F-17  Div.1
G-S Orust FC - IK Rössö Uddevalla  4-6 (2-3)
Målrik som vanligt mot Rössö

Vårens sista match och chans att gå förbi Rössö och för en gång skull hade vi nästan inga återbud, frånsett Johanna, Sara, Flisan AE, Klara och Rebecca som var med men kände av halsen och spelade inte.
Vi började starkt och det såg riktigt bra ut. Mål i sjätte minuten av Emelie när hon väggar sig fram till ett kliniskt avslut. Tyvärr tappar vi lite efter målet och Rössö kunde komma igång med sitt spel. Matilda och Lisa fick göra ett hästejobb med maxlöpningar mot deras kvicka forwards. Samtidigt som Lilla avstyrde de bollar som var lite för långa från deras sida.
Att de skulle göra mål på sina spelvändningar blev väl ingen överraskning. Kvitteringen kom på ett kanonskott rakt upp i nättaket från nära håll. 1-2 på ett långskott vid stolproten och 1-3 var en enmansuppvisning och en underbar dragning som lurade oss totalt som avslutades med ett stenhårt skott rakt upp i nättaket.
Som tur var har vi en snurrtjej med, efter hon fått en passning av Emelie E kör hon slalom genom deras försvar och skjuter in bollen i krysset. Vem det var är inte svårt att gissa, givetvis Flisan K.
Båda lagen har ett gäng lägen innan halvtidsvilan, Emelie hade vår farligast men skottet tog på en back. Rössö hade en ännu vassare chans med ett kanonavslut, men Lillan gjorde en ännu bättre räddning.

Andra halvlek kunde ju börjat bättre. Först gör deras målis en kanonräddning på ett skott av Malin. Sedan hänger de in 2-4 på ett läge där vi tycks ha kontroll över situationen, men ett stenhårt skott rakt upp i krysset ändrade på detta. Vi hängde inte läpp för det och började spela riktigt fin fotboll. Tio minuter in får vi ett läge där våra tjejer ville ha straff, själv tyckte jag nog det med men domaren stod fyra meter ifrån så han hade läget under kontroll.

Kvarten in i andra var det dags för fyrverkeri igen, fört gör gästerna 2-5 på ett friläge. Sedan sätter Flisan fart går igenom och lägger in 3-5. Och inom loppet av två minuter görs det tredje målet, tyvärr var det gästerna igen, denna gången på en retur.
Resterande tiden av matchen skulle jag nog inte tro mig själv om jag sa något annat än att Rössö var det laget som var närmast ett mål. Två gånger om missade de öppet mål från nästan exakt samma läge. Istället kunde vi reducera på en frispark från Malin som målvakten inte kunde hålla utan den föll in strax innanför mållinjen. Synd att vi inte hade detta flytet hela matchen.

I slutet av matchen åkte gästerna på en otäck skada och ambulansen tillkallades. Hoppas verkligen att detta gick bra, vi i G-S Orust skickar de varmaste hälsningar till dig och krya på dig.

Det var underbart att se Lillan idag i sin debut från start i div.1. Många fina räddningar blev det plus ett helt gäng dödade anfall på deras kontringsförsök. Flisan var vårt klart vassaste spelare ihop med radarparskollegan Emelie. Ett annat radarpar var Matilda S och Lisa med några matcher ihop där kommer ingen dj-l under bron.

Det är svårt att ta på varför Carro har blivit så viktig för oss på mitten, mer än hennes kämpaglöd, tuffhet, spelintelligens och det härliga passningsspelet. Synd att inte ryggen håller för en hel match för den tiden hon var inne på plan (om man talar hockeyspråk) vann hon matchen med 2-1

Nu blev vi fyra i serien, vi har varit med i alla matcher utan en och det var mot Rössö borta. Skall väl inte säga att jag är nöjd med detta men samtidigt ser jag hur våra flickor gått fram i utveckling under våren. Och när vi spelar som bäst är vi svårslagna men det gäller bara att hålla den nivån längre tid genom matcherna.

3 min. Rössö, farligt avslut som blockas av en spelare
5 min. Malin, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
6 min. !!! MÅL 1-0, Emelie P insida av foten strax innanför högra stolpen. Assist: Malin
9 min. Rössö, avslut utanför, höger om målet
10 min. Hörna Rössö från höger
11 min. Flisan K, avslut på mål som målvakten tar lätt
12 min. !!! MÅL 1-1, Rössö närskott strax under ribban
13 min. Malin, avslut utanför, vänster om målet
14 min. Rössö, avslut i högra stolpen
15 min. Hörna Rössö från höger
16 min. Rössö, avslut utanför, vänster om målet
18 min. Hörna G-S Orust FC från höger
19 min. Rössö, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
21 min. BYTE Cornelia in - Carro ut
22 min. Rössö, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
23 min. !!! MÅL 1-2, Rössö långskott strax innanför högra stolpen
24 min. !!! MÅL 1-3, Rössö närskott mitt i målet
25 min. !!! MÅL 2-3, Flisan K skjuter in bollen i högra krysset. Assist: Emelie P
27 min. Hörna Rössö från höger
30 min. Rössö, avslut utanför, vänster om målet
30 min. Rössö, avslut utanför, höger om målet
31 min. Rössö, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
32 min. Hörna G-S Orust FC från höger
32 min. Emelie P, farligt avslut som blockas av en spelare
35 min. BYTE Christine in - Matilda S ut

40 min. BYTE Öbom in - Lisa ut
41 min. Malin, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
42 min. !!! MÅL 2-4, Rössö långskott i högra krysset
43 min. Cornelia, avslut i högra krysset, målvakten räddar
44 min. Rössö, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
46 min. Flisan K, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
48 min. VARNING Cornelia
49 min. Maja, avslut utanför, höger om målet
50 min. Rössö, farligt avslut strax utanför högra stolpen
53 min. BYTE Roth in - Nanna ut
55 min. !!! MÅL 2-5, Rössö friläger, rundar målvakten skjuter bollen mitt i målet
55 min. !!! MÅL 3-5, Flisan K friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen. Assist: Malin
57 min. !!! MÅL 3-6, Rössö närskott högra delen av målet
58 min. Flisan K, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
59 min. Hörna G-S Orust FC från höger
59 min. Malin, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
60 min. Rössö, farligt avslut strax utanför högra stolpen
61 min. Rössö, avslut på mål som målvakten tar lätt
61 min. BYTE Lisa in - Christine ut
61 min. BYTE Matilda in - Öbom ut
62 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
63 min. Rössö, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
63 min. Rössö, farligt avslut strax utanför högra stolpen
65 min. Hörna Rössö från höger
66 min. Rössö, avslut på mål som målvakten tar lätt
68 min. BYTE Carro in - Maja ut
69 min. Rössö, avslut i ribban
69 min. Rössö, farligt avslut strax utanför högra stolpen
71 min. !!! MÅL 4-6, Malin frispark från långt håll mitt i målet. Assist: 0
72 min. Hörna Rössö från vänster
73 min. Rössö, farligt avslut strax utanför högra stolpen
75 min. BYTE Maja in - Roth ut