F-17  Div.1
G-S Orust FC - TDFF  3-1 (0-1)
Äntligen kom vi igång och fick en välbehövlig sege

Ö-derby igen mellan G-S Orust och TDFF, för så sent som i söndags spelade våra seniorer mot varandra. Den matchen slutade 4-1 till oss. Så det var riktigt skönt att få följa upp den seger med en seger till.

Men det så inte så ljust ut i början, TDFF bombarderade bollar på vår vänsterkant där deras kvicke och duktigaste spelare Amanda Danz befann sig. Det var det ena friläget efter det andra, men på något sätt lyckades vi störa så avsluten blev inte var de borde. Och de som blev det tog Johanna. Vi fick göra lite ommöbleringar i backlinjen så Matilda S fick ta den kanten, sen var det slut på det roliga för Tjörnborna.

I mitten på halvleken börjar vi få ordning på spelet en aning och kunde stundtals etablera tryck mot motståndarmålet. Roth höll på att struta på första tillslagen efter hon blev inbytt. Flisan K var riktigt på hugget och satte oreda i deras försvar. Tyvärr för oss så fick de en kontring när vi väl kom igång. Det resulterade i ett friläge och ett snedträff till avslut som går mellan bena på Johanna och i mål. Även om vi hade kommit igång så kan man inte säga att detta var orättvist. Strax innan halvtidsvilan får en TDFF:are till ett lobbavslut som tar i överliggaren efter en hörna.

I andra kom vi ut som ett helt nytt lag, bollen börjar får göra grovjobbet och målet lät inte vänta på sig. Det var ett riktigt klapp, klapp spel som förelåg Emelies mål. Emelie till Maja, Maja till Roth och Roth till Emelie som drar till på direkten med ett välplacerat skott i målisen vänstra stolprot, ett otroligt grant mål.

Målet stärkte oss och vi kunde spela ut, men det hindrade inte Tjörns kvicka forwards att sätta Johanna på prov, som ni förstår klarade hon provet bra för det blev inga mer mål i baken denna dag.

När knappa halvleken gått rullar vi upp motståndarna på högerkanten, spelar in i boxen där Emelie står. Tyvärr räddar målisen avslutet och returen gå ut till Carro. Carro får inte till läget riktigt utan vänder ut till vänster och slår sedan ett inlägg till Emelie som nu dundrar in bollen i mål, underbart.

Efter det målet hade vi några riktigt bra chanser till och till slut kunde vi hänga in den igen. Roth spelar fram Flisan som rycker ifrån sin back och kan på ett friläge dundra upp bollen i ribban och sen i mål.

Med en 3-1 ledning försökte vi stänga matchen och det lyckades vi med, även om Johanna fick rädda oss ett par gånger. Men med mig veterligen så är hon med i vårat lag med.

Idag vill jag inte ta ut någon speciell spelare för denna matchen, för idag kämpade vi som ett lag och alla var lika delaktiga till segern.

Jo förresten jag måste nämna två stycken tjejer och det var Sara och Felicia AE. Sådana ämnen som linjemän får man nog leta efter.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
0 min. TDFF, farligt avslut strax utanför högra stolpen
5 min. TDFF, avslut på mål som målvakten lätt tar
7 min. TDFF, farligt avslut som blockas av en spelare
8 min. Hörna TDFF från höger
8 min. TDFF, avslut på mål som målvakten lätt tar
8 min. TDFF, avslut, över målet
15 min. TDFF, avslut på mål som målvakten lätt tar
16 min. TDFF, farligt avslut strax utanför högra stolpen
17 min. BYTE Öbom in - Linnéa ut
22 min. Hörna TDFF från höger
25 min. BYTE Roth in - Maja ut
25 min. Roth, farligt avslut som blockas av en spelare
26 min. Matilda S, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
27 min. !!! MÅL 0-1, TDFF friläge, tidigt skott mitt i målet
30 min. Flisan K, avslut på mål som målvakten lätt tar
32 min. TDFF, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
33 min. Matilda S, avslut på mål som målvakten lätt tar
34 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
34 min. Matilda S, avslut på mål som målvakten lätt tar
35 min. Flisan K, farligt avslut intill vänstra stolpen, målvakten räddar
35 min. BYTE Linnéa in - Matilda S ut
36 min. Hörna TDFF från vänster
37 min. TDFF, avslut i ribban

ANDRA HALVLEK
40 min. BYTE Maja in - Nanna ut
40 min. TDFF, friläge, målvakten räddar
40 min. TDFF, avslut utanför, höger om målet
45 min. !!! MÅL 1-1, Emelie P långskott strax innanför högra stolpen. Assist: Roth
46 min. TDFF, friläge, målvakten räddar
46 min. TDFF, farligt avslut som blockas av en spelare
46 min. Hörna TDFF från vänster
47 min. TDFF, avslut utanför, höger om målet
54 min. !!! MÅL 2-1, Emelie P närskott strax innanför högra stolpen. Assist: Carro
54 min. Emelie P, farligt avslut målvakten reflexräddar
56 min. Cornelia, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
57 min. Flisan K, friläge, målvakten räddar
57 min. BYTE Matilda S in - Linnéa ut
58 min. Maja, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
59 min. TDFF, friläge, avslut utanför
59 min. TDFF, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
60 min. TDFF, avslut utanför, höger om målet
61 min. !!! MÅL 3-1, Flisan K friläge, tidigt skott strax under ribban. Assist: Roth
63 min. TDFF, avslut på mål som målvakten lätt tar
65 min. BYTE Nanna in - Roth ut
73 min. BYTE Roth in - Matilda S ut
75 min. Hörna TDFF från vänster
76 min. TDFF, farligt avslut strax utanför högra stolpen
77 min. TDFF, avslut utanför, vänster om målet
77 min. TDFF, friläge, målvakten räddar
78 min. TDFF, avslut utanför, vänster om målet