G-S Orust FC - IFK Karlshamn/Hällaryds IF
Vi vände och vann guld i B-finalen i Oddebollen!!!

Sovsal. 18 knarriga luftmadrasser. Fnissiga tjejer. Lite sömn.
Fredag 08.00 Danska Rårup var tekniska o snabba på konstgräset.
0-0 i paus. Vi kommer fram och skapar en del men danskorna vinner till slut med 4-0. Vi är ledsna men det är ju 2 matcher kvar.

13.00 Mariestad är piggare än oss och vinner med 3-0. Vi får inte till något bra spel. Det är jättevarmt! Vi har solsting, kramp, håll, blåsor, skavsår, yrsel, ont i knät, höften, huvudet, låret, armen, sidan, magen (kan ha glömt någon skada).
5 avbytare ligger utanför, 10 spelare vill byta.
Endast Elin står pall (kanske vi inte hörde vad hon sade).
Vi skrapade ihop och bar alla till bilarna.
Ett gott bad och en god glass med föräldrarna lagade lite av det stukade självförtroendet.

Lördag morgon hade vi ett spelarmöte där tjejerna fick bestämma vår nya målsättning. Detta blev väldigt positivt.
11.20 Karlshamn hade vunnit sina matcher. De fick möta ett taggat lag. Vi stod upp och gav dem en rejäl fight. Vi hade chanser men fick inte in bollen. Ett sketmål gav dem segern.
På kvällen gick tjejerna på disco. Det svetsade samman ett glatt o härligt gäng. Hilma tog befälet så vi ledare kunde lägga upp taktiken. Vi scoutade våra motståndare i B-slutspelet o kunde göra en del taktiska förändringar.

Söndag 09.40 Kvart mot Vedum. Alla tjejer är taggade. Lollo o Frida i kedjan. Vi måste göra mål! Men det blir bara kramp. Vi skjuter på målvakten. Bredvid mål. Över mål. Den vill inte in.
Då gör Vedum 1-0. Katastrof...
Då händer det:
Lollo sätter 1-1 och minuten senare gör Frida 2-1. Vi vinner o glädjen är total.
11.20 Semi mot Hörnebo. Kort tid mellan matcherna. Massage, skaka
loss. Det är en jämn match som böljar fram o tillbaka. De gör 1-0 och missar t.o.m en straff. Vi har satt Jenny på topp. Hon springer ifrån backarna hela tiden. Hon får en chans men skjuter från för långt håll. Minuten senare springer hon sig fri och skjuter otagbart ett stenhårt skott i mål.
5. Lollo kliver fram och placerar den otagbart 5-3
Vi är i final! Glädjedansen är en härlig syn!
Nu drar vi till McDonalds trots lite tid till finalen.
Nu är det ingen som klagar på skoskav eller annan krämpa.

14.00 Final mot Brabrand från Danmark. Vi gör nu vår bästa match.
Elin äger sitt straffområde. Hon slänger sig. Hjälper backarna. Skjuter långa in-och utsparkar. Skapar en trygghet därbak.
Backarna agerar tufft o hårt. Vi snackar o tar bollen i 1:a läget.
Emma, Liza, Mirre, Alexandra B och Emelia är jätteduktiga.
Mittfältarna jobbar och får tag i bollen. Nu kommer passningar med adress till anfallarna. Lollo, Maja, Mathilda, Alexandra T, Olivia o Frida kämpar hela matchen.
Anfallarna med Bella som targetplayer får fast bollen och Jenny som ligger på topp och hugger. Vi har flera bra chanser och till slut gör vi mål!
1-0 Lollo slår en frispark från långt håll som Jenny skarvar i mål. 2-0 Jenny snor bollen i straffområdet och driver ner till kortlinjen och slår ett hårt inlägg som Emelia kommer i full fart och bombar in i nättaket.
Vi vinner finalen med 2-0.

På scenen stod ett nytt lag för i motgång föds en kampvilja. Laget stärks. Vi hjälper varandra. Vi peppar varandra.
Nu skriker vi ut vår glädje inför alla supportrar.

Glädjen vi ledare känner är nog större än om vi vunnit alla matcher för vi var uträknade! Men vi vände! Det är enormt starkt.
Så medaljen som vi har runt halsen är ett bragdguld!