F-17  Div.1
Bullarens/Tanums - G-S Orust FC  6-2 (4-2)
Vi var riktigt bra men Bullarn/Tanum var bättre

Bullarn/Tanum spelades på den ombyggda Hedevallen som numera heter SPARvallen. En fantastisk anläggning med en friidrotts anläggning där B-plan låg förut och en otroligt fin konstgräsplan vid gamla A-plan.
Att detta skulle bli en svår match viste vi på förhand, men att det skulle bli en sån kalldusch till start hade vi inte räknat med. Två mål i baken första sju och ytterliga två nästa fjorton, inte bra. Nu var det som tur var inte så illa som siffrorna visade för vid 2-0 reducerade Emelie P på en djupledsboll från Matilda S.
I 22:e minuten bryter sig Carro fram och forcerar mot mål, en av deras duktiga backar hänger på och ger Carro en liten lagom knuff i ryggen så hon ramlar framåt samtidigt som deras målvakt kommer ut för att bryta. Detta slutade med att det låg tre spelare i en hög på plan. Carro fick en smäll i pannan och en i nacken så det var färdigspelat för henne. Jag tror Carro trots bultande huvudverk var glad att hon inte råkade ut för samma sak som B/Ts duktiga målvakt. För i kollisionen landade någon på hennes ben så det gick av. Vi lider med dig Amanda hoppas att du har gott läkkött och är snart på bena igen.

Efter 30-40 minuter väntan på att ambulans personalen tagigt han om Amanda var det dags för spel igen. Nu var vi ett helt annat lag, vi var mer på tårna, kvickare i tanken och lät hemma laget knappt komma över på våran plan halva, förutom några livsfarliga kontringar.
Nu börja man känna igen att detta kan nog gå vägen. Känslan blev inte sämre när Malin fick tåat in 4-2 på en perfekt slagen frispar från Linnéas känsliga högerfot. Målet kom strax innan halvtidsvilan.

Efter en kort halvtidsvila var det dags igen. Vi försökte börja som vi avslutade andra men fick inte igång det rätta trycket. Man kan säga att vi kom fram till straffområdet och där blev vi avväpnade. Men vi skapade ändå ett gäng nästan lägen, som med lite flyt och sämre motståndare säkerligen fått bollen att ramla in i maskorna.
I 50 minuten får de en spelvändning och ett solonummer med ett skott som går stolpe in. Sen har vi ett par jätte lägen att reducera innan dagen drottning gör sitt sjätte mål för dagen, en snedträff som går in.
Jag måste ge våra tjejer en stor eloge att de aldrig slog av på tempot trots ett fyra måls underläge. Fullt ös, fint passningsspel och framför allt en härlig inställning gör att jag är nöjd med kvällen trots resultatet.
Om man skall se det positivt vann vi ju faktiskt matchen med 2-0 om man räknar bort Emma Karnström som gör alla deras mål idag. Kanske en aning orättvist mot hemmalaget övriga spelare som spelade en fantastisk fin fotboll men får väl rycka i det halmstrået man hittar.
Bäst hos oss idag var inte oväntat Malin, tätt följt av Malin, Matilda och Linnéa. Linnéa gjorde förövrigt debut hos oss idag och var en underbar bekantskap båte på och utanför plan. Tack Linnéa för du ställde upp på så kort varsel.
Om det inte framgått i referatet så vann våra övermäktiga rättvist.

FÖRSTA HALVLEK, minut för minut
1 min. Bull/Tanum, avslut utanför, vänster om målet
2 min. Malin, avslut på mål som målvakten lätt tar
3 min. MÅL 0-1, Bull/Tanum friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen
7 min. MÅL 0-2, Bull/Tanum friläge, tidigt skott strax innanför högra stolpen
8 min. 1-2, Emelie P friläger, rundar målvakten skjuter bollen mitt i målet. Assist: Matilda S
9 min. Bull/Tanum, avslut på mål som målvakten lätt tar
11 min. Bull/Tanum från vänster
11 min. MÅL 1-3, Bull/Tanum långskott strax under ribban
17 min. Malin, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
18 min. Bull/Tanum, friläge, målvakten räddar
19 min. MÅL 1-4, Bull/Tanum friläger, rundar målvakten skjuter bollen mitt i målet
22 min. Nanna in - Carro ut
22 min. Bull/Tanum, farligt avslut strax utanför högra stolpen
23 min. Bull/Tanum, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
32 min. Nanna, avslut på mål som målvakten lätt tar
32 min. Bull/Tanum, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
32 min. Bull/Tanum från höger
33 min. Bull/Tanum, farligt avslut strax utanför högra stolpen
38 min. MÅL 2-4, Malin närskott vänstra delen av målet. Assist: Linnéa
39 min. G-S Orust FC från höger

ANDRA HALVLEK
40 min. Roth in - Öbom ut
42 min. Bull/Tanum, avslut på mål som målvakten lätt tar
43 min. Bull/Tanum, avslut på mål som målvakten lätt tar
45 min. Bull/Tanum, farligt avslut strax utanför högra stolpen
47 min. Malin, avslut, över målet
49 min. Bull/Tanum, avslut utanför, vänster om målet
50 min. MÅL 2-5, Bull/Tanum skjuter in bollen i vänstra stolpen och in
52 min. Maja, avslut på mål som målvakten lätt tar
52 min. Emelie P, friläge, målvakten räddar
54 min. Bull/Tanum från höger
55 min. Bull/Tanum, farligt avslut som blockas av en spelare
56 min. MÅL 2-6, Bull/Tanum skjuter in bollen strax innanför vänstra stolpen
59 min. Maja, farligt avslut strax under ribban, målvakten räddar
61 min. Bull/Tanum, avslut på mål som målvakten lätt tar
65 min. Nanna, farligt avslut höger om målvakten, målvakten räddar
65 min. Bull/Tanum, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
66 min. Öbom in - Matilda S ut
68 min. Bull/Tanum, avslut på mål som målvakten lätt tar
74 min. Maja, farligt avslut mitt i målet, målvakten reflexräddar
74 min. Malin, avslut utanför, höger om målet
77 min. Flisan AE, farligt avslut som blockas av en spelare
77 min. Bull/Tanum, avslut utanför, höger om målet
78 min. Bull/Tanum, avslut, över målet