F-17  Div.1
Tjörns DFF - G-S Orust FC  5-2 (2-2)
Vad hände i andra, gick luften ur?

Förutsättningarna för matchen kunde varit bättre, skador på några spelare som fick vara hemma. Som tur var så fick Malin L vara med oss, samtidigt fick vi ett återbud på Maja när vi var på väg till match (magsjuk???). Inte så bra för nu var vi bara en avbytare.

Matchen började med ett spelövertag för hemmalaget, kort efter så börjar vårt spel komma igång. Vi skapar en hörna som Flisan K slår rakt i huvudet på Emelie P, så hon kan utan besvär nicka in den i mål.

TDFF svarar några minuter efter med en kontring och ett stenhårt avslut under Johanna och det var 1-1.

Vi tar hand om spelet mer och mer Tjörn har svårt att komma över mittplan för deras långbollar tar Lisa & co hand om. Efter dryga kvarten var det dags igen för oss efter en underbar press. Flisan K spelar fram Malin som drar iväg ett långskott som smiter in vid stolproten. Ett par minuter efter ledningsmålet slarvar vi i försvaret och det blir en dubbelhörna. Lika snyggt som Emelies mål är TDFFs när de åter igen kvitterar.

Vi blir inte knäcka av det utan ökar tempot, har ett totalt spelövertag och skapar ett gäng med farligheter sista tjugo, tyvärr blev det inget mål på dessa.

I andra börja vi trycka på men åkte ganska omgående på en kontring och ett mål i baken. I nästa spelminut var det dags igen och så var det 4-2 till hemmalaget. De två snabba målen tog musten ur oss, helt plötsligt var vi inte ens tvåa på bollen. När vi försökte anfalla var TDFFs kompakta försvar i vägen.

Tyvärr så kunde tjejerna inte ladda om idag, det blev allt för många gamnackar efter de två snabba målen. Sen skall väl vi inte glömma att TDFF spelade tufft och fysiskt och såg till att vi tappade lusten. Önskar att vi hade samma inställning som vår grannar i syd, men efter fyra jättebra halvlekar får men väl kosta på sig ett nedköp ibland.

Nu glömmer vi andra halvlek och tar med oss första till nästa match.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
3 min. TDFF, farligt avslut som blockas av en spelare
3 min. Hörna TDFF från vänster
7 min. Hörna G-S Orust FC från höger
8 min. !!! MÅL 1-0, Emelie P nick högra delen av målet. Assist: Flisan K
11 min. !!! MÅL 1-1, TDFF friläge, tidigt skott mitt i målet
13 min. BYTE Rebecka in - Flisan AE ut
14 min. Emelie P, avslut på mål som målvakten lätt tar
17 min. !!! MÅL 2-1, Malin L långskott strax innanför vänstra stolpen. Assist: Flisan K
18 min. TDFF, friläge, målvakten räddar
19 min. Hörna TDFF från höger
19 min. !!! MÅL 2-2, TDFF nick i högra krysset
20 min. Carro, avslut utanför, vänster om målet
24 min. BYTE Flisan AE in - Öbom ut
27 min. Carro, avslut på mål som målvakten lätt tar
28 min. Malin L, avslut, över målet
28 min. Malin L, avslut utanför, höger om målet
31 min. Emelie P, farligt avslut strax utanför högra stolpen
31 min. Hörna G-S Orust FC från höger
36 min. Flisan K, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
39 min. Flisan K, farligt avslut som blockas av en spelare
39 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
40 min. Carro, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen

40 min. BYTE Öbom in - Roth ut
40 min. Flisan K, avslut utanför, höger om målet
43 min. !!! MÅL 2-3, TDFF närskott vänstra delen av målet
44 min. !!! MÅL 2-4, TDFF skjuter in bollen vänstra delen av målet
45 min. TDFF, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
45 min. VARNING TDFF
47 min. TDFF, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
48 min. Malim L, avslut utanför, vänster om målet
50 min. Hörna TDFF från vänster
52 min. BYTE Roth in - Flisan AE ut
54 min. !!! MÅL 2-5, TDFF frispark från långt håll strax under ribban
70 min. TDFF, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
73 min. Emelie E, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
73 min. Hörna G-S Orust FC från höger
74 min. TDFF, avslut utanför, höger om målet
75 min. TDFF, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
76 min. TDFF, farligt avslut mitt i mål, målvakten reflexräddar
80 min. Flisan K, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen