F-17  Div.1
IK Rössö - G-S Orust FC  7-0 (4-0)
Inte mycket flyt mot ett urstarkt Rössö

Nej idag hade vi verkligen inte det flytet som man måste ha mot ett bättre lag. Men det är som oftast det bättre laget som är mer på tårna, läser spelet bättre och har bollen mer och på så sett får mer domslut med sig . Vad jag tänker på är de fyra returerna som de gör mål på och tre (enligt det tillresta) av målen som var offside. Vad jag menar är om domaren missar var fjärde offside (inte lätt utan AD) så är det ju inte så konstigt om det bättre laget får ett antal fler felbeslut än motståndarna. Själva idag hade vi inte ens så många avslut som Rössö har mål.

Man jag förstår tjejernas besvikelse när ställningen är 2-0 och vi har en hörna som Nanna slår rätt i mål och domaren missar detta. Detta får givetvis inte hända när bollen rullar efter marken och är nästan en halvmeter inne. Vittne, en distriktskapten som stod efter mållinjen.

Om vi går över till hur spelet såg ut så hade vi väldigt svårt med deras kvicka forwards. Deras djupledsbollar satte vårat försvar på prov hela tiden. Men ju längre matchen led ju bättre blev vi på detta. Framför allt måste jag berömma Lisa som var grym idag, utan henne hade det garanterat blivit tvåsiffrigt i baken.

Första halvlek skapade vi en del farligheter i medvinden men det var inte mycket till spel, mest kriga och det blev vi tvåa i. I andra försökte vi rulla och gjorde det stundtals riktigt bra men hade väldigt svårt att komma till farliga avslut.

Trots storförlusten var detta en lärorik match. Våra tjejer fick prova på hur det är att spela när det smäller till i närkamperna. I början flög vi som vantar men tillslut fatta vi att det var helt ok att trycka tillbaka. Underbart att ha en domare som tillåter lite kroppskontakt. Det höga tempot fick vi ordning på och kunde hitta passningsalternativ, vi gör spelmässigt en klart bättre andrahalvlek trots motvinden. Och framför allt gav vi inte upp, utan kämpade bara mer och mer ju längre in i matchen vi kom. Vi får ta fram denna glöd redan från start nästa onsdag.

Det är aldrig roligt med en storförlust men om man ser på Rössös laguppställning så har det kanske sina förklarliga själ. Tror jag fick ihop åtta spelare som spelat i div.2, samma serie som vårt A-lag spelar i. Så därför får man nog säga att vi stod upp riktigt bra ändå, men självklar är jag långt ifrån nöjd, för jag vet att vi kan bättre och jag längtar redan efter returen.

Dagens roligaste sak var ändå att Lilla var med på laguppställningen igen. De sista tio fick hon dessutom chansen och visa vad hon går för mellan stolparna med. Och det såg riktigt lovande ut, härligt du är med oss igen.

0 min. Rösso, farligt avslut strax utanför vänstra stolpen
1 min. Rösso, friläge, målvakten räddar
8 min. Rösso, farligt avslut strax över ribban
8 min. !!! MÅL 0-1, Rösso slår in en retur mitt i målet
12 min. Rösso, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
12 min. Hörna G-S Orust FC från höger
18 min. Cornelia, avslut utanför, höger om målet
18 min. BYTE Öbom in - Klara ut
19 min. Hörna G-S Orust FC från höger
20 min. Rösso, farligt avslut som blockas av en spelare
22 min. !!! MÅL 0-2, Rösso slår in en retur mitt i målet
22 min. Rösso, avslut utanför, vänster om målet
24 min. Rösso, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
24 min. Rösso, farligt avslut strax över ribban
25 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
25 min. Nanna, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
25 min. VARNING Maja
27 min. BYTE Klara in - Nanna ut
29 min. Rösso, avslut, över målet
29 min. BYTE Carro in - Flisan AE ut
32 min. !!! MÅL 0-3, Rösso friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen
32 min. Hörna Rösso från höger
32 min. BYTE Flisan AE in - Klara ut
33 min. !!! MÅL 0-4, Rösso slår in en retur mitt i målet
35 min. Matilda S, avslut utanför, höger om målet
38 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
38 min. Maja, farligt avslut vänster om målvakten, målvakten räddar
39 min. Rösso, avslut utanför, vänster om målet
40 min. Hörna Rösso från vänster

40 min. BYTE Nanna in - Klara ut
40 min. Hörna Rösso från höger
41 min. Hörna Rösso från höger
44 min. Rösso, avslut på mål som målvakten lätt tar
44 min. Hörna Rösso från höger
45 min. Hörna G-S Orust FC från vänster
48 min. Rösso, farligt avslut, bollen räddas på mållinjen
49 min. BYTE Klara in - Matilda S ut
50 min. Rösso, avslut, över målet
51 min. Rösso, avslut utanför, vänster om målet
52 min. Hörna Rösso från höger
53 min. Rösso, avslut på mål som målvakten lätt tar
54 min. Rösso, avslut på mål som målvakten lätt tar
54 min. Rösso, avslut utanför, höger om målet
57 min. !!! MÅL 0-5, Rösso långskott strax innanför högra stolpen
60 min. Klara, farligt avslut intill högra stolpen, målvakten räddar
63 min. !!! MÅL 0-6, Rösso friläge, tidigt skott mitt i målet
64 min. Hörna Rösso från vänster
67 min. Rösso, avslut, över målet
70 min. Hörna Rösso från vänster
71 min. BYTE Lillan in - Johanna ut
75 min. Rösso, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
77 min. Rösso, avslut på mål som målvakten lätt tar
78 min. !!! MÅL 0-7, Rösso friläge, tidigt skott mitt i målet
80 min. Rösso, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar