Skurups AIF - G-S Orust FC  6-1 (3-0)
Utslagna och sammanfattning

Kvarten väntade och vi hade ett riktigt tagga GS som gick ut på plan. Tyvärr var det bara så att vi mötte ett lag som var ännu mer på tårna än oss, så här blev det åka av.

Skurup tog tag i spelet direkt och skapade den ena farligheten efter den andra och radade upp ett gäng hörnor.
I sju minuter lyckades vi hålla nollan innan ettan kom, sedan fick de in två till innan halvtidsvilan.

Även om skåningarna var det klart bättre laget hade vi ändå hopp att kunna fixa detta. Med lite ommöbleringar i laget och en bra start på andra kanske det skulle gå vägen. Tyvärr blev det tvärt om, mål i baken redan efter 30 sekunder. Och nästan ett identiskt mål fem minuter efter det.

Ett microhopp tändes i 33 minuten då Sofia skruvade in en frispark till 1-5, men det släcktes snart när motståndarna gjorde sitt sjätte mål.

Detta har varit en nyttig turnering för oss då det har gott alldeles för lätt för oss i serien. Vi har haft två matcher där vårt försvarsspel satt riktigt på prov från lag som har haft en klass vi inte tidigare mött.

Det första var IFK Täby som visserligen åkte ut direkt i A-slutspelet men hade motståndarna Gustafs GoIF på gaffeln långt in i slutminuterna. Gustafs förlorade sedan A-finalen 2-1.

Och det andra var just Skurup som gick och vann hela Gothia Cups B-finalspel med en målskillnad på 24-1. Vi får trösta oss med att vi var de enda som fick hål på de med Sofias vackra mål.

Det har varit en underbar vecka med ett gäng fantastiska tjejer som har glatt tillvaron hela tiden. Saknar dom redan men får väl stå ut till den 2/8 då vi börjar träna igen.

Tack alla, inte minst Gen som fixat allt runt omkring samt Laila och Michael som gjort ett jättejobb under veckan.