 min. Lollo, avslut på mål som målvakten tar lätt
18 min. Maja V, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
18 min. Hörna G-S Orust FC från höger
19 min. Henån, avslut utanför, vänster om målet
20 min. Maja J, avslut på mål som målvakten tar lätt
21 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
21 min. BYTE Michan in - Öbom ut
23 min. BYTE Johanna in - Jenny ut
24 min. Henån, avslut i högra krysset, målvakten räddar
24 min. Henån, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
25 min. !!! MÅL 1-1, Michan långskott strax under ribban. Assist: Frida
28 min. BYTE Olivia in - Maja J ut
32 min. Hörna Henån från höger
35 min. Michan, avslut på mål som målvakten tar lätt
36 min. BYTE Liza S in - Mirre ut
39 min. !!! MÅL 2-1, Olivia närskott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Michan
41 min. Henån, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
43 min. BYTE Jenny in - Lollo ut
45 min. Henån, friläge, målvakten räddar
46 min. Henån, farligt avslut som blockas av en spelare
51 min. Henån, avslut utanför, vänster om målet
53 min. Jenny, friläge, avslut utanför
54 min. Henån, friläge, målvakten räddar
55 min. Felicia S, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
56 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
56 min. Hörna G-S Orust FC från höger
57 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
60 min. BYTE Öbom in - Berntsson ut
66 min. !!! MÅL 3-1, Frida friläge, tidigt skott högra delen av målet. Assist: Michan
68 min. BYTE Maja J in - Johanna ut
69 min. Hörna G-S Orust FC från höger
70 min. Jenny, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
71 min. Maja J, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
71 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
71 min. !!! MÅL 4-1, Felicia S skjuter in bollen i vänstra stolpen och in. Assist: Frida
73 min. BYTE Mirre in - Maja V ut
76 min. Henån, avslut på mål som målvakten tar lätt
76 min. BYTE Maja V in - Frida ut
82 min. Mirre, avslut på mål som målvakten tar lätt
83 min. Hörna G-S Orust FC från höger
85 min. Jenny, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
85 min. Mirre, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
89 min. Jenny, avslut på mål som målvakten tar lätt